Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Markovi Martiškovi († 38) sa stal osudným vytúžený oddych v Chorvátsku: Farár zomrel v prvý deň dovolenky

V jedinom tragickom okamihu sa všetko navždy skončilo. Obľúbený farár Marek Martiška († 38) odslúžil ešte v nedeľu omšu a v noci odišiel na zaslúžený oddych, na dovolenku do Chorvátska.

Hneď po príchode sa chcel v horúcom počasí osviežiť v príjemnom mori. Išiel si zaplávať aj so svojím synovcom Michalom. Z vody vyšiel len jeden z nich, mladý farár sa totiž už, žiaľ, nevynoril. Veľký smútok zavládol nielen v obci Omšenie (okr. Trenčín), odkiaľ pochádzal.

Markova († 38) milovaná rodina je v hlbokom žiali. „Je to pre nás veľká a nečakaná strata,“ so zlomeným hlasom povedal príbuzný. Farár sa v nedeľu vybral na dovolenku do Drvenika v Chorvátsku. „Išiel aj so svojimi dvoma synovcami. Obaja sú už dospelí, tak si chceli užiť more. Cestovali v nedeľu v noci a v pondelok boli na mieste. Marek nešoféroval, synovci sa striedali,“ vyznal sa farár, ktorý Marka dobre poznal.

Zatiaľ čo sa jeden zo synovcov išiel ubytovávať, druhý sa vybral s farárom do mora. „Neviem presne, čo sa stalo, ale Marek sa z mora nevynoril. Neviem, či mu prišlo zle, alebo ho zradil tlak. To netuším,“ pokračuje kňaz. Medzi farníkmi veľmi obľúbený služobník Boží totiž trpel problémami s krvným tlakom. Dovolenkári zo Slovenska a Česka muža ihneď ratovali a na brehu mu poskytovali prvú pomoc. Ani privolaní záchranári mu už však nedokázali pomôcť. „Je to obrovská strata pre celú kňazskú rodinu,“ dodal farár.

Otvoriť galériu
Farárom sa stal náhodou

 

Primičnú svätú omšu, keď bol vysvätený za kňaza, mal Marek Martiška v roku 2005 v obci Omšenie (okr. Trenčín). Odvtedy pôsobil na rôznych miestach na Slovensku. Jeho posledné pôsobisko bolo od roku 2015 v obci Nedašov (okr. Zlín), kde bol farárom aj predstaveným v mariánskej rehoľnej komunite v Brumově - Bylnici. „Miloval ľudí a každému vedel poradiť v ťažkej chvíli. Viem, že kňazom nechcel byť, jeho snom bolo stať sa vojakom z povolania. Farárom sa stal úplnou náhodou,“ dodáva príbuzný s tým, že Marek miloval hory a rád pomáhal ľuďom. Okrem toho vedel aj skvelo variť a jeho guláše boli priam vychýrené. „Je ho nesmierna škoda. Takých kňazov, ako bol on, je málo. Odišiel navždy a Boh bude mať vedľa seba skvelého anjela,“ povzdychol si.

Smutnou udalosťou sa zaoberá aj ministerstvo zahraničných vecí. „Naše veľvyslanectvo je maximálne nápomocné a je v permanentnom kontakte s rodinou a pozostalými, ktorým ihneď po oznámení nešťastia priamo na mieste asistovala aj slovenská policajná hliadka,“ uviedol Igor Skoček z ministerstva zahraničných vecí. Presná príčina úmrtia bude známa až po pitve.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!