Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Veľká nádej pre synčeka zavraždenej Veroniky († 27): Súd rozhodne o Miškovom návrate

Zronení Mitaľovci nevzdávajú boj o malého Miška (8). Od vraždy jeho mamičky uplynuli už dva roky, počas ktorých žije v Nemecku, nakoľko ho tamojšie úrady nevydali na Slovensko.

Sestre brutálne zavraždenej Veroniky († 27) však dovolili druhé stretnutie s chlapčekom. Miško sa tete Tonke veľmi potešil, zahrali sa presne tak, ako kedysi a opäť sa začal smiať. Mladá žena onedlho vycestuje do Nemecka, kde sa začne dôležité pojednávanie o zverení Miška do jej starostlivosti.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Mitaľovcov v júli vystrašil list z nemeckého súdu, podľa ktorého má Miško trpieť vážnymi psychickými diagnózami. Vystrašenej Tonke úrady umožnili začiatkom augusta druhé stretnutie s chlapčekom v Nemecku. „Hneď ma spoznal, prvýkrát som s ním mohla byť sama. Bol taký, ako u nás doma: živý, veselý a usmievavý,“ teší sa jeho teta. Rozprávali sa o tom, ako sa má a čo robí. „Hovorila som po slovensky, on po nemecky. Bola tam aj prekladateľka, ale videla som, že Miško slovensky rozumie,“ pokračuje Tonka.

Otvoriť galériu
Chlapček sa jej dokonca pýtal, prečo mu nedoniesla hračky, ktoré si pamätal zo Slovenska. Spoločne si zahrali futbal a veľa sa nasmiali. Keď úradníci videli pozitívnu Miškovu reakciu, dovolili ešte stretnutie na ďalší deň. „Miško sa ku mne túlil, hovoril, aby sme sa ďalej hrali a že chce byť so mnou,“ vraví dojatá Tonka.

 

Pojednávanie v stredu

Plná nádeje opäť cestuje do Nemecka, kde v stredu prebehne súd o ďalšom stretávaní sa s chlapcom a jeho zverení do starostlivosti. „Robíme všetko pre to, aby sa vrátil tam, kam patrí, teda domov k rodine na Slovensko. Pojednávanie bude o tom, aby si súd overil Tonkine schopnosti a prípadne nastavil pravidelné stretávania,“ prezradila riaditeľka Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže Andrea Cisárová.

Starí rodičia Dušan a Viera veria, že Miška uvidia čo najskôr. Neprítomnosť vnúčika znášajú ťažko. Zároveň prebieha súd s Miškovým otcom Grékom Michailom Chatzitheodoridisom (32), obžalovaným z vraždy expriateľky Veroniky, Miškovej mamy. Po rozchode s ňou odišiel do Nemecka, kde mal syna istý čas podľa dohody u seba. „Najdôležitejšie je, že chlapec musí mať vytvorené podmienky na to, aby žil v milujúcej rodine. Tonka mu s priateľom vie zabezpečiť novú cestu života,“ uzavrela Cisárová.

 

Brutálna vražda

Otvoriť galériu
Veronika vyšla v noci z domu rodičov von iba v nočnej košeli a papučiach, pri sebe mala mobil. K jej brutálnej vražde došlo podľa polície v presne nezistenom čase zo 7. 8. na 8. 8. 2016. Telo nebohej našli 8. 8. večer, v katastri obce Varhaňovce (okr. Prešov) v blízkosti vodojemu neďaleko Vtáčkoviec. Smrteľnou ranou mala byť zasiahnutá oblasť záhlavia zbraňou podobnou mačete.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia