Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.08.2018 22:27 | Šport | Futbal
Foto

Rapid vyprášil Slovan: Belasí nedokázali streliť ani gól, odchádzajú s debaklom

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtok v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 na ihrisku Rapidu Viedeň 0:4 a rozlúčili sa s druhou najprestížnejšou pohárovou súťažou.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtok v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 na ihrisku Rapidu Viedeň 0:3 a rozlúčili sa s pohárovou súťažou. 

Belasí po triumfe 2:1 v prvom zápase nezachytili úvod odvety a inkasovali z kopačky Christopha Knasmüllnera už v tretej minúte. Rovnaký hráč napokon prispel k hladkému víťazstvu domácich hetrikom.  

odveta 3. predkola EL:  
Rapid Viedeň - ŠK Slovan Bratislava 4:0 (1:0)
Góly: 3., 80. a 90.+4. Knasmüllner, 85. Murg. Rozhodcovia: Massa - Meli, Vuoto (Tal.), ŽK: Schwab, Bolignoli, Alar, Potzmann - Božikov, Saláta, Bajrič, Nono, 17.800 divákov.
/prvý zápas 1:2, do play off EL postupuje Rapid Viedeň/
zostavy a striedania: 
Rapid Viedeň: Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barač, Bolingoli - Ljubicic, Schwab (87. Müldür) - Murg (90.+ Kostič), Knasmüllner, Berisha - Alar (Ivan)
Slovan Bratislava: Greif - Apau (80. Cmiljanič), Saláta, Bajrič, Božikov - Nono - Dražič (80. Hološko), Rabiu (67. Savičevič), Moha – Čavrič, Šporar

Želanie trénera Slovana Martina Ševelu pred odvetou bolo streliť bezpodmienečne gól, ale bol to Slovan, ktorý inkasoval už v tretej minúte. Obrana si v šestnástke nedala pozor na Christopha Knasmüllnera, ktorý poľahky prekonal Greifa. Slovan po góle nespanikáril, naopak, snažil sa držať opraty zápasu v rukách, ale nevychádzala mu finálna fáza. Domáci čakali na brejky a po zaváhaní Apaua sa v dobrej pozícii ocitol opäť Knasmüllner, loptu však netrafil dobre. Greif však onedlho musel vytiahnuť oveľa ťažší zákrok po strele Berishu. Zaujímavý prvý polčas mohol v závere priniesť radosť Slovanu, gólovú hlavičku po centri Nona vyrazil Šporarovi Strebinger. Ešte predtým však "belasí" reklamovali ruku po zásahu jedného z domácich hráčov.

 

V úvode druhého polčasu opäť pohrozili ako prví domáci, Bolignoli sa natlačil z pravej strany až pred Greifa, ten jeho pokus vytlačil na rohový kop. Navlas rovnako dopadol tento súboj aj v 55. minúte. V 62. minúte zahrmelo pred Greifom opäť, keď po rýchlom protiútoku strieľal Knasmüllner, brankár Slovana však bravúrou vyrazil loptu na brvno. V tejto fáze zápasu bol Rapid lepším tímom, Ševela reagoval striedaním Savičeviča za Rabiua. Nový muž na ihrisku sa ihneď zapojil do akcie, bol aj na jej konci, v gólovej pozícii však nemieril nepresne a odrazenú loptu neposlal do siete v čistej šanci ani Moha. V 80. minúte podnikli domáci ďalší protiútok, k lopte sa dostal Knasmüllner a zvýšil na 2:0. V tej chvíli stačila Slovanu gólová odpoveď aspoň na to, aby zápas doviedol do predĺženia, ale v 85. minúte mu zmaril všetky šance tretím gólom Murg. Na rozlúčku s pohárovou Európou ešte pribalil zverencom Martina Ševelu štvrtý gól Knasmüllner, ktorý ním dovŕšil hetrik.         

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo