Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2018 23:33 | Šport | Futbal
Foto

Madridské derby v Superpohári: Diego Costa zničil Real Madrid

Futbalisti Atletica Madrid zdolali mestského rivala Real 4:2 po predĺžení a stali sa víťazmi stredajšieho súboja o Superpohár UEFA, ktorý sa hral v estónskom Tallinne.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Real prehrával od 49. sekundy po rekordne rýchlom góle v tejto súťaži z kopačky Diega Costu, dokázal však otočiť skóre po hlavičke Karima Benzemu a premenenej jedenástke kapitána Sergia Ramosa. V 79. minúte poslal dvojgólový hrdina Costa duel do predĺženia, v ktorom sa strelecky presadili jeho spoluhráči Saul Niguez a Koke.

Atletico vyhralo Superpohár UEFA tretíkrát v klubovej histórii, predtým sa mu to podarilo v rokoch 2010 a 2012. Španielske kluby tejto súťaži dominujú, od roku 2013 neuspeli len raz, keď sa tešil Bayern Mníchov.

 

Superpohár UEFA - sumár:
Real Madrid - Atletico Madrid 2:4 pp (2:2, 1:1)
Góly: 27. Benzema, 63. Ramos (z 11 m) - 1. a 79. Costa, 98. Niguez, 104. Koke. ŽK: Asensio, Marcelo, Ceballos, Modrič, Ramos - Correa, Costa, Vitolo. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.), 14.000 divákov.
Real: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos (102. Mayoral), Casemiro (76. Ceballos), Isco (83. Vazquez) - Bale, Benzema, Asensio (57. Modrič)
Atletico: Oblak - Juanfran, Savič, Godin, Lucas - Lemar (90.+1 Partey), Rodri (71. Vitolo), Niguez, Koke - Costa (108. Gimenez), Griezmann (57. Correa)

Ramos a po ňom ani Varane nedokázali zastaviť Diega Costu, ktorý už v prvej minúte otvoril skóre zápasu tvrdou krížnou strelou z uhla. Gólu predchádzal dlhočizný presný pas Godina a ukážka Costovej individuálnej technickej zručnosti. Real zakrátko prevzal taktovku do svojich rúk, v 17. minúte pätičku Asensia po prihrávke Marcela reflexívne vyrazil Oblak. Hral sa obojstranne živý a útočný futbal, s prihliadnutím na začiatok sezóny v mimoriadnom tempe. Realu sa podarilo vyrovnať v 27. minúte, keď center Balea z pravej strany usmernil do siete hlavou Benzema - 1:1. O dve minúty už mohol Real viesť, technický obstrel Asensia však mieril tesne vedľa ľavej žrde. Oba tímy pristúpili k duelu s plnou vážnosťou, na trávniku sa neraz iskrilo. V závere polčasu šance ubudli, hra sa odvíjala prevažne medzi šestnástkami.

Po vyše hodine hry zahral Junafran rukou vo vlastnej šestnástke a poľský rozhodca Marciniak nariadil pre Real jedenástku, ktorú bezpečne premenil Ramos - 2:1. To už mal európsky klubový šampión na ihrisku Modriča, ktorý rozhýbal jeho hru a obrana Atletica musela byť v strehu. V 71. minúte sa po rohu strelou z prvej prezentoval Varane, do ktorej na jeho smolu vložil hlavu Niguez a zastúpil Oblaka. Atletico dokázalo dlhé minúty kombinovať len v zónach, ktoré pre jeho súpera neznamenali nebezpečenstvo. Potom však nečakane udrelo, keď sa po Correovej aktivite zblízka presadil Costa - 2:2. Z poslednej akcie v riadnom hracom čase mohol rozhodnúť Marcelo, ale pri akrobatickom pokuse nezasiahol dobre loptu.

V predĺžení spočiatku hrozil viac Real, ale do vyloženej šance sa jeho hráči nedostali. Atletico trestalo v 98. minúte, keď spätnú prihrávku striedajúceho Parteyho exportne ľavačkovým volejom poslal do siete Niguez - 2:3. Pred koncom úvodnej 15-minútovej porcie extračasu Koke pohotovým zakončením zabezpečil Atleticu dvojgólový náskok, ktorý už Real nedokázal dohnať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené