Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2018 06:00 | Šport | Tenis

Kližanovi sa pod vedením Hrbatého darí: Ešte sa budú diať veľké veci!

Prežíva vydarené obdobie!

Slovenský tenista Martin Kližan (29) chytil pod vedením trénera Dominika Hrbatého (40) druhý dych. Po víťazstve na turnaji ATP v rakúskom Kitzbüheli, kde porazil aj Dominica Thiema, a semifinálovej účasti na challengeri v nemeckom Pullachu sa momentálne nachádza v rebríčku na 72. mieste.

Spolupráca s Hrbatým tak priniesla svoje prvé ovocie. „Martin urobil na sebe za posledného pol roka kus práce. Získal nový pohľad na život, svet už nie je gombička. Sám chcel zapracovať aj na svojej povahe, takže som bol ochotný mu pomôcť. Momentálne nie je taký impulzívny, je pokojnejší a sebakritickejší. V hlave má nastavené triezve životné i profesionálne priority. Snaží sa už nevyskakovať z davu, ako to bolo v minulosti,“ povedal na utorňajšej tlačovej konferencii v NTC Hrbatý.

Často čítam diskusie na internete a vidím aj na ľuďoch, že jedna polovica mu fandí a tá druhá mu tak celkom neverí. Martin je ale veľký talent, má úžasný potenciál. Ja som tréner, ktorý má jasnú predstavu, ako má hráčska kariéra vyzerať. Viem, čo musí tenista spraviť, aby sa dostal do desiatky či dvadsiatky. Krásne je, že je u neho priestor na zlepšenie, to je veľká motivácia pre mňa ako trénera,“ pokračoval Hrbatý. Zároveň priznal, že ho od spolupráce s Kližanom veľa ľudí odhováralo.

 

„Trénovať Martina je výzva. Ľudia mi vraveli, že si iba spravím zlé meno, že je to blázon a že je nekoučovateľný. Ja nepoznám pojem nezdolateľná prekážka. Čím horší prípad, tým väčšia výzva. Martin sa dá zvládnuť, len si treba k nemu nájsť cestu. Musím si na všetko dávať pozor, aby sa to proti mne neobrátilo. Ale aj tieto veci ma posúvajú dopredu,“ uzavrel Hrbatý, na ktorého rozprávanie nadviazal Kližan.

Spolupráca s Dominom funguje na 100 %. Prvé výsledky sa dostavili. Za nimi je kopa tvrdej práce. Ešte sa však necítim byť na vrchole, k tomu mám ďaleko. To najlepšie len príde, ešte sa budú diať veľké veci! Makám na sebe po všetkých stránkach. Som rád, že sa teraz dostavil nejaký ten väčší úspech. Keď človek robí 20 rokov nejakú robotu, tak ho to napĺňa, keď sú nejaké úspechy. No 11 mesiacov v roku je to čisto iba o drine, tenis je makačka, bolesť nikoho nebaví. Možno iba Domina, on je taký sado-maso,“ neodpustil si so smiechom Kližko.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marcel Šintaj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu