Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.08.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Váš Tip

Spevák Jožo Ráž: Tajomstvo rockerovej blondínky, prokurátorka z kauzy Kočner!

Všetko je inak! Nový Čas zverejnil exkluzívne fotografie, na ktorých ženatý líder Elánu Jožo Ráž (63) po veselo strávenom obede objíma dlhonohú blondínu v minisukni.

Zo záhadnej spoločníčky sa napokon vykľula prokurátorka Mária Trstenská, ktorá dozorovala v kauze obvineného podnikateľa Mariána Kočnera (55). Z jej funkcie teda vyplýva, že nemôže mať pracovné „bokovky“, inak by jej zamestnávateľ klepol po prstoch. Čo spolu prokurátorka a spevák riešia? Líder Elánu Ráž strávil minulotýždňové augustové popoludnie v spoločnosti sympatickej blondíny, s ktorou sa výborne zabával. Po tom, ako si spolu pochutnali na pizzi a veselo si pritom hrkútali, sa spoločne odobrali z reštaurácie.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„Je to naša právnička. Išlo o pracovné stretnutie,“ vyjadrila sa vo štvrtok manažérka skupiny Elán Karolína Halenárová. Jej slová potvrdil aj manažér Michal Čimera: „Tá žena je právnička, s ktorou SGT agentúra, vykonávajúca úlohy pre skupinu Elán, spolu s producentskou agentúrou MCP spolupracujú.“ Až po moment, kým dvojica opustila nenápadný podnik pod bratislavským Slavínom, by bola táto verzia pracovného stretnutia uveriteľná. Keď však spevák a jeho blondínka dojedli, rocker ju objal okolo pliec a ona mu to ochotne odplatila tým, že ho chytila okolo pása. V objatí si potom kráčali po ulici. Čo je však ešte dôležitejšie, vysvitlo, že na fotografiách je samotná prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry Mária Trstenská.

Otvoriť galériu

Každý tvrdí iné

O tom, že by zastupovala slávnu kapelu, však na prokuratúre vôbec nechyrujú. „Nie je v žiadnom pracovnom vzťahu so skupinou Elán a neposkytuje mu žiadne právne služby,“ povedala Novému Času na adresu Trstenskej hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Ak by vysvitlo, že má Trstenská popri práci prokurátorky ešte vedľajšie kšefty, mohlo by jej to poriadne zavariť. „Vedenie Úradu špeciálnej prokuratúry nedisponuje vedomosťou o tom, že by niektorý z prokurátorov vykonával takú pracovnú činnosť, ktorú má zákonne zakázanú. V prípade zistenia takýchto skutočností bude vedenie bezodkladne konať,“ dodala Tökölyová. Trstenská je pritom známou „firmou“. Bola dozorovou prokurátorkou v kauze obvineného podnikateľa Kočnera, ktorý sa aktuálne snaží dostať na slobodu po tom, čo ho Najvyšší súd posadil za mreže. Rážov manažment sa však pri zmienke o Trstenskej obrnil mlčaním a detaily údajného pracovného stretnutia tak nekonkretizoval. Do uzávierky nové stanovisko neposkytli.

Kto je Mária Trstenská

  • prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry
  • dozorová prokurátorka v kauze daňových podvodov Kočnera, ktorú riešila v jeho prospech
  • zaoberala sa aj prípadom Glance House, kde figuruje Kočner, a sudca ju napomenul, aby ho na pojednávaní, kde bol v pozícii svedka, neobhajovala

 

Trstenská ako dozorová prokurátorka riešila podozrenia z daňových podvodov Kočnera. Podporila verziu vyšetrovateľa Štefana Jombíka, ktorý podľa nej postupoval správne, keď Kočnera neobvinil v prípade prevodov hotelov na Donovaloch a zastavil vyšetrovanie. Ide o prípad vyplatenia vratiek vo výške 8 miliónov eur, pre ktorý Kočnerovi len pred pár dňami prokuratúra zaistila majetky. Trstenská sa odvolávala na daňový úrad, ktorý rozhodol, že odpočet bol vyplatený správne. Kočner však obchodoval s neznámym konečným užívateľom výhod v Londýne či rodinou z Líbye.

Na prípad sa nakoniec pozrel špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý rozhodnutie vyšetrovateľa zrušil. Kočnera neskôr obvinili aj v tejto kauze. Prokurátorka Trstenská pritom riešila aj iný prípad, v ktorom figuruje Kočner - a to bytovku Glance House. V nej podala obžalobu na developera Róberta Číža za podvod. Ten pre Denník N tvrdil, že to považuje za konanie v prospech Kočnera. Číža napokon sudca oslobodil, pričom na pojednávaní napomínal Trstenskú, aby sa nestavala do pozície obhajoby Kočnera, ktorý vystupoval ako svedok.

Po vražde Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice došlo k rekonštrukcii vlády. Zaujímavé je, že pôvodne na post ministra vnútra navrhol premiér Peter Pellegrini syna speváka Elánu Jozefa Ráža ml. Kiska ho odmietol vymenovať s tým, že existujú prepojenia na bývalého ministra Kaliňáka.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mm, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
(ilustr. foto)
Neuveriteľný nález v Lešti z obdobia II. svetovej vojny: Čo s nimi teraz bude?!