Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2018 20:26 | Šport | Futbal

Feyenoord prišiel na Slovensko bez najväčšej hviezdy: Moniz chce hrať ofenzívne

Futbalisti AS Trenčín absolvovali v stredu večer na trávniku štadióna Pod Dubňom v Žiline oficiálny tréning pred úvodným duelom 3. predkola Európskej ligy UEFA proti holanskému veľkoklubu Feyenoord Rotterdam. Na duel proti čerstvému víťazovi holandského superpohára sú Trenčania naladení dobre.

Mierny optimizmus im do žíl vlieva aj fakt, že Holanďania pricestovali na Slovensko bez niekoľkých hráčov základnej zostavy, vrátane hviezdneho útočníka Robina van Persieho. Tréner slovenského tímu Ricardo Moniz sa však na to nesústreďuje, rovnako ani na fakt, že hostia pred žilinským zápasom neabsolvovali ani oficiálny tréning. "Feyenoord má veľa kvalitných hráčov, nielen Van Persieho, aj keď ten je dozaista svetovým hráčom. Holandský tím je aj bez niekoľkých hráčov veľmi silný a má za chýbajúcich určite dostatočnú náhradu. Prečo si súper nezatrénoval v Žiline neriešim. Možno nechceli riskovať zranenie, možno majú na to špeciálne dôvody. O podcenení nášho tímu by som ale nehovoril," myslí si tréner AS Trenčín.

Kouč Moniz bude spokojný, ak jeho hráči ukážu vo štvrtkovom prvom dueli trenčiansku filozofiu futbalu. "Našou prioritou je hrať ofenzívne, kreatívne, strieľať góly, hrať riskantne. To je náš štýl hry, ktorým sa chceme prezentovať. Máme v mužstve množstvo talentov, ktorých chceme dostať na európsku úroveň a chceme hrať s nimi v Európe. Takéto zápasy, ako proti Feyenoordu vám ukážu, či na to máte, alebo ostávate iba priemerným hráčom."

V tíme dvojnásobného slovenského šampióna pôsobí viacero hráčov z krajiny tulipánov, majiteľ trenčianskeho klubu Tschen La Ling a tréner Moniz za Feyenoord dokonca hrávali a tréner sa v najväčšom svetovom prístave navyše narodil. Špeciálny zápas to bude aj pre stredopoliara AS Trenčín Joeyho Sleegersa, ktorý prešiel mládežníckou akadémiou 15-násobného holandského šampióna. "Je to skvelé, že môžem nastúpiť proti tímu, v ktorom som v mládežníckom veku hrával. Nikdy som však nenastúpil na súťažný zápas v prvom tíme. Aj preto mám špeciálnu motiváciu ukázať sa pred bývalým klubom. Určite budeme hrať proti Feyenoordu ofenzívne a dúfame v dobrý výsledok. Máme na to, aby sme v domácom prostredí zvíťazili, pretože v odvete na štadióne De Kuip to bude veľmi zložité. Bolo by teda dobré vyhrať a urobiť pred odvetou v Holandsku dobrý výsledok," prezradil 24-ročný Holanďan.

 

Zápas v Žiline má výkop o 19.00 h a očakáva sa na ňom návšteva okolo osemtisíc divákov. Holandský klub bude mať k dispozícii sektor hostí na severnej tribúne pre 600 divákov. 

Duel nebude vysielať ani jedna zo slovenských televízií. Klubu AS Trenčín sa podarilo dohodnúť na predaji televíznych práv iba na území Holandska, informoval na svojej webstránke. "Je nám ľúto, že jeden z najvýznamnejších zápasov v histórii trenčianskeho futbalu, nebude na obrazovkách ani jednej zo slovenských televízií. Tento fakt platí napriek tomu, že zmenou výkopu zápasu z 20.30 h na 19.00 h sme sa snažili vyjsť v ústrety najmä televíznym spoločnostiam. Nie po prvý raz sme sa vyhli kolízii dvoch slovenských tímov hrajúcich atraktívne zápasy v pohárovej Európe. Mrzí nás to o to viac, že naše predchádzajúce zápasy proti Budučnosti Podgorica a Górniku Zabrze, priniesli skvelú reklamu slovenskému klubovému futbalu. Aj pri týchto zápasoch sme urobili kompromisy pri zmene hracích časov. Jediným záujemcom o vysielanie prvého zápasu proti pätnásťnásobnému majstrovi Holandska bola verejnoprávna RTVS, ktorá odvysielala aj naše predchádzajúce zápasy v Európe. Podmienky, ktoré nám predostrela, však boli z pohľadu atraktivity ponúkaného produktu, dôležitosti stretnutia a aktuálnej situácie na trhu, neakceptovateľné," uviedol klub AS Trenčín na oficiálnej stránke.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári