Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.08.2018 00:00 | PR články

Film Dôverný nepriateľ podporili 3 hudobné esá

Nový slovenský film Dôverný nepriateľ prichádza 16. augusta do kín CINEMAX. Snímka dostala do vienka podporu troch veľkých hudobných hviezd - skladateľa Ondřeja Gregora Brzobohatého, speváčky Emmy Drobnej a producenta Petra Panna.

Dôverný nepriateľ sa môže po hudobnej stránke pochváliť hneď troma zaujímavosťami a tromfami. Sú nimi silné, renomované mená slovenskej a českej hudobnej scény, ktoré sa podieľali na hudbe k novému thrilleru. Spomínanú trojicu tvoria speváčka Emma Drobná, skladateľ Ondřej Gregor Brzobohatý a producent Peter Pann.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Emma Drobná sa postarala o titulnú skladbu filmu, ktorá sa nesie celým príbehom a v deji sa objaví hneď niekoľkokrát. Ide o speváčkin aktuálny singel Try, ktorý už rotujú rádiá a ku ktorému Emma o pár dní predstaví oficiálny videoklip. Tvorcom Dôverného nepriateľa atmosféra piesne tak dokonale zapadla k atmosfére ich pripravovaného filmu, že Emmu okamžite oslovili, a titulná skladba bola na svete. „Keď sme pesničku tvorili, netušila som, že by ju niekedy niekto použil do filmu. Keď som sa to dozvedela, tak som sa veľmi potešila a stále sa z toho teším, pretože sa mi námet filmu veľmi páči,“ netají radosť zo svojho prvého filmového hudobného počinu Emma Drobná.

V spolupráci s Emmou tvorcovia pripravili druhú verziu oficiálneho trailera, v ktorého pozadí hrá práve jej singel Try: www.youtube.com/watch?v=oKW2nCF-IbY. Približne v polovici ukážky sa skladba zmení na progresívny hudobný remix, o ktorý sa postaral jeden z najúspešnejších slovenských producentov súčasnosti Peter Pann. „Po prečítaní scenára som ostal prekvapený, nakoľko ma téma dosť zaujala a zároveň ma teší, že nielen v zahraničí, ale aj u nás vznikajú takéto filmy. Moja úloha bola, dotvoriť hudbu do traileru. Zvolil som elektronický žáner s hiphopovými prvkami, kde som vysamploval Emmušin spev. Som rád, že som mohol aspoň takto prispieť k tak veľkému dielu, ako je tento film,“ približuje Peter svoj podiel na hudobnej stránke snímky.

Najvýraznejší hudobný odtlačok z celej spomínanej trojice do finálnej verzie filmu vtisol Ondřej Gregor Brzobohatý. Renomovaný a uznávaný český skladateľ so slovenskými koreňmi totiž zložil hudbu k celému filmu. „Som veľmi rád, že sa tvorcovia rozhodli zariskovať a vytvorili žánrový film, ktorý nemá v našich končinách práve tradíciu. O to viac ma práca na hudbe bavila a dovolil som sa pustiť do orchestrácií a zvuku, ktoré by som v iných českých filmoch asi sotva mohol použiť. Vzhľadom k tomu, že je film naozaj veľmi dobre natočený a plne ctí zásady svojho žánru, to bola veľká zábava,“ hovorí o projekte Ondřej Gregor Brzobohatý.

Mrazivý slovenský thriller postaví diváka pred otázku - kde sa vlastne končí nebezpečne tenká hranica, za ktorou mu umelá inteligencia prestáva byť sluhom a začína byť pre neho hrozbou?

Dôverný nepriateľ v kinách CINEMAX od 16. augusta. Vstupenky online na www.cine-max.sk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!