Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2018 12:30 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Vlámanie ku Kočnerovi! Neželaní hostia v prísne stráženej vile na Kolibe: Čo hľadali?

Neuveriteľné! Obvinený podnikateľ Marián Kočner (55) sedí už vyše mesiaca v cele Justičného paláca, pričom aktuálne čaká na verdikt súdu, či ho pustia na slobodu.

Šokujúce je, že v luxusnej vile na bratislavskej Kolibe, kde žije spolu s manželkou Karolínou, zatiaľ vyčíňa neznámy človek. Nový Čas zistil, že počas víkendu mali Kočnerovci neželaného návštevníka, pričom prípadom sa už zaoberá aj polícia. Zmizlo niečo z honosného domu?

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Kočner má problémy pre miliónové zmenky, ktorých uhradenie si nárokuje od svojho kumpána Pavla Ruska. Ten ich však reálne nebude mať ako vyplatiť, a tak ťarcha prechádza na televíziu Markíza, ktorá ich považuje za falošné. Polícia už obvinila Kočnera s Ruskom z falšovania cenných papierov, pričom prvého menovaného súd poslal počas vyšetrovania do väzby. Priklonil sa na stranu prokurátora, ktorý tvrdí, že Kočner by na slobode pokračoval v páchaní trestnej činnosti, keďže jeho meno je namočené vo viacerých prípadoch.

Šokujúce je, že zatiaľ čo Kočner sedí za väzenskými múrmi a čaká na verdikt súdu, ktorý rozhoduje o jeho žiadosti o prepustenie, neznámy páchateľ behal po jeho pozemku na bratislavskej Kolibe. Nový Čas zistil, že neželaný návštevník vnikol do jeho obydlia v sobotu krátko po jednej hodine ráno. „Páchatelia sa mali dostať do domu pomocou rebríka cez balkón, mali vypáčiť balkónové dvere a dostať sa až k trezoru, ktorý už nedokázali otvoriť, nakoľko spustili bezpečnostný alarm,“ tvrdí náš zdroj.

 

Skutok už začala vyšetrovať aj polícia, avšak zatiaľ nespomína žiadnu krádež. „Na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III je v súčasnej dobe vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania domovej slobody,“ priznal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Na ďalšie otázky, či páchateľa alebo páchateľov činu polícia chytila a či je podozrenie, že niečo z domu zmizlo, neodpovedali. „Bližšie informácie z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu alebo ohrozeniu vyšetrovania, nie je možné k prípadu poskytnúť,“ dodal Szeiff.

Je otázne, čo robili páchatelia u Kočnerovcov a či sa snažili niečo ukradnúť. Z vyjadrení polície však je jasné, že zatiaľ riešia iba vstup páchateľa do obydlia, čiže na pozemok alebo do domu, nie samotnú krádež. „V tomto prípade ide o neoprávnené vniknutie na cudzí pozemok alebo do obydlia. Možno nedošlo ku krádeži ani lúpeži alebo ku konkrétnej škode, páchateľ mohol vniknúť do domu povedzme aj cez balkónové dvere, čím vznikla škoda menšia ako 266 eur, preto polícia nerieši poškodzovanie majetku,“ vysvetľuje rektorka Policajnej akadémie Lucia Kurilovská. Tvrdí, že polícia môže trestný čin neskôr rozšíriť. „Môže sa dokazovaním prísť na to, že bol spáchaný ďalší trestný čin ako krádež, ak budú na to dôkazy alebo sa ozve majiteľ, že niečo zmizlo,“ dodala Kurilovská.

Otvoriť galériu
Vyšetrovateľ Jozef Vachálek tvrdí, že pokiaľ by páchatelia vnikli do domu násilím, polícia by mohla už teraz prešetrovať porušovanie domovej slobody v súbehu s krádežou. „Polícia môže mať nejaké stopy o vniknutí do domu, ale zatiaľ nemusia vedieť, či niečo zmizlo, to by mal povedať až poškodený,“ dodal. Stále sa pritom rieši otázka, kde sú originály zmeniek, ktorých pravosť vyvracia znalec Markízy a naopak potvrdzuje Kočnerov expert z USA. Naposledy advokáti Kočnera tvrdili, že ich návrat do spisu je komplikovaný.

Otvoriť galériu
  • neoprávnené vniknutie do obydlia (záhrada alebo dom) - nižšia trestná sadzba 1 až 2 roky basy
  • prekonanie prekážky, ktorej účelom je zabrániť vniknutiu - vyššia trestná sadzba 1 až 5 rokov basy
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz