Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.08.2018 13:32 | Šport | Šport mix
Foto

Británia je v šoku: Šialený dôvod pre samovraždu mladej snoubordistky († 18)?

Britská snoubordistka Ellie Soutterová († 18), ktorá pred týždňom spáchala samovraždu v deň svojich osemnástich narodenín, trpela podľa jej otca Tonyho Souttera tlakom spojeným s pretekmi na najvyššej úrovni.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Za jej tragickým činom mal byť stres potom, čo jej uletelo lietadlo. "Nanešťastie to všetko prišlo kvôli tomu, že jej uletelo lietadlo, čo znamenalo, že neodletela na sústredenie s britským tímom," uviedol Tony Soutter.

"Cítila, že ich sklamala, cítila, že sklamala mňa a tragicky to bola tá malá hlúposť, ktorá niekoho dostane cez hranicu, pretože na deti je veľký tlak."

Soutterová patrila k nádejným britským športovcom. Vo snoubordkrose získala vlani bronzovú medailu na Európskom olympijskom festivale v Erzurume, mala sa zúčastniť tohtoročných majstrovstiev sveta juniorov na Novom Zélande a počítalo sa, že bude Veľkú Britániu reprezentovať na budúcej olympiáde v Pekingu.

V deň svojich osemnástich narodenín sa ale stratila a po pátracej akcii ju našli mŕtvu v lese. "Chcela byť najlepšia, nechcela nikoho sklamať," povedal Soutter. "Stratil som môjho najlepšieho priateľa, môjho kamoša. Bola mojou skalou."

Soutter sa so svojou dcérou kvôli tréningu presťahoval do francúzskych Álp. Rodina nešťastnej snoubordistky založila nadáciu pomenovanú po Ellie, ktorá má pomáhať mladým športovcom finančne zabezpečiť ich kariéru.

"Je to zúfalo smutná situácia a naše všetky myšlienky sú s rodinou a priateľmi Ellie. S našimi olympijskými a paralympijskými programami a s nadáciou mentálneho zdravia Mind pracujeme na tom, aby bola vhodná pomoc vždy dostupná," uviedol hovorca organizácie UK Sport.

"Ellie bola neuveriteľne populárnym členom tímu a naša krajina stratila veľký talent. Zdravotný stav každého športovca je primárna starosť každej športovej organizácie," uviedol vo vyhlásení britský zväz lyžovania a snoubordingu. "Odporučili sme rodine založenia Nadácie Ellie Soutterovej a majú našu plnú podporu."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe