Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.07.2018 22:55 | Šport | Futbal
FotoVideo

Trnava zvládla peklo a zvíťazila: Prekvapenie na pôde Legie

Futbalisti FC Spartak Trnava uspeli v utorňajšom úvodnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov na štadióne Legie Varšava 2:0.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Erik Grendel poslal úradujúceho slovenského šampióna v 16. minúte do vedenia, ktoré striedajúci Ján Vlasko zdvojnásobil v nadstavenom čase. Domácu odvetu zohrajú zverenci Radoslava Látala o týždeň 31. júla od 20.30 h.

Víťaz dvojzápasu narazí v 3. predkole LM na postupujúceho z dvojice Crvena Zvezda Belehrad - FK Suduva Marijampole (prvý zápas 3:0). Na neúspešného čaká 3. predkolo Európskej ligy proti postupujúcemu z dua F91 Dudelange - KF Drita.

úvodný zápas 2. predkola LM 2018/2019:
Legia Varšava - FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)
Góly: 16. Grendel, 90.+3 Vlasko. ŽK: Kante, Phillips, Vešovič - Egho, Greššák, Godál, Chudý, Miesenböck. Rozhodovali: Farkas - Kóbor, Szert (všetci Maď.)
Legia: Malarz - Astiz, Phillips (69. Hämäläinen), Hloušek - Szymanski (63. Radovič), Maczynski (17. Wieteska) - Vešovič, Cafu, Antolič - Carlitos, Kante
Spartak: Chudý - Tóth, Godál, Greššák - Kadlec, Sloboda (86. Hladík), Grendel (64. Miesenböck), Rada, Čonka - Jirka, Egho (90.+1 Vlasko)



Trnavčania vtrhli na favorizovaného protivníka nebojácne. Už v 3. minúte mal po Eghovom centri z ľavej strany obrovskú príležitosť Jirka, ale spálil ju. O štyri minúty neskôr vybojoval loptu Kadlec, ktorý odcentroval na Egha, jeho hlavičku zneškodnil fantastickým zákrokom domáci brankár Malarz. Legia sa v úvode prezentovala jedine rohovým kopom a hlavičkou Carlitosa nad brvno. Spartak nerozladili nevyužité šance a odmeny sa dočkal po štvrťhodine hry. Varšavská defenzíva ustupovala pred Jirkom, ktorý prihral Grendelovi, aj on mal luxusný priestor a z hranice šestnástky obstrelil Malarza. Po takmer polhodine Čonka podcenil vysokú loptu na Vešoviča, črtajúcu sa možnosť Legie zrušil dôležitým zákrokom Godál. Najväčšie nebezpečenstvo hrozilo Trnave po štandardných situáciách. Egho si po obrannom zásahu takmer dal vlastný gól, následne po rohu hosťujúci brankár Chudý zlikvidoval hlavičku Astiza z bezprostrednej blízkosti. V nadstavenom čase prvého dejstva Jirka strelou takmer zaskočil Malarza.

 

Úlohou Spartaka po zmene strán bolo predovšetkým hájiť veľmi priaznivý stav na ihrisku súpera. Brankár Chudý nemal počas celého zápasu príliš veľa práce, zakročiť však musel po priamom kope Carlitosa. Ten sa spomedzi domácich snažil o vyrovnanie najaktívnejšie. Hosťom sa naskytla šanca na bleskový protiútok, no rozhodujúca Eghova prihrávka neprešla na Grendela. V 62. minúte sa Carlitos dostal do zakončenia v pokutovom území, ale prestrelil. Na opačnom konci sa obranca Tóth vybral na útočný výlet a jeho ďalekonosný pokus len tesne minul priestor troch žrdí. V 72. minúte opäť zahrozil Carlitos, po jeho prihrávke Tóth zabránil Kantemu v zakončení. Egho mohol v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času pridať druhý zásah Spartaka, v šestnástke sa preštrikoval cez obrancov a položil si aj brankára, namiesto prihrávky voľnému spoluhráčovi však zvolil strelu a netrafil bránku. Egha vystriedal v nadstavenom čase Vlasko a on sa o zdvojnásobenie náskoku postaral, keď si spracoval dlhú loptu a oblúčikom prekabátil Malarza.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu