Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.07.2018 17:32 | Šport | Motorizmus

Hamilton predviedol fantastickú jazdu: Zo 14. miesta to dotiahol až na víťazstvo!

Víťazstvom Brita Lewisa Hamiltona na Mercedese sa skončila nedeľňajšia Veľká cena Nemecka, jedenáste preteky seriálu F1. Hamilton dosiahol štvrté víťazstvo v sezóne po tom, ako predviedol úspešnú stíhaciu jazdu, štartoval až zo 14. pozície. Úspešný víkend Mercedesu podčiarkol druhým miestom Fín Vallteri Bottas, jeho krajan Kimi Räikkönen na Ferrari skončil tretí.

Víťaz kvalifikácie a doterajší líder priebežného poradia šampionátu Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) dlho jazdil na prvej pozícii, ale v 52. kole odstúpil po jazdeckej chybe. Hamilton sa po víťazstve vrátil na čelo priebežného poradia. Nasledujúce preteky sa uskutočnia už o týždeň 29. júla v Maďarsku.

Vettel na štarte nezaváhal, bez problémov si ustrážil prvú priečku a zmena nenastala ani na ďalších popredných pozíciách. Úvod pretekov bol najmä o snahe Hamiltona a Daniela Ricciarda (Aus./Red Bull) predrať sa z chvostu štartového poľa na elitné pozície. Hamiltonovi sa to darilo rýchlejšie a už v 10. kole bol na 7. mieste. Ricciardo sa do prvej desiatky dostal až v 20. kole, ale odčiniť nevydarenú kvalifikáciu sa mu napokon nepodarilo, keďže v 29. kole odstúpil pre chybu pohonného agregátu. O čelo pretekov tradične súperila štvorica z Ferrari a Mercedesu a na prvých dvoch pozíciách pre Ferrari nič nezmenili ani návštevy boxov. Pomerne pokojné dianie spestril jemný dážď, ktorý donútil viaceré tímy prezúvať pneumatiky.

V 50. kole pobavil divákov Charles Leclerc (Mon./Sauber), ktorý dostal šmyk, spravil "hodiny", ale bez veľkého zdržania pokračoval v pretekoch. Vettel jazdil na prvej priečke, ale v 52. kole spravil chybu, nabúral do bariéry a preteky sa pre neho skončili. Na prvom mieste sa po skvelej stíhacej jazde ocitol Hamilton, ktorý po odchode bezpečnostného vozidla zviedol úspešné súperenie s tímovým kolegom Bottasom.

 

Hlasy po pretekoch (zdroj: Sport2 TV):

Lewis Hamilton, 1. miesto: "Bolo to veľmi ťažké z takej pozície, ale vždy musíte veriť. Boli sme pokojní a silu mi dávalo aj mnoho fanúšikov. Možno mi pomohli aj modlitby pred pretekmi. Celý tím aj auto fungovali výborne, som za to veľmi vďačný. Bolo to ťažké v týchto podmienkach, ale keď začalo pršať, vedel som, že mám dobrú pozíciu."

Valtteri Bottas, 2. miesto: "Keď vypadol Sebastian, vedel som, že je šanca na víťazstvo. To si však ustrážil Lewis. Pre náš tím je toto skvelý výsledok. Hneď po odchode bezpečnostného vozidla sme mali menšiu bitku, ale potom nám tím povedal, že nemáme súťažiť. Chápem to."

Kimi Räikkönen, 3. miesto: "Vyzeralo to, že pôjdem na dve zastávky. Boli to ťažké, nepredvídateľné preteky. Valtteri ma predstihol v čase, keď som predbiehal jeden zo Sauberov. Som sklamaný z výsledku, nabudúce sa pokúsime o lepší."

Výsledky VC Nemecka F1 (67 kôl, 1 kolo - 4,574 km, spolu 306,5 km):

1. Lewis Hamilton (V. Brit./Mercedes) 1:32,29.845 h, 2. Valtteri Bottas (Fín./Mercedes) +4,535 s, 3. Kimi Räikkönen (Fín./Ferrari) +46,732, 4. Max Verstappen (Hol./Red Bull) +7,654, 5. Nico Hülkenberg (Nem./Renault) +26,609, 6. Romain Grosjean (Fr./Haas) +28,871, 7. Sergio Perez (Mex./Force India) +30,556, 8. Esteban Ocon (Fr./Force India) +31,750, 9. Marcus Ericsson (Švéd./Sauber) +32,362, 10. Brendon Hartley (N. Zél./Toro Rosso) +34,197, 11. Kevin Magnussen (Dán./Haas) +34,919, 12. Carlos Sainz (Šp./Renault) +43,069, 13. Stoffel Vandoorne (Belg./McLaren) +46,617, 14. Paul Gasly (Fr./Toro Rosso) +1 kolo, 15. Charles Leclerc (Mon./Sauber) +1 kolo

Nedokončili: Daniel Ricciardo (Aus./Red Bull), Sebastian Vettel (Nem./Ferrari), Sergej Sirotkin (Rus./Williams), Lance Stroll (Kan./Williams), Fernando Alonso (Šp./McLaren)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?