Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.07.2018 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Patrik Herman po 13 rokoch odhalil svoju traumu: Strážili ho vojaci a musel sa skrývať v izbe

Dlhoročná tvár televízie Markíza Patrik Herman (43) venuje práci pred aj za kamerou skoro všetok svoj čas. Napriek vyťaženosti si však niekedy odbehne na dovolenku načerpať nové sily, vypnúť a oddýchnuť si.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

To však nebol prípad jeho cesty na Sinajský polostrov do horúceho Egypta. Ako priznal, táto dovolenka mu zostane v pamäti už naveky, keďže sa bál o svoj holý život pri vyčíňaní teroristov.

Patrik Herman je známy svojou vášnou pre prácu v televízii, a preto niet divu, že počas roka trávi svoj čas väčšinou tam. Ako však priznal, rád si nájde aspoň v lete čas na dovolenku za hranicami našej krajiny. Po rokoch však priznal, že nie všetky výlety boli bezproblémové.

Po trinástich rokoch prezradil, že mu v Egypte išlo doslova o život, keď sa musel v hoteli skrývať pred besniacimi teroristami. „Počas dovolenky v Egypte pred trinástimi rokmi som sa vybral na celodenný výlet k Mŕtvemu moru a do Jeruzalema. Počas neho došlo k teroristickým útokom v letovisku Sharm El-Sheikh. Moja rodina aj kolegovia v televízii vedeli, že som tam a nevedeli, či som v poriadku,“ povedal Herman pre Markízu.

 

Musel sa skrývať

„Mobily sme nechali v hotelových izbách v trezore. Nedvíhal som celé hodiny telefón, všetci mali obavy. Po návrate som mal stovky zmeškaných hovorov a esemesiek. V hoteli nás začali strážiť vojaci, obmedzili náš pohyb, nesmeli sme ísť na pláž ani vychádzať z hotela, prvé dni nám nosili jedlo na izby, aby sme sa nezhromažďovali na jednom mieste,“ priznal moderátor, ktorý prežíval veľký strach, čo sa bude diať ďalej.

„Domáci boli v šoku ako my, pamätali si vražedné útoky na turistické autobusy v Luxore, ktoré takmer zničili egyptskú ekonomiku žijúcu z turizmu. Ich strach sa prenášal aj na nás, turisti húfne predčasne opúšťali krajinu. Aj ja som stratil pocit bezpečia a dovolenka už bola o inom,“ dodal Patrik, ktorý sa napriek hroznému zážitku do krajiny vrátil. „Išiel som do Egypta ešte dvakrát, no ten pocit zostal a všadeprítomní vojaci a policajti viac ako pocit bezpečia spôsobovali presný opak.“

Útočili na turistov

Koncom júla 2005 uskutočnili teroristi v letovisku Sharm El-Sheikh sériu bombových útokov. Bolo zabitých 88 ľudí, najviac Egypťanov, ale aj jeden Čech. Prvá bomba vybuchla na veľkom bazári v meste, kde zomrelo 17 ľudí. Druhá nálož bola umiestnená v dodávke, ktorá narazila do lobby hotela Ghazala Gardens, ktorý sa nachádza priamo na pláži. Pri výbuchu zomrelo 45 ľudí. Posledná bomba bola ukrytá v kufríku, ktorý explodoval pred luxusným hotelom Movenpick a zabila šesť turistov.  

Pozrite si aj video:

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke