Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.07.2018 12:00 | Šport | MS vo futbale 2018
Foto

Futbalové MS v Rusku prekvapili: 10 naj momentov šampionátu

Po druhý raz v histórii dobyli futbalový trón.

Šampionát v Rusku ovládli Francúzi na čele s fenomenálnym trénerom Didierom Deschapsom. Zlatú medailu za bojovnosť a obrovské srdce by si však zaslúžili určite aj hráči Chorvátska. Súboje o medaily ukázali kus futbalového kumštu, tentoraz z európskej dielne, ktorý je možno vidieť len na takomto veľkom podujatí. Hoci sa o organizácii Ruska pred šampionátom trocha pochybovalo, nakoniec tieto majstrovstvá patrili k najlepším vôbec. Ako budeme spomínať na tento turnaj?!

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Európa ukázala chrbát zvyšku sveta

Šampionát ovládli Európania. Podľa odborníkov to dokazuje, že najlepší futbal sa jednoznačne hrá na starom kontinente. Prekvapením bolo v najlepšom štvorlístku určite zastúpenie Chorvátska a Belgicka, s ktorými na zisk pódiového umiestnenia nikto nepočítal.

 

Politickí „džentlmeni“

Počas slávnostného odovzdávania víťaznej trofeje začalo pršať ako z krhly. Kým nad ruským prezidentom Vladimírom Putinom sa okamžite objavil dáždnik, francúzska hlava štátu Emanuel Macron si naň musela počkať, najhoršie dopadla prvá dáma Chorvátska Kolinda Grabar - Kitarovičova, ktorej krásny účes sa po pár minútach zmenil na poriadne zmoknutú hrivu. Ani to však sympatickej prezidentke nezobralo úsmev z tváre a objímala ostošesť hráčov aj funkcionárov.

 

Nezvíťazil, ale bol najlepší

Chorvátsky futbalista Luka Modrič bol vyhlásený za najlepšieho
hráča šampionátu. Malý vzrastom, ale s obrovským srdcom a citom pre prihrávku valcoval súperov na ihrisku a získal si aj rešpekt zo strany odborníkov. Spolu s Francúzom Mbappém patrili k najväčším hviezdam turnaja.

 

Incident na trávniku

Na trávnik sa po futbalovom zápase dostali členky skupiny Pussy Riot, ktorá sa preslávila vystúpením v pravoslávnom kostole a ktorá bojuje za oslobodenie politických väzňov v Rusku. Za výrtžníctvo môžu dostať pokutu 2700 eur alebo 160 hodín verejnoprospešných prác.

 

Masaker favoritov

Nemecko nepostúpilo po prvý raz v histórii na MS ani zo základnej skupiny, Španielsko, Argentína a Brazília sa nedostali ani do priameho boja o titul. Taký masaker favoritov tu už dlho neboli. 

 

Technika v akcii

Po prvýkrát sa na šampionáte mohol hlavný rozhodca poradiť s videoasistentom (VAR). Vo velíne sa pri záberoch z desiatok kamier a rôznych uhlov pohľadu rodili kľúčové rozhodnutia o penaltách či góloch!

 

Víťazmi sú aj Rusi

Viaceré svetové médiá pred turnajom odhovárali fanúšikov od cesty na MS do Ruska. Mali ich tam lynčovať bandy chuligánov, okrádať gangy a terorizovať polícia. Nič z toho sa nenaplnilo, najmä pre Britov bola prvé skúsenosť s Ruskom šokom. Mnohí z nich dostali po prvý raz v živote poldecák vodky - zadarmo!

 

Hrdina Deschamps

Tréner Francúzska Didier Deschamp sa stal po Mariovi Zagallovi a Franzovi Beckenbauerovi len tretím mužom histórii, ktorý získal titul ako hráč (1998) aj ako tréner (2018).

 

Filmárik a Filmuška

Fanúšikom futbalu už lezú krkom herecké výkony niektorých hviezd. Chvíľami sa zdá, že spadnú aj pri silnejšej kýchnutí súpera. Z Neymara sa stal symbol futbalového seriálu Filmárik a Filmuška, ale do Hollywoárez
či Ronaldo. 

 

Čistotní Japonci

Ohromili pokorou a čistotnosťou. Hoci po prehratom zápase s Belgickom zostali Japonci poriadne otrasení, ako jediné mužstvo si po sebe upratali kabínu a Rusom nechali vrúcny odkaz: Ďakujeme. Podobne sa zachovali aj ich fanúšikovia, ktorí upratali neporiadok na tribúnach.

 

Víťazné rabovačky

Fanúšikovia oslavy titulu nezvládli. V blízkosti Elyzejských polí a na predmestiach vypukli nepokoje, nespratníci vykrádali obchody neďaleko Víťazného oblúka, rozbíjali výklady a napádali policajtov. Do kože sa nevmestil ani 50-ročný fanúšik, ktorý si zlomil väzy skokom do kanála, ani 30-ročný muž , ktorý narazil po oslavách autom do steny. O život pri zrážke s motocyklistom prišli takmer aj tri malé deti.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Matej Kukučka

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ