Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Prehovorili kolegyne Márie († 40), ktorá zomrela po 20 bodných ranách nožom: Domov si išla po smrť!

Rozhodli sa prehovoriť.

Obrovská tragédia otriasla pokojnou obcou Trhová Hradská (okr. Dunajská Streda). Ľudovít (43) podľa polície zavraždil svoju manželku Máriu († 40) dvadsiatimi bodnými ranami nožom. Záchranárov zalarmoval ich jediný syn Ľudovít (20), žene však už nedokázali pomôcť. Obvineného z vraždy vzal sudca v nedeľu do väzby. Z nešťastia sú otrasené aj kolegyne nebohej.

Otvoriť galériu

Dráma, na akú si miestni nepamätajú, sa odohrala v byte v noci zo štvrtka na piatok. Privolaní záchranári už nedokázali pomôcť Márii, ktorá ležala dobodaná nožom na zemi medzi kuchyňou a obývačkou. Smrteľné rany jej podľa polície zasadil manžel Ľudovít. Záchranárov privolal okrem susedov aj ich jediný syn Ľudovít, ktorý nedávno zmaturoval. „Po príchode záchranárov už nejavila známky života. Posádka sa ju snažila oživiť, žiaľ, bezúspešne a lekár musel konštatovať smrť,“ povedala Alena Krčová, hovorkyňa záchranárov. „V súvislosti s vraždou vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 43-ročnému mužovi z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného na blízkej osobe - manželke.  Za takýto skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie,“ informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

 

Dôvodom vraždy rozvod?

 

Podľa miestnych bol robotník Ľudovít veľmi žiarlivý. Chcela sa s ním rozviesť, s čím nesúhlasil. „Keď jej nejaký muž povedal, že dobre vyzerá, tak ho hneď chytil pod krk a vravel, že ho zabije,“ spomenula bývalá suseda Márie. Podľa jej slov mohol byť na obzore aj nový vzťah. Z ohavného činu sú v šoku aj kolegyne zavraždenej z benzínovej pumpy v Dunajskej Strede, kde pracovala. „Bola veľmi milá, všetci ju mali radi. Išla sa zodrať, aby finančne podporila rodinu, chodila upratovať aj do rodinných domov. On ju stále sledoval, aj tu bol každú chvíľu, aby ju kontroloval,“ vravia so slzami v očiach. Mária o problémoch doma veľmi nerozprávala. „Ona trpela tak potichu, bola týraná. Chcela sa rozviesť, aj v piatok bola upratovať jeden dom a on ju hľadal,“ pokračujú kolegyne, ktoré nechcú uveriť, že Máriu už nikdy neuvidia. „Vo štvrtok robila od piatej popoludní do desiatej hodiny v noci. Domov si išla po smrť. Ešte pred mesiacom sme jej gratulovali k 40. narodeninám, je to hrozné,“ plačú oddané priateľky, ktoré jej posielajú odkaz do nebíčka: „Budeme na teba stále spomínať ako na dobrého a vzácneho človeka. Stále budeš mať miesto medzi nami, odpočívaj v pokoji, naša drahá Mária.“

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Súdna rada rešpektuje právo na kritiku: Účelové výzvy na stíhanie sudcov však považuje za neakceptovateľné
Richard Rybníček
Únia miest Slovenska: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy
Na snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS)
Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný: Tvrdí, že rieši aj vlky a rysy
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.
V Budmericiach sa šíri, že Šimkovičová chce kúpiť kaštieľ: Ministerstvo kultúry reaguje!
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Na mieste zasahujú hasiči.
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste horelo auto!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová lúpež v Štítniku: Traja ozbrojenci vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká