Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Dávid v audine napálil v protismere do rodiny hasiča: Adamko († 9) umieral pred očami rodičov!

Jeden okamih navždy zničil šťastie celej päťčlennej rodiny. V stredu pred ôsmou hodinou večer sa v centre Trstenej stala tragická autonehoda.

Tvrdošínčan Dávid (21) za volantom Audi S5 prešiel do protismeru a zrazil sa s Volkswagenom Golf, kde sedela celá rodina hasiča Vladimíra (46). Krutý osud spôsobil, že jeho milované dieťa, najstaršieho Adamka († 9), žiaľ, jeho kolegovia už aj napriek obrovskej snahe nedokázali zachrániť. Jeho miesto v školskej lavici, kam mal po prázdninách zasadnúť už ako štvrtáčik, tak zostane prázdne...

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Z tragédie sa spamätávajú Oravci ťažko. Hasiča Vlada (46) každý pozná ako človeka, čo zachraňuje iných a nekonečne miluje svoju ženu Katarínu. S láskou s ňou vychovával tri deti a tešil sa z úspechov nadaného synčeka Adamka († 9), ktorý by v septembri nastúpil do štvrtej triedy. To všetko zmenil prudký náraz audiny do ich auta v stredu večer. „21-ročný vodič Audi S5 išiel v  smere na Tvrdošín, keď z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti idúcim Volkswagenom Golf, ktorý viedol 46-ročný vodič,“ opísal nehodu žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík. To, čo nasledovalo, sledovali so slzami v očiach desiatky Trstenčanov, ktorí sa práve vracali z omše v kostole.

Otvoriť galériu

Oživovali ho hodinu

 

Náraz bol taký silný, že Volkswagen zdemolovalo. Adamka oživovali záchranári podľa očitých svedkov hodinu, žiaľ, aj napriek ich veľkej snahe sa ho už zachrániť nepodarilo. „Vodičovi vozidla Audi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz. V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ dodal Moravčík. Adamkova sestrička Simonka (6) utrpela ťažké zranenia. „Dievčatko malo roztrhanú pečeň, zranené vnútornosti a je vo veľmi vážnom stave, záchranári ju previezli rovno na operačnú sálu do nemocnice v Trstenej,“ povedal Novému Času priateľ rodiny s tým, že vo štvrtok ráno ju museli previezť na detské oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny v Martine, kde v ťažkom stave bojuje o život.

Otvoriť galériu

Zvyšok rodiny je hospitalizovaný v nemocnici v Trstenej. „Na oddelení pre dospelých máme oboch rodičov a dieťa je na detskom oddelení. Všetci sú už momentálne stabilizovaní. Ďalšie dieťa bolo prevezené do Martina,“ potvrdil riaditeľ Hornooravskej nemocnice v Trstenej Marian Tholt.

Z tragédie sú otrasení i hasiči v Tvrdošíne, ktorí spolucítia s  kolegom Vladom a v nepochopiteľnej tragédii, ktorá sa stala človeku, čo sám zachraňoval iných, ťažko nachádzajú slová. Vodič audiny Dávid (21) z Tvrdošína je psychicky na dne a nie je schopný opísať, čo sa stalo. „Je mi to strašne ľúto, nechcem to teraz riešiť,“ vyjadril sa pre Nový Čas.

Otvoriť galériu
Priebeh nehody.
Zdroj: infografika NČ

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej