Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.07.2018 00:00 | PR články

Tabakový gigant chce skončiť s výrobou cigariet. Čo bude nasledovať?

Philip Morris International (PMI) už dlhšie spája svoje meno s pojmami ako budúcnosť bez dymu a bezdymové výrobky na zahrievanie tabaku. Najväčšia tabaková spoločnosť nahlas hovorí o škodlivosti cigariet a ponúka lepšie alternatívy. Pred mesiacom, pri príležitosti Svetového dňa bez tabaku vyslala do sveta kampaň s nie úplne typickým posolstvom pre veľkého hráča v tabakovom priemysle. PMI vraj končí s cigaretami. O čo ide?

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Podľa slov Andrého Calantzopoulosa, výkonného riaditeľa PMI, sa chce spoločnosť dostať do stavu, v ktorom úplne prestane predávať cigarety. Koniec to však pre tabakového giganta rozhodne znamenať nebude. „Našou krátkodobou ambíciou je, aby každý tretí spotrebiteľ, čo predstavuje až 40 miliónov mužov a žien, ktorí fajčia, prešiel do roku 2025 na lepšie alternatívy. Chceme sa dostať do stavu, v ktorom úplne prestaneme predávať cigarety. Potrebujeme však podporu vlád a komunity verejného zdravia, aby k tomu mohlo dôjsť v čo najkratšom čase. Myslím si, že namiesto toho, aby sme označovali jeden deň v roku ako Svetový deň bez tabaku, by sme mali každý deň propagovať ako Svetový deň bez fajčenia,” uviedol Calantzopoulos v tlačovej správe.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

V budúcnosti nie je miesto pre dym

Zdá sa, že Philip Morris to myslí vážne. Doterajšie výsledky ich ťaženia ukazujú, že ľudia bezdymové alternatívy skutočne vyhľadávajú. Na IQOS, bezdymové zariadenie na zahrievanie tabaku z produkcie PMI, doteraz z bežných cigariet prešlo už viac ako 5 miliónov fajčiarov na celom svete a viac ako 50 tisíc na Slovensku. Denne sa pre menej rizikovú alternatívu rozhodne až 10 tisíc dospelých fajčiarov. Čo ich k tomu vedie?

Fajčiari, ako aj tabakový priemysel, si dobre uvedomujú závažnú škodlivosť fajčenia cigariet. Fajčenie spôsobuje množstvo pľúcnych chorôb a z nefajčiarov robí pasívnych fajčiarov. Hlavným vinníkom je cigaretový dym, ktorý obsahuje viac ako 4 000 chemických látok a uvoľňuje sa do ovzdušia. Bezdymový výrobok na zahrievanie tabaku znie v takom prípade ako rozhodne lepšia voľba. Nahrávajú mu i mnohí odborníci, ktorí síce stále upozorňujú, že najlepšie je nefajčiť vôbec, ale v IQOS vidia lepšiu možnosť ako v bežných cigaretách.

IQOS je totiž bezdymový výrobok, ktorý funguje na báze zahrievania tabaku namiesto toho, aby ho spaľoval. Horenie tabaku prebieha pri teplote okolo 600 až 800°C, pri potiahnutí až 900°C. Na uvoľnenie nikotínu pritom stačí zahrievanie tabaku len na teplotu pod 350°C. V IQOS je nikotín v tabaku stále prítomný, takže bez rizika tento výrobok nie je. Zásadný rozdiel je ale v tom, že namiesto dymu produkuje aerosól. Ten obsahuje v priemere až o 90 % menej škodlivých látok ako bežná cigareta.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

IQOS si kúpite osobne už aj v Bratislave

Len nedávno otvoril Philip Morris prvú kamennú prevádzku v bratislavskom nákupnom centre Eurovea. Ak ste dospelý fajčiar v štýlovom IQOS boutique si môžete produkt nielen vyskúšať a prezrieť, ale sa aj poradiť s vyškoleným personálom. Ten vám podstatu zariadenia rád vysvetlí a pomôže s prechodom na tento bezdymový produkt. Záujemcovia tu nájdu široký výber zariadení a príslušenstva IQOS, akými sú limitované edície výrobkov, elegantné puzdrá či farebné náhradné kryty. Priestor predajne ponúka aj možnosť príjemného posedenia. Atmosféru prevádzky zvýrazňuje čistý, elegantný dizajn príznačný pre IQOS. Ten si odniesol i prestížne ocenenie GOOD DESIGN®  práve za vynikajúci dizajn a špičkovú technológiu v prestížnej súťaži Global Awards for Design Excellence and Design Innovations. Zákazníci si môžu svoj IQOS i personalizovať. A to vygravírovaním svojho mena alebo ľubovoľného nápisu prostredníctvom lasera. Táto služba je taktiež dostupná priamo v IQOS obchode.

V prípade ak chcete vyskúšať IQOS zadarmo prejdite na stránku www.prejdinaiqos.sk a registrujte sa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú