Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.07.2018 17:41 | Šport | Cyklistika | Tour de France
Video

Obrovská škoda pre Sagana: Peťo stratil kontakt s tímom a prichádza o žltý dres!

Slovenský cyklista Peter Sagan vydržal v žltom drese pre lídra 105. ročníka Tour de France iba jeden deň. O post vedúceho muža celkovej klasifikácie prišiel v pondelňajšej 3. etape, časovke tímov so štartom i cieľom v meste Cholet.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V nej na 35,5 km dlhej trati triumfoval časom 38:46 min tím BMC Racing a do žltého sa obliekol jeho člen Greg Van Avermaet z Belgicka. Saganovo zoskupenie Bora-Hansgrohe obsadilo 7. priečku s mankom 50 sekúnd.

Za americkým BMC Racing so spolufavoritom pretekov Richiem Porteom skončil na druhej priečke so štvorsekundovým odstupom britský tím Sky, tretie miesto obsadil belgický celok Quick-Step Floors s mankom sedem sekúnd. Sagan, ktorý v časovke vydržal tempo tímu iba do druhého medzičasu, je naďalej držiteľom zeleného dresu pre lídra bodovacej súťaže. Ten si spolu so žltým tričkom vybojoval v nedeľňajšej druhej etape, v ktorej triumfoval.

Tímová časovka sa išla v slnečnom počasí s iba miernym vetrom, osemčlenným zostavám sa v cieli počítal čas štvrtého muža. Hneď v úvode sa na štart postavil austrálsky tím Mitchelton–Scott s lídrom Adamom Yatesom, ktorý išiel nad očakávanie dobre. Na medzičasoch sa držal od začiatku medzi najlepšími a po dojazde stanovil kvalitný čas 38:55 min. Favorizovaný celok Sky s Chrisom Froomeom i Geraintom Thomasom mal na prvom úseku identický čas ako Mitchelton–Scott, od druhého sa dostal do vedenia, hoci už išiel iba so šiestimi mužmi. V cieli mal Sky na Mitchelton–Scott náskok piatich sekúnd.

 

So štartovým čislom 5 sa na časovkársku trať dostal ďalší z favoritov, tím BMC Racing. Silná zostava sa na prvom medzičase vyrovnala Sky i Mitchelton–Scott, na druhom stále so siedmimi jazdcami prevzala vedenie s päťsekundovým náskokom. BMC Racing si náskok udržal až do cieľa, od druhého tímu Sky ho delili viac ako štyri sekundy. Družstvo Movistar s Kolumbijčanom Nairom Quintanom už zaostalo výraznejšie, na lídrov stratilo takmer minútu. Nemecký celok Sunweb s Tomom Dumoulinom sa potom zaradil na štvrtú pozíciu so stratou 12 sekúnd na BMC. Časovku odštartoval vo výbornom tempe tím Quick-Step Floors, na prvom meranom úseku sa zaradil medzi najlepších. Približne v polovici trate sa ale jeho "vláčik" roztrhal a stratil dôležité sekundy, takže v cieli sa zaradil na tretiu priečku.

Saganov nemecký celok Bora-Hansgrohe išiel na trať ako posledný a na prvom medzičase sa zaradil na šiestu pozíciu, najlepšími vtedy zaostával o trinásť sekúnd. Na druhom medzičase na méte 26,5 km už Bora na vedúci BMC strácala 36 sekúnd a patrila jej 13. priečka, vyčerpaný Sagan po druhej méte už nepokračoval v jazde so zvyškom tímu. Bora na najlepšie časovkárske tímy nestačila, do cieľa finišovala iba so štyrmi mužmi a usadila sa na konečnej siedmej pozícii.

V utorok je na Tour na programe rovinatá 4. etapa na trati z La Baule do Sarzeau, meria 195 km.

Výsledky 3. etapy - tímová časovka (Cholet - Cholet, 35,5 km): 1. BMC Racing Team (USA) 38:46 min, 2. Team Sky (V. Brit.) +4, 3. Quick-Step (Belg.) +7, 4. Mitchelton-Scott (Austr.) +9, 5. Team Sunweb (Nem.) +11, 6. Cannondale-Drapac (USA) +35, 7. Bora-Hansgrohe /PETER SAGAN/ (Nem.) +50; 8. Astana (Kaz.) +51, 9. Kaťuša-Alpecin (Rus.) +52, 10. Movistar (Šp.) +53

Celkové poradie po 3. etape: 1. Greg Van Avermaet (Belg./BMC Racing Team) 9:08:55 h, 2. Tejay Van Garderen (USA/BMC Racing Team) rovnaký čas, 3. Geraint Thomas (V. Brit./Team Sky) +3, 4. Philippe Gilbert (Belg./Quick-Step) +5, 5. Bob Jungels (Lux./Quick-Step), 6. Julian Alaphilippe (Fr./Quick-Step) obaja +7, 7. Tom Dumoulin (Hol./Team Sunweb), 8. Sören Kragh Andersen (Dán./Team Sunweb), 9. Michael Matthews (Austr./Team Sunweb) všetci +11, 10. Rigoberto Uran (Kol./Cannondale-Drapac) +35,..., 18. Chris Froome (V.Brit./Sky) +55, 80. PETER SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +3:00

Bodovacia súťaž po 3. etape: 1. SAGAN 104 bodov, 2. Fernando Gaviria (Kol./Quick-Step Floors) 78, 3. Alexander Kristoff (Nór./SAE-Team Emirates) 53

Poradie tímov po 3. etape: 1. Quick-Step 26:09:20 h, 2. Team Sunweb +4, 3. Bora-Hansgrohe +43

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám