Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.07.2018 22:55 | Šport | Futbal
FotoVideo

Famózni Chorváti rozosmútili celé Rusko: Rozhodol nekompromisný Rakitič

Futbalisti Chorvátska sa stali štvrtými semifinalistami MS v Rusku. V sobotňajšom štvrťfinálovom zápase v Soči zdolali domácich Rusov v jedenástkovom rozstrele 4:3 po tom, ako sa stretnutie skončilo po predĺžení 2:2.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

V semifinále sa stretnú v stredu 11. júla od 20.00 SELČ s Anglickom, ktoré zvíťazilo nad Švédskom 2:0. Po góloch Denisa Čeryševa a Andreja Kramariča bol po riadnom hracom čase nerozhodný stav 1:1. V predĺžení najskôr skóroval Chorvát Domagoj Vida, Rusi vyrovnali zásahom Maria Fernandesa. O víťazstve chorvátskeho tímu sa rozhodlo v jedenástkovom rozstrele, v ktorom spečatil postup Ivan Rakitič.

Štvrťfinále:
Rusko - Chorvátsko 2:3 po predĺžení a jedenástkovom rozstrele (2:2, 1:1, 1:1)
Góly: 31. Čeryšev, 115. Fernandes - 39. Kramarič, 101. Vida. ŽK: Gazinskij - Lovren, Strinič, Vida, Pivarič. Rozhodovali: Ricci – De Carvalho, Van Gasse (všetci Braz.), 44.287 divákov.
 Rozstrel: Smolov nedal, Brozovič 0:1, Dzagojev 1:1, Kovačič nedal, Fernandes nedal, Modrič 1:2, Ignaševič 2:2, Vida 2:3, Kuzjajev 3:3, Rakitič 3:4
Rusko: Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Kudrjašov - Zobnin, Kuzjajev - Samedov (54. Erochin), Golovin (102. Dzagojev), Čeryšev (67. Smolov) - Dzjuba (79. Gazinskij)
Chorvátsko: Subašič - Vrsaljko (97. Čorluka), Lovren, Vida, Strinič (74. Pivarič) - Rakitič, Modrič - Rebič, Kramarič (88. Kovačič), Perišič (63. Brozovič) - Mandžukič

Oba tímy hrali od úvodu vo vysokom tempe, ale zaujímavých momentov spočiatku veľa nebolo. V 7. minúte sa Chorvát Rebič uvoľnil v šestnástke, bol však v ostrom uhle a s jeho strieľanou prihrávkou si brankár Akinfejev poradil. Chorváti neboli úspešní ani v 16. minúte po priamom kope Rakitiča, ktorý namieril vedľa. Rusi sa dlhšie nevedeli dostať do streleckej pozície, ale po polhodine hry udreli ukážkovým gólom. Čeryšev prevzal loptu od Dzjubu, pred šestnástkou sa do nej oprel ľavačkou a prestrelil Subašiča - 1:0. Aktívnejší Chorváti vyrovnali už o osem minút. Mandžukič z ľavej strany poslal krátky center na hlavu Kramariča, ktorý zblízka upravil na 1:1. Chorváti mohli dokonať obrat v 52. minúte, keď sa Kramarič pokúsil o efektné "nožničky", brankár Akinfejev bol však pripravený. Toho v 60. minúte ho zachránila pravá žrď, ktorú prízemnou strelou zvnútra šestnástky trafil Perišič. Chorváti hýrili ofenzívnou aktivitou, diktovali hru, ale obrana Rusov ich dlho držala na dištanc od Akinfejevovej bránky. Viacero chorvátskych šancí sa skončilo zblokovaním strely, prípadne zlyhaním Chorvátov v dôležitom momente. V závere riadneho hracieho času sa zranil brankár Chorvátov Subašič, v zápase však pokračoval a v nadstavenom čase ešte zmaril pokus Smolova.

V predĺžení išli do vedenia Chorváti v 101. minúte po rohu Modriča, keď Rusi neustrážili Vidu, na ktorého hlavičku Akinfejev nestihol zareagovať - 1:2. Rusi sa však nevzdávali a hnaní domácim publikom sa snažili o vyrovnanie. V 112. minúte ešte Kuzjajevovu strelu Subašič vyrazil, ale v 115. minúte už bolo 2:2. Dzagojev našiel z priameho kopu hlavičkujúceho Fernandesa a ten namieril presne.

 

O víťazovi rozhodol jedenástkový rozstrel. V ňom neskórovali Rusi Smolov ani Fernandes a chorvátska postupová radosť vypukla po presnej strele Rakitiča.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu