Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.06.2018 11:23 | Správy | Domáce správy

Sulík sa pustil do premiéra Pellegriniho: Masívne zlyhanie!

Predseda strany SaS Richard Sulík odkazuje premiérovi Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD), že ministri jeho vlády nie sú schopní odpovedať na jasné otázky nespokojných občanov.

Skrývajú sa a vyhovárajú. Zároveň ho vyzval, aby začal konať. Uviedol to na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bratislave. "Ste ich manažér. Vyzývam vás, aby ste na otázky občanov odpovedali vy. Upokojte situáciu, aby vám neprerástla cez hlavu," poznamenal Sulík. Zároveň povedal, že "sme svedkami masívnych zlyhaní v komunikácii s občanmi." Štát podľa neho nemusí každému vyhovieť. "Ale nesmie sa stať, že premiér strčí hlavu do piesku, napríklad ako to bolo pri farmároch," dodal Sulík.

Tímlíderka SaS pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová upozornila na problémy v agrorezorte. "Farmári sa vrátili domov bez odpovedí na svoje otázky. Nevedia, čo s nimi bude a nestačí, keď premiér za nimi príde na jednu vybranú farmu," povedala Halgašová. Podľa nej chcú farmári pokojne pracovať. Problémy trápia aj školstvo a učiteľskú obec, ktorá je podľa poslanca Národnej rady SR Branislava Gröhlinga (SaS) nespokojná s vedením rezortu školstva. Upozornil, že učitelia predložili ministerke školstva, vedy, výskumu a športu Martine Lubyovej (nominantka SNS) 11 otázok, ale tá na ne zatiaľ neodpovedala. Poznamenal, že SaS chce kvalitné školstvo.

"So zdravotnými sestrami sa narába ako s vecami. V zdravotníckom výbore sa prijíma jeden zákon za druhým. Zo zdravotníckej legislatívy je jeden veľký chaos," povedala poslankyňa NR SR Jana Cigániková (SaS). Poslankyňa NR SR Renáta Kaščáková (SaS) upozornila, že kritika v oblasti kultúry sa dotýka najmä šéfa RTVS Jaroslava Rezníka a šéfky rezortu kultúry Jany Laššákovej (Smer-SD). "Zostáva množstvo nezodpovedných otázok, ako sa rozdeľujú financie z kultúrnych fondov," povedala Kaščáková. Podľa nej pomôže len skutočný kultúrny reparát. "Každé ďalšie nalievanie peňazí do kultúry považujem len za hádzanie do čiernej diery," vyhlásila.

 

Sulík poznamenal, že premiér má v rukách vládu SR. "Máte zodpovednosť za ľudí. Vyvoďte zodpovednosť voči ministrom a nominantom, za ktorými nevidieť výsledky ich práce," povedal predseda SaS. Zároveň upriamil pozornosť na reformy SaS, ktoré odporučil premiérovi naštudovať si.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú