Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.06.2018 14:04 | Šport | Futbal

Nigérijčania sa hnevajú na rozhodcu: Asi nám nechcel odpískať druhú penaltu

Futbalisti Nigéria sa len ťažko zmierujú s vyradením z majstrovstiev sveta v Rusku po utorkovej prehre 1:2 s Argentínou. Cítia krivdu, že arbiter Cüneyt Cakir za stavu 1:1 neodpískal pokutový kop za ruku Marcosa Roja.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Argentínsky stopér pri snahe odhlavičkovať center netrafil loptu dobre, hlavou ju len lízol a lopta mu spadla na ruku. Odion Ighalo následne netrafil bránku. Prerušil tak ale hru a Nigérijčania sa zbehli okolo Cakira a dožadovali sa penalty.

Turecký arbiter všetko skonzultovali s videorozhodcom, situáciu si nechal prehrať na monitore a následne rozhodol, že o penaltu nešlo. Jasne pritom nigerijskému kapitánovi Johnovi Obima Mikelovi ukazoval, že nejde o porušenie pravidiel, pretože si loptu na ruku zrazil Rojo sám hlavou.

"Rovnako nechápem, ako to mohla nebyť penalta. Bola to jasná ruka. Keď sa pozriete na pondelňajší zápas Portugalska, tak tam bola penalta odpískaná za oveľa menšiu ruku," vyhlásil po zápase Mikel.

 

"Jasne ho to trafila do ruky. Díval som sa na to v opakovaných záberoch a pre mňa je to jasná ruka. Keď som sa ho pýtal, prečo to nie je penalta, tak nevedel. Veď je to rozhodca, ako môže nevedieť. Asi nám už arbiter nechcel odpískať druhú penaltu," pripomenul Mikel, že Nigéria vyrovnala z pokutového kopu po prísne odpískanom faule pri štandardnej situácii.

Penaltu premenil Victor Moses, ktorý chcel kopať aj druhú, k čomu mu Cakir nedal príležitosť. "Išiel sa pozrieť a potom povie, že to nie je penalta. Pritom to bola jasná penalta. Video je tu preto, aby sa pískalo správne. A keď sa ani napriek tomu nepíska správne, tak nie je dôvod mať video. Keď už sa kvôli tomu zdržiava hra , tak by sa malo rozhodovať správne," povedal Moses. "Veľkým krajinám to pomáha. U malých krajín, nech si každý urobí obráz sám."

Tiež tréner Nigéria Gernot Rohr sa domnieva, že malo ísť o penaltu, ale mal pre rozhodcu pochopenie. "Verím, že to bola ruka, ale nevidel som video. Chápem, že pre rozhodcu je ťažké správne interpretovať pravidlo o ruke," povedal Rohr.

Nigéria ďalej držala postupový stav, lenže päť minút pred koncom neustrážila Roja, ktorý vystrelil Argentíne postup. Pre Mikela to bolo o to ťažšie, že s Argentínou a jej hviezdou Lionelom Messim prehral už na treťom turnaji.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ