Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.06.2018 22:10 | Šport | MS vo futbale 2018
Video

Ronaldo nepremenil penaltu: Portugalsko mohol vyradiť z turnaja Taremi!

Futbalisti Portugalska remizovali v pondelňajšom dueli 3. kola B-skupiny MS 2018 v Saransku s Iránom 1:1 a do osemfinále postúpili z druhého miesta.

V ňom sa v sobotu 30. júna o 20.00 SELČ v Soči stretnú s Uruguajom. 
Skupinu vyhralo s piatimi bodmi Španielsko, keď pri rovnakom počte bodov a rozdiele v skóre má na konte viac strelených gólov ako Portugalci.

V Mordovia Aréne sa v poslednej minúte prvého polčasu výstavným gólom prezentoval Ricardo Quaresma, ktorý z hranice šestnástky exportne skóroval vonkajším priehlavkom pravej nohy. Na šampionáte zatiaľ štvorgólový Cristiano Ronaldo potom v 53. minúte nepremenil pokutový kop a Irán vyrovnal v 93. minúte z penalty zásluhou Karima Ansarifarda. Obe jedenástky potvrdil rozhodca až na základe videozáznamu. Portugalsku stačila pred zápasom na účasť v osemfinále aj remíza, Irán potreboval na istotu postupu víťazstvo.
      
      B-skupina, 3. kolo:
      Irán - Portugalsko 1:1 (0:1)
      Góly: 90.+3 Ansarifard (z 11m) - 45. Quaresma. ŽK: Hajsafi, Azmoun - Guerreiro, Quaresma, Ronaldo, Cedric Soares. Rozhodovali: Caceres - Cardozo, Zorrilla (všetci Parag.), 41.685 divákov.
      Irán: Beiranvand - Rezaeian, M. Hosseini, Pouraliganji, Hajsafi (56. Mohammadi) - Taremi, Jahanbakhsh (70. Ghoddos), Ezatolahi (76. Ansarifard), Ebrahimi, Amiri - Azmoun
      Portugalsko: Rui Patricio – Cedric Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma (70. B. Silva), Carvalho, Ad. Silva, Mario (84. Moutinho) – An. Silva (90.+6 Guedes), Ronaldo



      Už po necelých troch minútach dal o sebe vedieť prvým streleckým pokusom Ronaldo. Pätičkou ho poslal do šance Mario, ale brankár Beiranvand bol na mieste. Mario bol v akcii aj o chvíľu neskôr, keď sa dostal k strele po nedorozumení iránskej defenzívy, no odkrytú bránku spoza šestnástky netrafil. Portugalci mali hru v rukách, ale nevyťažili nič ani z priameho kopu v podaní Ronalda po štvrťhodine hry, ani zo série rohových kopov. Irán výraznejšie pohrozil až v 22. minúte, po strele Rezaeiana z priameho kopu ale Rui Patricio zasiahnuť nemusel. V permanencii ale už bol po polhodine hry, keď mu priamo do rúk po štandardke hlavičkoval Ezatolahi. "Hluchú" periódu ukončil päť minút pred prestávkou ďalekonosnou strelou Ronaldo a jeho tím sa dočkal gólu v poslednej minúte prvého polčasu. Quaresma trafil z hranice šestnástky excelentne a Beiranvand bol bezmocný - 0:1.
      Ronaldo si v úvode druhého polčasu vypýtal po zákroku Ezatolahiho v šestnástke pokutový kop, ktorý arbiter nariadil až po zásahu videorozhodcu, ale Beiranvand jeho strelu z bieleho bodu zlikvidoval. Irán chytil na chvíľu "druhý dych" a v 58. minúte iba včasný zákrok Pepeho pred nabiehajúcim útočníkom Azmounom zabránil veľkej možnosti na vyrovnanie. V nervóznej atmosfére musel potom paraguajský arbiter krotiť vášne na oboch stranách, futbalovo boli naďalej nebezpečnejší Portugalci a ich líder Ronaldo v 66. minúte pálil z diaľky vedľa súperovej bránky. Viac ale potreboval útočiť Irán a jeho ambície naznačil o šesť minút neskôr prízemnou strelou tesne vedľa striedajúci Ghoddos. Portugalci ale ázijský tím nepúšťali do blízkosti bránky a kontrolovali tesný náskok. Osem minút pred koncom rozhodca po zhliadnutí videozáznamu udelil Ronaldovi žltú kartu za zákrok na Rezaeiana v súboji bez lopty. Irán sa dočkal vyrovnania v 93. minúte, na základe systému VAR nariadil rozhodca penaltu a premenil ju Ansarifard. Portugalsko mohol potom vyradiť z turnaja Taremi, ale vo veľkej šanci rozvlnil iba bočnú sieť.

      Tabuľka B-skupiny:
      1. Španielsko   3  1 2 0  6:5  5*
      2. Portugalsko  3  1 2 0  5:4  5*
      3. Irán         3  1 1 1  2:2  4
      4. Maroko       3  0 1 2  2:4  1

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené