Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.06.2018 12:26 | Správy | Domáce správy

Vyšetrovateľ si posvietil na Kočnera aj Ruska: Exriaditeľ Markízy vypovedal v kauze falšovania zmeniek

Exriaditeľ TV Markíza a bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko absolvoval vo štvrtok dopoludnia výsluch pred vyšetrovateľom v prípade falšovania televíznych zmeniek v hodnote 70 miliónov eur.

K jeho obsahu, ani k svojmu obvineniu sa na radu svojho právneho zástupcu odmietol bližšie vyjadriť až do času, kým nebude rozhodnuté o opravných prostriedkoch proti uzneseniu o vznesení obvinenia.

"Podal som vysvetlenie k okolnostiam, ktoré sú mi kladené za vinu, odmietol som kategoricky obvinenie a vysvetlil som svoj postoj, svoje argumenty na celú záležitosť," vyhlásil Rusko pred novinármi po skončení výsluchu, ktorý trval necelé dve hodiny aj s prerušením kvôli procesným námietkam obvineného. "Podali sme sťažnosť, respektíve niektoré opravné prostriedky, takže do ich posúdenia a rozhodnutia o nich na základe odporúčania právneho zástupcu sa ďalej vyjadrovať nebudem," doplnil.

"V krátkosti sme sa vyjadrili k vznesenému obvineniu, klient poprel vinu," priblížil výsluch Pavla Ruska jeho právny zástupca Marek Para. Počas výsluchu napadli uznesenie o vznesení obvinenia, ktoré podľa Paru nie je vyhotovené v takej kvalite, aby ho jeho klient mohol pochopiť v celom rozsahu a dostatočne sa k nemu vyjadriť.

V budove policajného prezídia okolo poludnia prebieha výsluch obvineného Mariána Kočnera. Zúčastnil sa na ňom aj právny zástupca Pavla Ruska, predčasne ho však opustil. Práve z dôvodu tohto prebiehajúceho výsluchu sa Para nechcel vyjadriť k tomu, či Rusko aj pred vyšetrovateľom potvrdil, že zmenky v roku 2000 podpísal. Proti obvineniu Rusko zatiaľ nepodal sťažnosť, jeho právny zástupca uviedol, že tak mieni urobiť.

Rusko si v stredu (20.6.) večer prevzal na polícii uznesenie o obvinení z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov a z trestného činu marenia spravodlivosti. S vyšetrovateľom NAKA sa dohodol, že sa vo štvrtok dostaví o 8.00 h na výsluch. Vypovedal po tom, ako polícia v stredu zadržala v jeho byte druhého obvineného v prípade – podnikateľa Mariana Kočnera.

 

Bývalý riaditeľ televízie Markíza mal v roku 2000 podpísať spolu štyri zmenky, pričom dve vystavil na Mariana Kočnera a dve na Štefana Ágha. Pre tieto zmenky teraz na súdoch prebiehajú tri súdne pojednávania, v ktorých spoločnosť Mariana K. žiada od Pavla R. a Markízy – Slovakia spolu viac ako 42 miliónov eur.

Podľa informácií medializovaných v máji Marian Kočner zobral zo súdu zmenky, odôvodnil to tým, že ich chce expertízne preskúmať. Pojednávanie v zmenkovom spore, ktoré sa malo uskutočniť v stredu, bolo zrušené, a to z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov vzhľadom na účelnosť konania.

Televízia podala trestné oznámenie na Mariana Kočnera a Pavla Ruska za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Prípadom sa zaoberá NAKA. Vysielateľ tiež požiadal Finančné riaditeľstvo SR o preverenie, či si spoločnosti spojené s Marianom K. riadne splnili daňové povinnosti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?