Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.06.2018 22:04 | Šport | MS vo futbale 2018
FotoVideo

Salahova penalta nestačila: Rusi pred bránou osemfinále

Futbalisti Ruska zvíťazili v utorňajšom stretnutí A-skupiny MS 2018 v Petrohrade nad Egyptom 3:1 a prakticky si zabezpečili účasť v osemfinále.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Pred záverečným zápasom proti Uruguaju (25. júna o 16.00 v Samare) sú na čele tabuľky so šiestimi bodmi a skóre 8:1. Postupovu definitívu môžu mať už v stredu, ak Uruguajčania získajú minimálne bod so Saudskou Arábiou. Rusi sa proti Egyptu ujali vedenia v 47. minúte po vlastnom góle Fathiho, ktorý nešťastne tečoval do vlastnej btánky strelu Zobnina, ďalšie presné zásahy pridali Čeryšev a Dziuba. Egpťanom sa podarilo už iba znížiť gólom uzdraveného kanoniera Salaha z pokutového kopu.       

      A-skupina, 2. kolo:
      Rusko - Egypt 3:1 (0:0)
      Góly: 47. Fathi (vlastný), 59. Čeryšev, 62. Dziuba - 73. Salah (11 m), ŽK: Smolov - Trezeguet, rozhodcovia: Caceres - Cardozo, Zorrilla (všetci Parag.), 64.468 divákov
      Rusko: Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov (86. Kudrjašov) - Gazinskij, Zobnin, Samedov, Golovin, Černyšev (74. Kuzjajev) - Dziuba (79. Smolov)
      Egypt: El-Shennawy - Fathi, Gabr, Hegasi, Abdel-Schafi - Hamed, Elneny (54. Varda)- Salah, Said, Trezeguet (68. Sonhi) - Mohsen (82. Kahraba)

Rusi boli v úvode zápasu aktívnejší, Zobninov pokus však egyptská obrana zblokovala a strele Golovina chýbala presnosť. Pri štandardných situáciach sa domáci snažili nájsť v šestnástke vysokého Dziubu, ktorý dostal na hrote útoku prednosť pred Smolovom. Egypťania prvýkrát pohrozili v 16. minúte Trezeguetom. Ten chcel obstreliť Akinfejeva, no lopta skončila tesne vedľa ľavej žrde. Neujala sa ani hlavička Mohsena. V 42. minúte sa Salah dokázal uvoľnil na malom priestore, netrafil však medzi tri žrde. V závere prvého polčasu po rohu Černyševa sa po súboji s Gabrom ocitol na zemi Dziuba, no rozhodcovia usúdili, že nešlo o nedovolený zákrok.
      Druhý polčas sa pre Egypťanov začal nešťastne, keď Zlobninovu strelu spoza šestnástky si kapitán "faraónov" Fathi zrazil do vlastnej bránky. V 56. minúte mohol vyrovnať Salah, v dobrej pozícii však trafil iba do obrancu Fernandesa. Krátko na to zahrmelo na druhej strane. Fernandes našiel pred bránkou Čeryševa, ktorý svojím tretím gólom na šampionáte rozjasal petrohradské publikum. O tri minúty zasadil otraseným Egypťanom ďalší úder Dziuba, ktorý strelou k žrdi nedal El-Shennawymu šancu. Egypťania v 73. minúte ešte vykresali iskierku nádeje po góle Salaha z pokutového kopu. Paraguajský hlavný arbiter Caceres najskôr nariadil priamy kop, no po konzultácii s videorozhodcami svoj verdikt zmenil. V závere Rusi už súpera k ničomu nepustili a postup medzi elitnú šestnástku majú prakticky vo vrecku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!