Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.06.2018 13:08 | Šport | Šport mix
Foto

Veronika Velez-Zuzulová odovzdala Vlhovej prilbu a chystá sa na nový džob

Od posledného podujatia Svetového pohára alpských lyžiarok 2017/2018 uplynuli tri mesiace a slovenská lyžiarka Petra Vlhová pokračuje v príprave na sezónu.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Do jej prvých pretekov zostávajú ešte štyri. Nadviazať chce na šesť pódiových umiestnení z minulého ročníka a určite aj preraziť na vrcholnom podujatí, na MS vo švédskom Aare.

Vlhová v novembri minulého roka zvíťazila v slalome SP vo fínskom Levi, po Novom roku vo švajčiarskom Lenzerheide. Druhé miesto obsadila v tej istej disciplíne v americkom Killingtone, ako aj v paralelnom slalome vo francúzskom Courcheveli. Tretia priečka jej patrila na mestskom podujatí vo švédskej metropole Štokholm a v alpskej kombinácii v Crans Montane. V obrovskom slalome bola jej najlepším výsledkom siedma priečka v rakúskom Lienzi, no ku koncu sezóny súťažila aj v super-G a zjazde.

Naznačuje to, že slovenská reprezentantka sa chce stať všestrannejšou lyžiarkou, naďalej sa však zameriava predovšetkým na točivé disciplíny. "Rýchlostné disciplíny chceme jazdiť o čosi viac ako v minulom ročníku, ale pre nás sú stále priorita slalom a obrovský slalom. S alpskou kombináciou a super-G uvidíme podľa toho, ako sa budem cítiť," povedala Vlhová, ktorá mala 13. júna 23 rokov.

 

Celkovo absolvovala v uplynulej sezóne pod trénerským vedením Taliana Livia Magoniho vrátane zimných olympijských hier v Pjongčangu vyše 30 súťažných štartov, čo zvyšuje aj nároky na zázemie: "Zmenila som jedine servismana, mám ešte viac slovensko-taliansky tím, keďže je z Talianska. Všetko ide podľa plánu, trénujem, mám za sebou druhý výjazd, na ktorom sme skúšali aj rýchlostné disciplíny. Každou sezónou chceme pridávať preteky, na základe toho uvidíme, ako sa budem cítiť a ako mi to pôjde."

Vlhová sa v nemeckom Ofterschwangu i doma v Jasnej lúčila s kariérou Veroniky Velez-Zuzulovej. Nelúčila sa však s Velez-Zuzulovou, ktorá jej v pondelok mohla symbolicky odovzdať modrú prilbu s logom poisťovne, s ktorou Vlhová uzavrela dohodu o generálnom partnerstve. So spoločnosťou dlhé roky spolupracovala Velez-Zuzulová, ktorá zostáva súčasťou slovenského lyžovania: "Ešte sa rokuje, v ktorej televízii, ale budem komentovať preteky priamo z niektorých dejísk. Chcela by som začať v Courcheveli (21. a 22. decembra - pozn.). Mala by som rodiť koncom októbra, takže budem mať dva mesiace, aby som sa dala dokopy. Budem sa snažiť ísť už v Courcheveli s kamerou na prilbe a priblížiť slovenským divákom lyžovanie z profesionálnej strany. Často som sa v minulosti stretla s tým, že ľudia prepínali na zahraničné vysielanie. Budem pokračovať v avizovanej akadémii, otec už bol na prvom sústredení s mladými slovenskými lyžiarkami. Hneď, ako to bude možné, sa k nim pripojím."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí