Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.06.2018 10:26 | Šport | Hokej

Slovenský hokejový útočník Martin Bakoš si plní detský sen: Už volal aj s Chárom

Pre Martina Bakoša (28) je zmluva s Bostonom Bruins krokom ku splneniu detského sna.

Slovenský hokejista dostal ponuku, ktorá sa neodmieta, a v septembrovom prípravnom kempe "medveďov" bude mať šancu zabojovať o vytúženú NHL.

Reprezentačný útočník podpísal vo štvrtok s Bruins dvojcestný ročný kontrakt, ktorý mu na profiligovej úrovni garantuje 700.000 dolárov. V prípade, že by sezónu odohral na farme, zarobil by si 200.000 USD za sezónu.

"Je to pre mňa obrovská výzva, najväčšia šanca v živote. O NHL sníva každý malý chlapec, ktorý začne hrať hokej. Nie som výnimka. Teraz bude na mne, aby som dokázal, že si miesto v súťaži zaslúžim," povedal Bakoš pre portál sport.cz.

 

Dvadsaťosemročný krídelník bol v uplynulej sezóne s 40 bodmi najproduktívnejší hráč Liberca v základnej časti českej extraligy, vrátane play off odohral 62 zápasov s bilanciou 16 gólov a 29 asistencií. Svojimi výkonmi si vypýtal pozvánku na ZOH v Pjongčangu aj na MS v Dánsku. Po sezóne mal pôvodne zamieriť do tímu úradujúceho českého majstra Kometa Brno, využil však výkupnú klauzulu v kontrakte a upísal sa Mora IK. Nakoniec je však možné, že nebude hrať ani švédsku SHL, keďže prišla neodolateľná ponuka z Bostonu.

"Dostať sa do NHL, o tom Martin vždy sníval. Boston rokoval rýchlo a férovo, podmienky zmluvy sú veľmi solídne. Taká ponuka sa neodmieta," uviedol hráčov agent Robert Spálenka.

Mora sa už tešila na veľkú posilu, Boston však využil pravidlo, podľa ktorého hráči pod zmluvou v európskych kluboch môžu do 15. júna podpísať kontrakt v NHL. "Bostonu vznikla medzera v zostave a Martin sa o ňu chce pobiť. Samozrejme nemá garantované, že hneď naskočí do NHL, ale šancu určite má," tvrdí Spálenka o svojom klientovi.

"Martin má za sebou výbornú sezónu v Liberci, veľmi slušne odohral aj majstrovstvá sveta. Dospel do fázy, keď je z neho rozdielový hráč, ktorý dokáže ťahať tím. Preferoval KHL či švédsku ligu, kde cítil, že by sa mohol hráčsky ešte viac rozvinúť. O možnosti NHL iba tajne sníval."
Bakoš si tak po angažmánoch v najvyššej slovenskej súťaži (SR 20, Slovan Bratislava, Skalica), českej extralige (Liberec), KHL (Slovan a Červená hviezda Kchun-lun) má šancu premiérovo vyskúšať aj zámorskú súťaž.

Ak sa mu podarí získať miestenku v prvom tíme Bruins, stane sa spoluhráčom dlhoročného kapitána "medveďov" Zdena Cháru. O pevné miesto v zostave Bostonu bojuje aj ďalší Slovák Peter Cehlárik, ktorý nastupoval v uplynulých dvoch ročníkoch prevažne za farmu Providence Bruins v AHL.

"Viem, že ma čaká najväčší boj, ktorý môže hokej ponúknuť. Ale keby tomu bolo inak, nebola by NHL najlepšou ligou na svete. Verím, že mi pomôže takisto česko-slovenská partia, ktorá je vraj v Bostone parádna," teší sa Bakoš na novú výzvu.

"So Zdenom Chárom som si už volal, veľmi sa na neho teším. Je to veľký líder a skvelý hokejista. Teraz v lete čo najviac potrénujem, aby som bol na novú výzvu čo najlepšie pripravený," dodal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!
Aerial drone view of Ruoholahti area, summer, sunset in Helsinki city
Tento jav v Helsinkách už neočakávali: Hovoria tomu takatalvi
(ilustr. foto)
Debatu o konci hazardu sprevádzali emócie: Poslanci schválil úplný zákaz pôsobenia herní a kasín
Americký prezident Joe Biden.
Američania to spravili a nik si to ani nevšimol: Skladujú to v Poľsku a v Nemecku
(ilustračné foto).
V Trenčíne zasahovali hasiči: Havária dvoch áut si vyžiadala troch zranených