Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.06.2018 17:05 | Tip od Vás | Slovensko
Foto

Pohroma, pred ktorou varovali meteorológovia, dorazila na východ Slovenska: Padali 4 centimetrové krúpy!

Pred búrkami na východnom Slovensku varoval aj Slovenský hydrometeorologický ústav. Meteorológovia vydali výstrahu 2. a 1. stupňa pred búrkami.

Máte fotografie a videá z búrok, ktoré sa v utorok prehnali Slovenskom? Pošlite nám ich na tip@novycas.sk!


Búrky sa podľa imeteo.sk prehnali východným Slovenskom okolo 14-tej hodiny. Okresy Sobrance a Michalovce dokonca zasiahla supercela. Výstraha trvá do večera.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Supercela mala podľa imeteo.sk výraznú bleskovú aktivitu. Pretože počas búrky udrelo až 7000 bleskov. Východ okrem bleskov a výdatných zrážok však potrápili aj krúpy. Pri Nižnom Nemeckom, na hraniciach s Ukrajinou napadali krúpy s priemerom 4 centimetre.

Silná búrka vo Vranove nad Topľou zaplavila cesty

 

Mestom Vranov nad Topľou sa v popoludňajších hodinách prehnala silná búrka. Cesty zaplavila voda. Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková, intenzívna búrka, ktorá bola sprevádzaná silným vetrom, začala okolo 16.45 h, skončila približne o 17.00 h. "Mestskú časť Čemerné zasiahlo aj krupobitie," spomenula.

Podľa jej ďalších slov mestskú políciu zatiaľ občania nekontaktovali. "Zamestnanci oddelenia verejnoprospešných služieb sú v pohotovosti," uzavrela s tým, že doposiaľ žiadne škody nezaznamenali.

Krúpy zasypali aj Medzilaborce a neďalekú obec

Počas búrky, ktorá zasiahla mesto Medzilaborce i neďalekú obec Čabalovce, padali aj približne trojcentimetrové krúpy. Prietrž mračien, ktorá trvala v meste cca polhodinu, začala okolo 15.30 h. "Zaznamenali sme krúpy s priemerom približne tri centimetre," povedal pre TASR primátor Vladislav Višňovský s tým, že pravdepodobne išlo o lokálnu búrku. Škody zatiaľ hlásené nemali.

Podobný scenár pre TASR potvrdila aj starostka obce Čabalovce Helena Zjanová. "Padali krúpy vo veľkosti približne 2,5 až tri centimetre. Doteraz škody nikto nenahlásil. Prešla som obec, zatiaľ viditeľné škody na našom majetku nemáme," poznamenala s tým, že tie budú najskôr na úrode. Podľa jej ďalších slov sa mierne zdvihla hladina miestneho potoka. "Máme protipovodňové opatrenia, tak toto nám tiež robí určitú funkciu," uzavrela.

Hasičov zamestnali popadané stromy

Hasiči na východe Slovenska zasahovali v súvislosti s nepriaznivým počasím na dvoch miestach v Prešovskom kraji. Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, zvýšenú hladinu vody zaznamenali na kruhovom objazde a prístupovej ceste do areálu firmy zaoberajúcej sa výrobou mäsa v meste Bardejov. "Jednotka vodu odčerpala a sprístupnila prechod motorovým vozidlám," doplnil.

Príslušníci boli privolaní aj k popadaným stromom za obcou Stakčín v smere na vodárenskú nádrž Starina v Sninskom okrese. "V úseku približne 50 až 60 metrov boli popadané tri stromy," priblížil. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach pre TASR uviedol, že v kraji v súvislosti s nepriaznivým počasím výjazdy nemali.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!