Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.06.2018 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Neuveríte, čo sa naučil Matej Tóth od otca! To dokáže len málokto

Tretia júnová nedeľa patrí všetkým otcom, tatinom aj tatušom. Deň otcov je príležitosť, aby sme milovanému rodičovi prejavili lásku a poďakovali sa za to všetko, čo pre nás odmalička robil.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Známe slovenské osobnosti Novému Času Nedeľa prezradili, čo sa od svojho otca naučili a za čo mu budú navždy vďačné.

Monika Hilmerová (43) a otec Karol (72): Zobral ma za polárny kruh

Otvoriť galériu

Pre známu herečku bol jej otec vždy veľkým vzorom. „Bola som na neho hrdá pre jeho nezlomný charakter, postoje, pre jeho nadhľad, múdrosť a nebojácnosť, rovnako aj pre jeho veľký zmysel pre humor a pre dobrodružstvo. Navždy budem naňho hľadieť ako milujúce dieťa, ktorému dal bezhraničnú lásku, pozornosť, slobodu a dôveru. Vďačím mu za všetko, to sa nedá ani vypovedať... Veľa sme sa spolu nacestovali, naučil ma milovať prírodu. Bola som s ním za severným polárnym kruhom a táto fotka je z vrcholu najvyššieho nórskeho štítu Galhøpiggen,“ hovorí herečka.

 

Jana Majeská (45) a otec Ján (85): Radil mi pri šoférovaní

Otvoriť galériu

Moderátorka spravodajstva RTVS Jana Majeská si svojich rodičov stále užíva, pretože sú u nich doma častými hosťami. Aj jej otec je už na zaslúženom dôchodku, pretože musel byť po celý život v strehu. Nie preto, že mal doma šikovnú dcéru, ale preto, že bol šoférom z povolania. „Pracoval vo Svite v Chemosvite a práve pokiaľ ide o šoférovanie mi vždy dával cenné rady. A ešte stále dáva. Pri cúvaní, parkovaní a aj starostlivosti a údržbe auta. Aj vďaka nemu ich vždy s maminou doveziem bezpečne tých 330 km do rodných Tatier, a to za akéhokoľvek počasia, na čo som veľmi hrdá.“

Matej Tóth (35) a otec Viliam (62): Naučil ma jazdiť na kombajne

Otvoriť galériu

Otec nášho zlatého olympionika v chôdzi z Ria de Janeiro (2016 ) je dôchodcom ešte len dva týždne. Stále však pracuje ako kontrolór v Pôdohospodárskej platobnej agentúre, venuje sa záhrade, majstrovaniu a každoročne sa pripravuje na košický polmaratón. „S ocinom som prežil skvelé detstvo. V podstate ma naučil všetky športy - lyžovať, korčuľovať, plávať. Ale asi málokoho naučil otec jazdiť na kombajne, vyhodnocovať úrodu počas žatvy, kvalitu pšenice. Bol agronóm a ja som s ním v lete veľmi rád jazdil po chotári. Čím som starší a vychovávam svoje deti, zisťujem, že ma naučil aj oveľa vzácnejšie veci – zmysel pre zodpovednosť, pracovitosť, spravodlivosť,“ vyznáva sa z citov Matej.

Zora Illiáš Czoborová (51) a otec Herman (85): Viedol ma k zodpovednosti 

Otvoriť galériu

Zorin otec Herman je pán, ktorý sa športu venuje celý život. Dodnes každé ráno poctivo cvičí s činkami a chodí 10 km na prechádzku so psami. A čo známu fitnessku naučil, za čo mu je vďačná? „Hlavne ma viedol k tomu, aby som zodpovedne pristupovala k svojmu životu a konala rozvážne. Naučil ma predovšetkým to, že mu môžem veriť a spolu s maminou sú to ľudia, ktorí chcú pre mňa len dobro. Jeho mama bola Nemka, a tak ma odmalička učil po nemecky. A to tak, že mi na kotúčový magnetofón nahrával nemecké rozprávky a tie mi púšťal pred spaním. Učil ma aj po anglicky, všetkým druhom športu, naučil ma, aby som bola spravodlivá, aby som sa pekne správala k ľuďom, milovala zvieratá, neubližovala im.

Kristína Greppelová (33) a otec Peter (62): Zabránil mi v blicovaní

Otvoriť galériu

Herečkin otec Peter sa venuje podnikaniu s realitami v Chorvátsku. „Keď som mala 14 rokov a pubertu, chodila som na konzervatórium v Bratislave. Veľa vecí ma v tom veku nebavilo, a tak som si povedala, že nebudem chodiť na všetky hodiny. Celé dni som kávičkovala a užívala si slobodu až do momentu, keď môj otec dostal echo zo školy, že blicujem. Bol zlatý, lebo namiesto dohovárania mi vybavil bankomatovú kartu, na ktorú mi posielal 2 000 korún mesačne, vraj aby som sa naučila narábať s peniazmi,“ spomína s úsmevom Kristína, ktorá si vďaka peniazom mohla užívať slobodu plnými dúškami.

„Keď však došiel kompletný výpis z banky, tatino si zobral môj rozvrh hodín do ruky a pýtal sa: „8.35 – herectvo, umelecký prednes, 8.36 – výber 100 Sk na Obchodnej ulici, ako si to stihla?“ Pokojne so mnou takto prešiel celý mesiac a povedal: „Pamätaj, prvý dojem urobíš len raz, tak si to nepokaz,“ odvtedy som zodpovedná!

Tomáš Bezdeda (32) a otec Miroslav (55): Viedol ma k muzike

Otvoriť galériu
Spevák vďačí svojmu otcovi okrem iného aj za to, že sa venuje hudbe. „Môj otec od mladosti hral ako študent v amatérskej kapele a asi som zdedil po ňom sklon k muzike. Neskôr dostal ocino darček od mojej mamy – gitaru a dlho na nej hrával.

Lenže potom prišli iné povinnosti a na gitaru sadal prach. Keď som mal asi 13 rokov, vzal som ju do rúk, oprášil som ju a začal na nej hrať. Ukázal mi akordy a učil som sa brnkať na strunách. Dokázal som na gitare brnkať bez prestania aj päť-šesť hodín! Ktovie, či by som si zamiloval hudbu bez otcovej gitary,“ prezrádza Tomáš.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ms, ost

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá