Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2018 16:00 | Šport | Hokej

Kohút o MS: Nebudeme dávať milióny na opravy, to musia majitelia zvládnuť sami

Podľa prezidenta slovenského hokeja Martina Kohúta nebude zväz dávať milióny na opravy štadiónov, pokryje len zmeny súvisiace so šampionátom. Uviedol to v rozhovore pre denník Šport.

Slovensko bude hostiť hokejový šampionát v roku 2019. Reprezentácia odohrá svoje zápasy v Košiciach. Martin Kohút to považuje za dobrý ťah.

"Vo viacerých internetových hlasovaniach dali ľudia najavo, že sme sa rozhodli správne umiestniť domáci tím do Košíc. Stojím si za ním. Robíme to preto, aby boli majstrovstvá úspešné. Nepokoríme rekordy návštevnosti, žiaľ, na to nemáme dostatočne veľké haly. Emocionálne však môžu byť najúspešnejšie," tvrdí Kohút. 

V Košiciach aj v Bratislave treba na štadiónoch vymeniť plexisklá a manitely. Metropola východu by prijala vymenenie čím skôr, s tým však prezident nesúhlasí, nechce robiť chyby aké sa diali pri poslednom šampionáte na Slovensku. "Mám obavu, že počas sezóny sa mantinely zničia, plexisklá ošúchajú. Aj preto by som bol rád, ak by výmena nastala po odohraní posledného ligového zápasu. Model z roku 2011 pre mňa nie je prípustný. Nestane sa, aby sme dali milióny eur na opravy a rekonštrukcie dvoch štadiónov a ostatným nič nezostane."

 

Výmenu plexiskiel a mantinelov údajne stihnú. Aj keby bol v hre nepravdepodobný scenár, že by Slovan hral finále KHL až do 2. mája 2019. "V Trenčíne sa to podarilo vymeniť za 7 dní," dodáva.

Haly budú podľa neho nachystané, avšak tvrdí, že zväz nebude opravovať všetko. Na to si podľa Kohúta musia nájsť zdroje kompetentní sami.

Oba štadióny budú mať prenajaté organizátori od polovice apríla do konca mája. "V Bratislave budeme platiť za energie odhadom do 300-tisíc eur. Samotný prenájom nás vyjde na ďalších 516-tisíc eur, teda dokopy okolo 816-tisíc eur. V Košiciach je suma menšia – 350-tisíc eur,“ hovorí Martin Kohút.

Nevyhol sa ani otázkam o nespokojnej legende slovenského hokeja. „Jožo Golonka je veľká osobnosť slovenského hokeja, veľa preň urobil. Nepáči sa mu, že Slováci budú hrať v Košiciach, no dnes je nespokojný Golonka, naopak radosťou plesá Vinco Lukáč, ktorý je veľkou postavou Košíc aj slovenského hokeja, kde takisto vyrastajú skvelí hokejisti. Jožko sa na hokej na východ istotne dostane, dostane auto od jedného zo sponzorov," žartoval v rozhovore Kohút.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia