Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.06.2018 07:29 | Šport | Hokej
FotoVideo

Ani Tatarov príchod nepomohol, Capitals sú už iba krok od Stanleyho pohára

Hokejisti Washingtonu Capitals zdolali v noci na utorok vo štvrtom súboji finále play off NHL na domácom ľade Vegas Golden Knights 6:2.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V sérii hranej na štyri víťazstvá tak vedú 3:1 a na zisk Stanleyho pohára im stačí už len jeden triumf. V drese hostí sa predstavil aj slovenský útočník Tomáš Tatar.

Hráči z hlavného mesta USA položili základ svojho víťazstva už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali 3:0. V druhej pridali ďalší gól a aj keď sa Vegas podarilo znížiť na 2:4, Capitals nedovolili žiadnu drámu a v závere odpovedali ďalšími dvomi presnými zásahmi.

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa prvýkrát prebojoval do zostavy Golden Knights a splnil tak podmienku, aby bolo v prípade triumfu Vegas jeho meno vyryté na Stanleyho pohári. Na to potreboval odohrať za tím aspoň 41 zápasov v základnej časti (po výmene z Detroitu ich odohral za Knights len 20), alebo nastúpiť aspoň na jeden súboj finálovej série. V noci na utorok strávil na ľade 12:37 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku, dva hity a jeden plusový bod.

 

"Jedna výhra od pohára, to je tá najťažšia. Vedeli sme, že tento zápas bude nesmierne dôležitý. Mali sme aj trochu šťastia, niekoľkokrát trafili žŕdku. No vybojovali sme si to, využili sme naše šance, dodržiavali sme systém a plán a nakoniec sme dosiahli aj výsledok, ktorý sme chceli," povedal pre nhl.com kapitán Capitals Alexander Ovečkin.

Spolu so svojimi spoluhráčmi je už veľmi blízko k zisku premiérového Stanleyho pohára v histórii Washingtonu. Capitals hrajú svoju druhú finálovú sériu, v prvej v sezóne 1997/98 prehrali s Detroitom Red Wings 0:4 na zápasy. V histórii NHL sa stalo iba raz, že klub, ktorý viedol vo finálovej sérii 3:1, nakoniec neoslavoval titul. "Podarilo" sa to "červeným krídlam" v roku 1942.

Výborný výkon predviedol opäť Jevgenij Kuznecov, ktorý sa zaskvel štyrmi asistenciami. Líder produktivity celej play off tak nazbieral v 23 dueloch už 31 bodov (12+19). "Perfektne číta hru. Vie, ako ju tvoriť a ako pracovať s pukom," pochválil ho Ovečkin. Nicklas Bäckström pridal tri asistencie a T.J. Oshie gól a dve prihrávky.

Caps ťažili aj z výborného výkonu brankára Bradena Holtbyho, ktorý zlikvidoval 28 striel a obetavej defenzívy, tá zablokovala ďalších 24 pokusov súpera. "Po ich úvodnom nápore sme prebrali taktovku, dostali sme sa do útoku a dokázali sme premeniť naše šance. Vypracovali sme si dobrý náskok a to rozhodlo," povedal obranca Capitals Matt Niskanen.
"Prvá tretina bola frustrujúca najmä z pohľadu toho konečného skóre. Pretože si myslím, že to bola naša najlepšia tretina počas celej doterajšej finálovej série. Dvakrát sme trafili žŕdku, mali sme aj ďalšie vyložené šance, no nakoniec sme z toho nevyťažili vôbec nič," krútil hlavou tréner "zlatých rytierov" Gerard Gallant.

"Teraz nám už nezostal žiadny priestor na chyby, takže sa musíme poriadne pripraviť na nasledujúci zápas a skúsiť to ešte zvrátiť," dodal hlavný kormidelník.

Záverečné boje o Stanleyho pohár pokračujú piatym duelom, ktorý je vo Vegas na programe v noci na piatok opäť o 2.00 SELČ.

WASHINGTON CAPITALS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 6:2 (3:0, 1:0, 2:2)
Góly: 10. Oshie (Kuznecov, Bäckström), 17. Wilson (Kuznecov), 20. Smith-Pelly (Ovečkin, Niskanen), 36. Carlson (Kuznecov, Oshie), 54. Kempný (Bäckström, Oshie), 59. Connolly (Bäckström, Kuznecov) - 46. Neal (Haula, Miller), 53. Smith (Marchessault, Sbisa). Rozhodovali: Sutherland, Rooney – Devorski, Amell, vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: Oshie 10 min za nešportové správanie - Engelland a Reaves 10 min za nešportové správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 18.506 divákov.
Washington: Holtby – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik – Wilson, Kuznecov, Ovečkin – Oshie, Bäckström, Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.
Vegas: Fleury – Schmidt, McNabb, Engelland, Theodore, Miller, Sbisa – Smith, Karlsson, Marchessault – Neal, Haula, Tuch - TATAR, Eakin, Carpenter - Reaves, Bellemare, Nosek.
/stav série: 3:1/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu