Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.05.2018 10:00 | Tip od Vás | Slovensko
Video

Filipínec dokopaný v Bratislave je stále v kóme: Z rozhodnutia slovenskej prokuratúry vám bude zle!

Stále bojuje o život! Hlavným mestom počas uplynulého víkendu otriasla brutálna bitka na Obchodnej ulici.

Filipínec Henry (34) sa podľa muža, ktorý má informácie z overeného zdroja, snažil chrániť dve cudzinky. Tie mali obťažovať dvaja Slováci. Vzápätí nasledoval brutálny útok, po ktorom zostal Filipínec ležať na zemi v bezvedomí. Z udalosti sú zdrvení Henryho kamarát Rodel i kňaz, ktorý napadnutého navštívil v nemocnici.

Incident sa odohral ešte v sobotu nadránom. Na zúfalý ženský krik zareagovali policajti, ktorí mali službu. „Po príchode na miesto spozorovali viacero osôb, ako aj muža, ktorý ležal na zemi a podľa slov zúčastnených mal byť fyzicky napadnutý inou osobou,“ povedal bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Na základe opisu zadržali podozrivého. „Vyšetrovateľom bolo vznesené obvinenie voči 28-ročnému Jurajovi H. z okresu Dunajská Streda zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva,“ dodal Szeiff s tým, že zároveň spracovali podnet na väzobné stíhanie obvineného.

Otvoriť galériu

Iný názor mala prokuratúra. „Prokurátor preštudoval spis a nezistil u obvineného skutočnosti, z ktorých by vyplývala obava, že bude pokračovať v obdobnej trestnej činnosti, pre ktorú je stíhaný, preto sa nestotožnil s podnetom vyšetrovateľa na podanie návrhu na vzatie do väzby. Prokurátor dal príkaz na prepustenie obvineného zo zadržania," informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Oliver Janíček.

 

Podľa jedného z nepriamych svedkov sa Henry snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien, no podráždený Dunajskostredčan Juraj H. ho zhodil na zem. „Udrel si hlavu a v bezvedomí zostal ležať,“ dodal s tým, že útočník ležiaceho cudzinca ešte dokopal do hlavy. „Pacient je v kritickom stave," povedala na margo jeho zdravotného stavu hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská.

Vyzývajú k modlitbám

Henry v našom hlavnom meste žil a pracoval. Do redakcie Nového Času sa ozval jeho dobrý kamarát Rodel. Ten sa z toho, čo sa stalo, stále nedokáže spamätať. „On je dobrý človek a určite si toto nezaslúžil,“ vyhlásil pobúrene. „Obeťou potýčky sa stal človek, ktorý sa ani nemohol brániť. Môj kamarát v nemocnici teraz bojuje o svoj život, žiadam spravodlivosť,“ dodal nahnevane. Podľa informácií Nového Času prišiel napadnutého muža pozrieť do nemocnice aj kňaz z Kostola sv. Ladislava v Bratislave. „Henry je v umelom spánku,“ prezradil nám. Na facebookovej stránke kostola vyzýva ľudí, aby sa za Filipínca modlili.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mah, pb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície