Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.05.2018 21:09 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Prvá otvorená spoveď Skripaľovej po otrave novičokom: Médiá si na hrdle Julije všimli niečo zvláštne

Dcéra otráveného ruského exagenta Sergeja Skripaľa prvýkrát od marcového incidentu v britskom Salisbury hovorila priamo so zástupcami médií o svojich skúsenostiach z posledných mesiacov.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Agentúre Reuters povedala, že liečba po útoku nervovým jedom novičok bola bolestivá a deprimujúca, zároveň poďakovala personálu nemocnice v Salisbury i ľuďom, ktorí jej a jej otcovi v deň útoku pomohli. Teraz sa chce starať o svojho otca, následne by sa rada vrátila do Ruska.

"Prišla som do Británie 3. marca, aby som navštívila svojho otca, čo som v minulosti robila pravidelne. Po dvadsiatich dňoch v kóme som sa prebudila a videla správy o tom, že sme boli obaja otrávení," uviedla Julija Skripaľová vo vyhlásení o udalostiach, ktoré "obrátili jej život naruby". Detaily liečby popisovať nechcela, charakterizovala ju však ako "invazívnu, bolestivú a deprimujúcu".

So svojím otcom, bývalým ruským agentom boli obaja nájdení bezvládne ležiaci na lavičke v Salisbury 4. marca. Skripaľová bola prepustená z nemocnice 9. apríla, jej otec minulý piatok. "Naše uzdravovanie bolo pomalé a extrémne bolestivé," zverila sa Reuters. Britské médiá si po zverejnení aktuálnych fotografií všímajú červené jazvy na hrdle Skripaľovej. Podľa denníka The Daily Telegraph zodpovedá jazve pacienta, ktorý musel podstúpiť tracheotómiu, teda zákrok, pri ktorom je vytvorený otvor do priedušnice kvôli zaisteniu dýchania.

 

"Teraz žijem zo dňa na deň a chcem pomáhať v starostlivosti o svojho otca, kým sa úplne neuzdraví. V dlhodobom výhľade dúfam, že sa vrátim domov do svojej krajiny," popísala svoje plány 33-ročná Julija. Momentálne je pod policajnou ochranou na utajovanom mieste v Londýne, kde tiež Reuters prečítala svoje vyhlásenie. "Potrebujeme čas na zotavenie a tiež na to, aby sme sa vyrovnali so všetkým, čo sa stalo. Som vďačná za ponuky asistencie od ruského veľvyslanectva, v tejto chvíli si ale neprajem ich služby využiť," uviedla Skripaľová a požiadala všetkých, aby rešpektovali súkromie jej aj jej otca. Uviedla tiež, že stále pokračuje v liečbe, ale zároveň sa stále vyrovnáva so skutočnosťou, že ona a jej otec sa stali obeťami útoku. "Ďalej by som chcela zopakovať niečo, čo som uviedla v skoršom vyhlásení, teda že nikto nehovorí za mňa a môjho otca okrem nás samotných," dodala Skripaľová.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v reakcii na jej vyhlásenie uviedol, že podľa neho hovorila pod nátlakom. "Nevideli sme ju ani sme s ňou nehovorili," povedal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?