Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tibor († 17) išiel na pivný festival, našli ho v priehrade: Srdcervúce slová jeho sestry

Nešťastné otvorenie leta! Sezóna na Oravskej priehrade sa začala v sobotu pivným festivalom v Námestove, na ktorý prišli mladí ľudia z celej Oravy.

Tretiak Tibor († 17) sa naň vybral spoločne so spolužiakmi a kamarátmi zo základnej školy z rodného Zákamenného. Keď sa však nevrátil domov ani v nedeľu, rodina začala tušiť, že sa niečo deje, a pustila sa do pátrania. V utorok už nezvestnosť ohlásili na polícii a do poslednej chvíle verili, že sa len niekde zdržal. Žiaľ, napokon si z úst záchranárov vypočuli zdrvujúcu správu.

Otvoriť galériu
Keď Tibor († 17) odchádzal v sobotu z domu, rodičia, sestry a bratia netušili, že ho vidia naposledy. „Šiel na pivný festival s kamarátmi zo základnej školy zo Zákamenného. Lenže oni odišli skôr domov bez neho, nechali ho tam a...“ rozpráva so slzami v očiach Tiborova sestra a smutne dodáva: „Boli sme siedmi súrodenci, ale teraz sme už len piati.“ Keď sa mladík nevracal domov ani v nedeľu, rodina začala tušiť, že sa deje niečo zlé. Najprv pátrali na vlastnú päsť, neskôr sa zapojili záchranári a polícia, ktorá vyhlásila nezvestnosť, a hľadali akékoľvek stopy, ktoré by ich k chlapcovi mohli priviesť. Podľa svedkov Tibora videli v bare tancovať s neznámou blondínkou, blízki sa tak do poslednej chvíle nádejali, že mohol ísť domov stopom a niekde sa len zdržal. Žiaľ, Igor Janckulík zo Záchranného oravského systému priniesol zdrvujúcu správu - telo tínedžera vytiahli v utorok podvečer z Oravskej priehrady bez známok života. „Obhliadajúca lekárka konštatovala smrť bez cudzieho zavinenia,“ povedala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Otvoriť galériu

 

Maturity sa nedožil

 

Ľudia z Oravy po tragédii kritizovali na sociálnej sieti organizátorov, ktorí každoročne pri priehrade organizujú slávnosti a festivaly a zakaždým sa skončia tragédiou. „My sa na organizátora tohto festivalu nehneváme, pomáhali nám ho hľadať od prvej chvíle,“ hovorí so smútkom v hlase brat Pavol. Keby mohol, vrátil by čas, a je si istý, že v budúcnosti by mali počas takýchto akcií hliadkovať po nábreží policajti alebo súkromné bezpečnostné služby a mladých ľudí na brehoch priehrady varovať. „Aspoň SBS alebo kamery by tam mali byť a dávať pozor na nich,“ myslí si. „Festival sa skončil o druhej v noci, Tibor pokračoval v zábave v meste a utopil sa o štvrtej nadránom už mimo festivalu, nie počas neho,“ povedal pre Nový Čas za organizátorov Miloš Kmošek. Za tretiakom Tiborom, ktorý študoval na Spojenej škole v Martine strojársky odbor, smúti celá trieda. „Na budúci rok mal maturovať, bol to výborný žiak, mal dobré výsledky. Sme z toho zdrvení, na školu sme vyvesili čiernu zástavu a rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal riaditeľ školy Jozef Zanovit.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!