Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tibor († 17) išiel na pivný festival, našli ho v priehrade: Srdcervúce slová jeho sestry

Nešťastné otvorenie leta! Sezóna na Oravskej priehrade sa začala v sobotu pivným festivalom v Námestove, na ktorý prišli mladí ľudia z celej Oravy.

Tretiak Tibor († 17) sa naň vybral spoločne so spolužiakmi a kamarátmi zo základnej školy z rodného Zákamenného. Keď sa však nevrátil domov ani v nedeľu, rodina začala tušiť, že sa niečo deje, a pustila sa do pátrania. V utorok už nezvestnosť ohlásili na polícii a do poslednej chvíle verili, že sa len niekde zdržal. Žiaľ, napokon si z úst záchranárov vypočuli zdrvujúcu správu.

Otvoriť galériu
Keď Tibor († 17) odchádzal v sobotu z domu, rodičia, sestry a bratia netušili, že ho vidia naposledy. „Šiel na pivný festival s kamarátmi zo základnej školy zo Zákamenného. Lenže oni odišli skôr domov bez neho, nechali ho tam a...“ rozpráva so slzami v očiach Tiborova sestra a smutne dodáva: „Boli sme siedmi súrodenci, ale teraz sme už len piati.“ Keď sa mladík nevracal domov ani v nedeľu, rodina začala tušiť, že sa deje niečo zlé. Najprv pátrali na vlastnú päsť, neskôr sa zapojili záchranári a polícia, ktorá vyhlásila nezvestnosť, a hľadali akékoľvek stopy, ktoré by ich k chlapcovi mohli priviesť. Podľa svedkov Tibora videli v bare tancovať s neznámou blondínkou, blízki sa tak do poslednej chvíle nádejali, že mohol ísť domov stopom a niekde sa len zdržal. Žiaľ, Igor Janckulík zo Záchranného oravského systému priniesol zdrvujúcu správu - telo tínedžera vytiahli v utorok podvečer z Oravskej priehrady bez známok života. „Obhliadajúca lekárka konštatovala smrť bez cudzieho zavinenia,“ povedala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Otvoriť galériu

 

Maturity sa nedožil

 

Ľudia z Oravy po tragédii kritizovali na sociálnej sieti organizátorov, ktorí každoročne pri priehrade organizujú slávnosti a festivaly a zakaždým sa skončia tragédiou. „My sa na organizátora tohto festivalu nehneváme, pomáhali nám ho hľadať od prvej chvíle,“ hovorí so smútkom v hlase brat Pavol. Keby mohol, vrátil by čas, a je si istý, že v budúcnosti by mali počas takýchto akcií hliadkovať po nábreží policajti alebo súkromné bezpečnostné služby a mladých ľudí na brehoch priehrady varovať. „Aspoň SBS alebo kamery by tam mali byť a dávať pozor na nich,“ myslí si. „Festival sa skončil o druhej v noci, Tibor pokračoval v zábave v meste a utopil sa o štvrtej nadránom už mimo festivalu, nie počas neho,“ povedal pre Nový Čas za organizátorov Miloš Kmošek. Za tretiakom Tiborom, ktorý študoval na Spojenej škole v Martine strojársky odbor, smúti celá trieda. „Na budúci rok mal maturovať, bol to výborný žiak, mal dobré výsledky. Sme z toho zdrvení, na školu sme vyvesili čiernu zástavu a rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal riaditeľ školy Jozef Zanovit.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!
Aerial drone view of Ruoholahti area, summer, sunset in Helsinki city
Tento jav v Helsinkách už neočakávali: Hovoria tomu takatalvi
(ilustr. foto)
Debatu o konci hazardu sprevádzali emócie: Poslanci schválil úplný zákaz pôsobenia herní a kasín
Americký prezident Joe Biden.
Američania to spravili a nik si to ani nevšimol: Skladujú to v Poľsku a v Nemecku
(ilustračné foto).
V Trenčíne zasahovali hasiči: Havária dvoch áut si vyžiadala troch zranených