Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.05.2018 09:00 | Šport | Futbal
Foto

Malatinský († 48) o rok prežil svojho otca: Môže za jeho smrť kombinácia týchto vecí?

Zvolil samovraždu! Futbalový tréner Milan Malatinský († 48) nedokázal nájsť východisko zo situácie, ktorá nastala v priebehu mládežníckeho turnaja hráčov do 18 rokov Slovakia Cup.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Jeho zverenci ho nakoniec už bez neho vo finále vyhrali. Kombináciu údajného usvedčenia z krádeže alkoholu v hotelových chladničkách a nepredĺženia zmluvy so zväzom riešil radikálne – odchodom od mužstva.

 

Päť dní nato ukončil svoj život pod kolesami vlaku neďaleko Břeclavi. O dôvodoch, ktoré ho viedli k tomuto strašnému kroku, sa vo futbalovom hnutí len špekuluje. Bol za tým alkohol? Pocit verejnej hanby z toho, že vypláva všetko na povrch? Alebo fakt, že by sa za pár dní stal nezamestnaným? Už sa to nikto nedozvie.

Už nik nevysvetlí, čo sa dialo v duši nebohého Malatinského v posledných dňoch jeho života. Akými problémami si prešiel a prečo sa rozhodol pre takúto cestu. Športový psychológ Peter Kuračka pre Nový Čas zdôraznil, že „šport je výkonová oblasť, takže športovci aj tréneri sú vystavení väčšiemu psychickému tlaku. Existuje tam riziko vzniku rôznych psychických problémov.“

 

Tie sa časom hromadia a ukladajú. Podľa psychiatrov môže byť dôvodom na samovraždu čokoľvek. Človek vraj môže žiť v chronickej depresii, až nastane udalosť, po ktorej sa rozhodne. Tréner Milan Lešický tvrdí, že Malatinský bol senzitívny typ človeka. „Všetko na neho príliš vplývalo. Aj výsledky, aj jeho pôsobenie v slovenskej reprezentácii. Bol veľmi precitlivený.“

Syn (tréner) o rok prežil svojho otca (funkcionára). Bývalý sekretár ligovej komisie zväzu a technický vedúci mužstva do 21 rokov zomrel tiež mladý. V roku 1995, keď mal iba 47. Len deň po príchode z kvalifikačného zápasu ME v Poľsku ho pri jazde na bicykli zradilo srdce.

Termín pohrebu zatiaľ nie je známy. Keďže Malatinský zomrel v zahraničí, rodina zosnulého musí čakať na vydanie potrebných papierových formalít zo susedného Česka.

Kuračka: Depresie môžu viesť k samovraždám

„Depresie sú jednou z príčin, ktoré môžu viesť až k snahe siahnuť si na vlastný život. Samotná depresia máva viac príčin a zdrojov. Vznik depresie ovplyvňujú fyzické aj psychické faktory. Väčšinou existujú nejaké spúšťače, ktoré prispejú k jej rozvinutiu. Môže to byť významná životná zmena, problémy v súkromí, v profesionálnej oblasti alebo dlhodobý nadmerný stres. V športe to môže byť napr. ukončenie kariéry, vážnejšie zranenie alebo dlhodobý pokles výkonnosti,“ tvrdí športový psychológ Peter Kuračka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ