Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.05.2018 15:03 | Šport | Futbal
FotoVideo

Iniestov dlhý odchod z Camp Nou: Ešte po polnoci si takto užíval posledné chvíle

Andres Iniesta (34) sa v nedeľu večer definitívne rozlúčil s dresom FC Barcelona. Po triumfe nad Realom Sociedad San Sebastian 1:0 na vypredanom Camp Nou sa tak skončila éra ďalšieho velikána "blaugranas".

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Zaplnený štadión pripravil tridsaťštyriročnému špílmachrovi Kataláncov, ktorý hral do 82. minúty, už pred úvodným hvizdom krásne choreo na tribúnach. Pri odchode z trávnika mu diváci ponúkli mohutné "standing ovations". Už v apríli oznámil, že po šestnástich sezónach a 674 zápasoch skončí v FC Barcelona, v ktorom získal dokopy 32 trofejí, vrátane štyroch titulov v LM a deviatich v La Lige. V nedeľu sa rozlúčil opäť s majstrovskou trofejou v rukách. V klubovej kariére by mal pokračovať mimo Európy.

"Bolo to neuveriteľných 22 rokov a bolo pre mňa cťou bojovať za tento klub. Pre mňa je to najlepší klub na svete. Chcem sa poďakovať každému môjmu spoluhráčovi a všetkým vám na štadióne. Odchádzam vo veku 34 rokov, no moje srdce tu zostane naveky," povedal Iniesta so slzami v očiach priamo na štadióne.

Iniesta na MS 2010 strelil vo finále víťazný gól, okrem toho má na konte dva tituly majstra Európy z rokov 2008 a 2012. S reprezentačnou kariérou by sa mal rozlúčiť po tohtoročných MS. "Pokiaľ sa nič zvláštne neudeje, majstrovstvá sveta budú mojou poslednou akciou v národnom tíme."

 

Počas nedeľňajšej rozlúčky bola na štadióne i Iniestova rodina, ku ktorej sa pridal aj jeho dlhoročný spoluhráč z tímu a reprezentácie Xavi Hernandez. "Stále si pamätám, ako som videl Andresa prvýkrát hrať. Bolo to v mládežníckom tíme a niekto z klubu mi povedal: 'Xavi, tam dole je chlapec, ktorý bude raz najlepší'. Keď som ho videl hrať, povedal som si: 'Čo sa to deje, ten chalan nevyzerá ako ja, i keď mi to všetci hovoria. Je iný.' Bol kreatívnejší, lepší driblér a vedel hrať na krídlach a centrovať. Videli ste ho hrať a bola to šou," povedal o ňom Xavi.

"Iniestov odchod nás veľmi ovplyvnil. Dal nám toho nesmierne veľa na ihrisku i mimo neho," povedal stredopoliar Barcelony Ivan Rakitič. Iniesta sedel po zápase na trávniku Camp Nou bosý dlho do noci.

Na španielskych trávnikoch prebehla o pár hodín skôr aj iná rozlúčka. V nedeľu ukončil svoje pôsobenie v materskom Atleticu Madrid Fernando Torres, majster sveta a dvojnásobný majster Európy sa na Wanda Metropolitano pred 63.229 divákmi lúčil štýlovo. Pri remíze 2:2 s Eibarom strelil dva góly. Tridsaťštyriročný útočník mal na rukáve kapitánsku pásku, jeho spoluhráči nastúpili s jeho menom na dresoch. Torres prišiel do klubu ako 11-ročný v roku 1995 a neskôr sa stal jeho najmladším kapitánom vo veku 19 rokov. V drese "Atleti" odohral počas dvoch pôsobení 404 duelov a strelil 129 gólov.

Fanúšikovia vytiahli pred zápasom obrovský transparent so slovami: "Od chlapca k legende". "Chcem sa poďakovať svojmu starému otcovi, ktorý mi dal najväčší dar, aký môžete dať chlapcov, spravil zo mňa fanúšika Atletica. Bola pre mňa veľká česť nosiť tento dres," povedal s tým, že zatiaľ neprezradí, kam povedú jeho ďalšie kroky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?