Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.05.2018 12:00 | Správy | Domáce správy

Peter († 32) sa kvôli bábätku vrátil z Belgicka, zomrel pri nehode: Srdcervúce slová mladej vdovy

Stačilo pár sekúnd a milovaného syna, manžela a otca už nikdy neuvidia živého! Peter († 32) z obce Dravce-Bukovinka (okr. Levoča) zomrel cestou do práce.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Usilovný mladý muž sa vrátil z Belgicka, kde pracoval, aby bol blízko svojej tehotnej manželky Kataríny. V sobotu skoro ráno sa vybral aj s partiou chlapov za robotou do Bratislavy, aby zarobil peniaze pre rodinu, ale tam už nedorazil. Zahynul na diaľnici pri Hlohovci. Osobné auto peugeot, v ktorom sa viezol, narazilo zozadu do kamióna. Peter bol na mieste mŕtvy.

Mladá vdova je v ôsmom mesiaci tehotenstva. Keď sa dozvedela najhoršiu správu svojho života, skolabovala. „Nedokázala tomu uveriť, povedala: ‚Dajte mi mobil, on mi bude volať, že ma ľúbi, že už je v práci,‘” prezradila so slzami v očiach nešťastná Petrova mama Katarína (58). Ani ona sa nedokáže zmieriť so smrťou drahého syna. „Bol to skvelý chlapec, vyštudoval za poľnohospodára. Posledný rok však pracoval po stavbách v Belgicku, aby zabezpečil rodinu. Ale blížil sa termín narodenia ich druhého dieťatka, a tak už nechcel cestovať do zahraničia. Aj preto sa s partiou robotníkov dohodli, že pôjdu na dva dni robiť do Bratislavy,” hovorí mama usilovného muža, ktorému každá práca išla od ruky.

Otvoriť galériu

Urobil detskú izbu

 

„Z Belgicka sa vrátil minulý týždeň. Za pár dní dokázal urobiť veľa roboty okolo domu, ktorý si s manželkou postavili v Dravciach-Bukovinke pod lesom. Vybagroval, pracoval na altánku, zabezpečil novú detskú izbu aj ďalšiu spálňu. Bol kúpiť vaničku pre očakávané dieťatko,” smutne vypočítava ťažko skúšaná žena všetko, čo pracovitý muž stihol po návrate zo zahraničia urobiť.

Spolu s manželom Františkom (60) ani netušili, že ich milovaný syn sa v sobotu skoro ráno vybral do Bratislavy. „Nepovedal nám to. O to väčší šok sme zažili, keď nám náš druhý syn povedal, čo sa stalo. Podľa toho, čo sme sa dozvedeli, išlo auto, v ktorom sa viezol Peter, v strednom pruhu diaľnice. Vodič asi zaspal, preto prešiel do pravého pruhu a zozadu narazil do kamióna. Ostatní štyria z auta vyviazli bez väčších zranení, ale náš Peter to neprežil,” vraví so slzami v očiach Katarína.

Zabíjal mikrospánok?

Petrov syn Kubko ešte nevie, že jeho ocko zahynul. „Neviem, ako mu to povedať... Je veľmi naviazaný na otca. Zatiaľ vie len toľko, že došlo k havárii. Museli sme mu to povedať, lebo bol medzi nami, keď sme sa o tom rozprávali. Stále opakuje, že jeho ocko bude žiť,” prezradila nešťastná mama. Nehodu vyšetruje polícia. „Osobné auto zn. Peugeot narazilo zozadu do kamióna, príčinou bol pravdepodobne mikrospánok vodiča. Alkohol v krvi vodičov zistený nebol,“ uzavrela policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Ďalšie tragické čelné zrážky

1. V sobotu popoludní sa neďaleko Kysuc. Nového Mesta čelne zrazila Škoda Rapid, ktorá prešla do protismeru, s fordom s českým EČ. Spolujazdkyňa († 57) z fordu zraneniam podľahla.

2. Pri Trenčianskych Stankovciach v sobotu skoro ráno vodič (37) VW Golf prešiel do protismeru, kde narazil do bočnej časti oproti idúceho kamióna Volvo. Po náraze jazdná súprava prešla šmykom do protismeru, kde do jej prednej časti narazila Škoda. Po náraze ju odhodilo mimo cestu. Pri nehode zahynul vodič škody Emil († 67).

3. V noci z piatka na sobotu v katastri obce Ivanovce (okr. Trenčín) vyhasol život vodiča Martina († 38) z Trenčína, otca dvoch malých detí, idúceho na Škode Felicia. Podľa polície šofér Matúš (20) z Krajného za volantom Audi A4 na ceste z Trenčína na Nové Mesto nad Váhom pri predbiehaní prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s felíciou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, nov

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov