Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.05.2018 15:55 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Dievčatko sa narodilo s obrovským znamienkom na tvári: Teraz má dva roky, pozrite, ako vyzerá

Inšpiratívny otec zverejnil fotky svojej dvojročnej dcéry v snahe poraziť ľudí, ktorí tvrdia, že je prekliada Bohom.

Projektový manažér Nathan Whalen (38) z Calgary v Kanade, takmer odpadol, keď prvýkrát uvidel, že jeho dcéra Samara sa narodila s čiernym materským znamienkom naprieč celou tvárou. Najprv si mysleli, že je to modrina. "Netušili sme, že je to niečo zlé, pretože lekári povedali, že je úplne zdravá, takže to bolo šok," vysvetľoval pre Daily Mail.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

"Myslel som si, že je to modrina, ktorá sa jej urobila počas pôrodu. Najprv som mal pocit, že je zranená, tak som kričal na doktorov, aby jej pomohli," dodal. Jeho žena Amy sa najprv rozplakala, keď počula, že sa Samara narodila s materským znamienkom. Keď ju však držala v náručí, okamžite ju začala bozkávať a hovoriť, že je krásna.

"Po šoku, ktorý sme obaja zažili, som sa pozrel na moju ženu a dcéru a sľúbil som, že budem hrdý a vďačný za to, že je krásna a zdravá. Jednoducho sme akceptovali jej materské znamienko. Vieme, že Boh jej dal silnú vôľu a odvahu po zvyšok jej života," povedal Nathan.

 

Doktori pár varovali a upozornili ho na to, že keby sa snažili znamienko odstrániť, mohla by ich dcéra stratiť zrak alebo by sa mohlo jej oko vážne poškodiť. Urobili teda vážne rozhodnutie a rozhodli sa jej znamienko neodstrániť. "Možno bude rásť s jej tvárou a možno dokonca vybledne, keď sa bude rozťahovať. Potom bude oveľa menšia pravdepodobnosť, že stratí zrak, ak sa rozhodneme pre operáciu," povedal.

Operáciu môže podstúpiť, keď bude mať asi päť rokov. To znamená sedem alebo deväť operácií po dobu ďalších piatich rokov. Neexistuje žiadna záruka, že sa bude dať úplne odstrániť hlavne preto, že sa nachádza v okolí oka a na ňom.

Otvoriť galériu
Zdroj: northfoto
"A aj keď je operácia v budúcnosti možná, rodina sa nemusí zmieriť s tým, že Samare hrozí, že stratí zrak. Všetci už čelili rôznym reakciám zo strany verejnosti, keďže sa jej deti často posmievajú alebo si na ňu ukazujú. Niektoré deti zo strachu ušli. Skutočne ma bolelo, keď som to videl. Na druhej strane jej niektoré deti povedia, že je krásna a jedinečná. Vtedy sa roztopím," povedal Nathan.

Podľa neho sa však k tomu často vyjadrujú aj dospelí. Niektorí si myslia, že je to mejkap a niektorý zase povedia, že je prekliata alebo, že je potrestaná za niečo, čo v minulosti urobili jej rodičia. Tí sa ale obávajú toho, čomu bude čeliť, keď vyrastie. "Lekári hovoria, že keď bude mať štyri roky, začne sa viac zaujímať o to, ako vyzerá. A o to, ako vyzerajú ostatné deti. Zaujíma ma taktiež, ako sa bude cítiť, keď bude tínedžerkou. Či bude s niekým randiť, či sa vydá, alebo si nájde prácu, kvôli svojmu znamienku," priznal Nathan.

"Len chcem, aby žila normálny život," dodáva. Na druhej strane chcú však Nathan a Amy využiť Samarinu jedinečnosť na to, aby pomohli ostatným. Materské znamienko jej síce neohrozuje život, no oni stále chcú, aby ľudia vedeli, že to dokáže spôsobiť psychické problémy a práve preto by to nemalo byť ignorované, ale pochopené.

 

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS, kh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete