Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.05.2018 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Tieto dámy majú niečo spoločné: Jedna vec ich spája od narodenia

Máj sa považuje za najkrajší mesiac v roku. Slniečko vykuklo naplno, kvitnú stromy, kvety, všetko je zelené. Pastva pre oči... Niet divu, že aj ženy narodené v mesiaci lásky sú očarujúce.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Aj v šoubiznise je množstvo „májoviek“, ktoré sú krásne a talentované. Aké sú podľa archetypologičky Ľuby L. Lehotskej?

Vždy, keď ide o májové ženy, treba hľadať energiou nabité, pohyblivé, inteligentné a zvyčajne umelecky nadané zaujímavé ženy s veľkými očami a múdrymi výrokmi. Sú vždy naladené proti starým zvykom a zastaraným pravidlám, neboja sa revoltovať, otvorene vyjadrujú svoje názory a sú tiež veľmi statočné.

„Skoro vždy vedia, čo chcú, nepodliehajú hystérii ani zúfalstvu, vždy vedia, čo robiť, ako sa zachovať. Milujú deti, vedia sa postarať nielen o svojich blízkych, nehnusí sa im žiadna práca, dokážu ovládať svoje emócie ako málokto. Dokážu za krátky čas urobiť toľko práce ako iní ľudia za dva týždne,“ tvrdí archetypologička Lehotská.

 

Majú svoje hranice

Najvýraznejšími vlastnosťami májových žien sú veľkorysosť a štedrosť, ktoré nemajú hranice, a tiež to, že často pomáhajú aj tým, ktorí si dokážu pomôcť sami. Azda ich najcitlivejším miestom je spôsob, akým sa ženy narodené v máji vyrovnajú s klamstvom, neverou či inou neresťou. „Májovky“ v sebe nájdu silu odpustiť, no nikdy nezabudnú. Preto, ak sa takýto problém vyskytne v nejakom zväzku, je lepšie, ak sa vzťah radšej rozpadne.

Vhodné povolanie

Ženy narodené v máji si vyberajú povolania, ktoré obsahujú sociálnu prácu, medicínu a umelecké smery. Rady spievajú, hrajú, píšu, skladajú piesne či filozofujú. A čo je na nich najvzácnejšie? To, že v prípade núdze neplačú na úradoch práce, ale chopia sa čohokoľvek, aby zvládli starostlivosť o rodinu, a to napriek svojmu vzdelaniu. „Májovky“ aj tú najhoršiu prácu robia s láskou a skvelo.

Barbora Švidraňová - 12. máj 1988

Otvoriť galériu
Barbora Švidraňová
Zdroj: TV Markíza

Svojimi reakciami vie prekvapiť! Barbora je obetavá, zaujímavá, atraktívna a trochu rozporuplná, no vnútorne silná osobnosť, ktorá si nedá len tak kydať na hlavu. Hoci sa vie prispôsobiť, má tiež svoje hranice, ktoré neprekračuje. „Je pravda, že som svojhlavá, dávam si pozor na rozhodnutia. Len tak ma niečo nezlomí. No a atraktivitu musia posúdiť iní,“ smeje sa herečka.

Szidi Tobias - 28. máj 1967

Otvoriť galériu
Szidi Tobias
Zdroj: Archív S. Tobias

Zaujímavá žena, veľkorysá, samostatná, dokáže uniesť bolesť. Je citlivá, občas trochu nevyvážená, veľmi empatická. Dokáže prejaviť súcit s trpiacimi. Rozhodne jej nechýba vnútorná sila a osobitý šarm. A čo na to Szidi? „Čo k tomu dodať? Keď to tak vyšlo...“

Božidara Turzonovová - 28. máj 1942

Otvoriť galériu

Vždy patrila medzi krásne, sympatické ženy. Vie byť veľkorysá, občas to na okolie „uhrá“, tiež má zmysel pre domov. Má však aj jednu zvláštnu vlastnosť - nepodceňuje tých, ktorí ubližujú. „Áno, takýto môže byť pohľad na mňa zvonku,“ myslí si herečka.

Zdena Studenková - 19. máj 1954

Otvoriť galériu
Zdena Studenková
Zdroj: Jakub Klimo

Zaujímavá „májovka“, ktorá je krásna, žiarivá, inteligentná, ale aj extravagantná. Je na ňu spoľahnutie, nehrá sa na niekoho, kým nie je. Má zmysel pre krásu a jej domov má svoje čaro. Má však aj svoje hranice, za ktoré púšťa tých, ktorým dôveruje.

Emília Vášaryová - 18. máj 1942

Otvoriť galériu
Emília Vášaryová
Zdroj: Tibor Géci, Nový Čas

Mimoriadna žena so svojráznym prejavom. Je to skutočná dáma. Vynikajúca herečka a umelkyňa je vnútorne stabilná, občas schopná uveriť aj klamárovi, ale tiež je schopná napraviť svoje omyly. Pôsobí krehko, vo vnútri je však silnejšia, než by si kto myslel. „Myslím si, že mám od malička dobrú intuíciu, mňa tak ľahko nedostanú. Som otvorený človek a rada prejavujem svoje city,“ dodala herečka.

Zuzana Fialová - 17. máj 1974

Otvoriť galériu
Zuzana Fialová
Zdroj: TV Markíza

Bystrá, sympatická priama osobnosť s výraznými črtami len potvrdzuje, že májová žena je samostatná, optimistická a vždy dokáže prekvapiť aj tam, kde by to nikto neočakával. Miluje umenie a otvorenosť je jej výraznou črtou, čo nie všetci ocenia. „S tým umením to vyšlo. Práve som k narodeninám dostala darček, lístky na predstavenie do Shakespearovho divadla Globe v Londýne,“ prezradila Zuzana.

Kristína Svarinská - 14. máj 1989

Otvoriť galériu
Kristína Svarinská
Zdroj: Dušan Křístek

Táto žena zaujala už ako dieťa. Kristínka je trpezlivá, dôveryhodná, cieľavedomá a nádherná bytosť. Dokáže sa obetovať pre druhých, rozhodne nie je materialisticky založená a stojí nohami pevne na zemi.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Marika Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bratislavská krajská kriminálka objasnila sofistikovanú krádež pohonných hmôt
Foto
VIDEO zo zásahu mužov zákona: Zločin, aký sa často nevidí! Dostane vás, čo mali dvaja chlapi spáchať
Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Ilustračné foto
V Česku zúri EPIDÉMIA, napáda najmä tínedžerov: Vysoký nárast prípadov!
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
AktualizovanéFoto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili