Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2018 10:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Maroš Kramár prežíva veľké trápenie: Milovaná mama má rakovinu v pokročilom štádiu!

Trápi sa. Herec Maroš Kramár (59) prežíva veľmi náročné obdobie. Príčinou jeho starostí je choroba mamy Tatiany (77), ktorá sa musela popasovať s veľmi vážnym zdravotným problémom.

Umelec prehovoril o bolesti, o ktorej doteraz vedel len blízky rodinný kruh. Jeho mama totiž zvádza boj s veľmi silným súperom - rakovinou prsníka. Pani Kramárovej išlo doslova o život a lekári ju ratovali v poslednej možnej chvíli.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Kramár obvykle pôsobí bezstarostným dojmom a v spoločnosti sa bežne pohybuje so žoviálnosťou a úsmevom na tvári. Pri zmienke o mame však išli všetky žarty bokom. Na tlačovej konferencii, ktorej hlavnou témou bola rakovina, v miestnosti po jeho slovách zavládlo ťaživé ticho. „Desať rokov sa venujem tomuto projektu len preto, ze fandím ženám a podporujem ich. Ale teraz som narazil aj na svoju nepríjemnú skúsenosť s vlastnou mamou, ktorá má rakovinu prsníka,“ povedal Novému Času o svojom veľkom trápení herec, ktorý pre záchranu najdôležitejšej ženy v živote urobil všetko, čo bolo v jeho silách.

Išlo pritom doslova o drahocenné minúty. „Prišli sme k lekárom v hodine dvanástej, ale stihli sme to, našťastie,“ doplnil so zovretým hrdlom skľúčený umelec, ktorému zdravie jeho mamy veľmi leží na srdci. Podľa informácií Nového Času mala Kramárova mamička prísť o jeden prsník. Tento radikálny, no nevyhnutný zákrok, jej však zachránil život. Je to záležitosť posledných približne šiestich mesiacov.

 

Sú na seba naviazaní

Kramár pri svojej mame vždy stál aj v tých najťažších chvíľach. Už ako malý chlapec veľmi ťažko niesol, keď sa jeho rodičia rozviedli. Ďalšiu ranu pani Kramárová utŕžila, keď pred siedmimi rokmi prišla o partnera, akademického maliara Pavla Bleya († 81). Herec jej bol aj vtedy veľkou oporou. Na svojho jediného syna je silno naviazaná aj samotná pani Kramárová. „Tým, že som mala iba jeho, dosť som sa oňho bála. Nechcela som ho pustiť na lyže či korčule, len aby sa mu nič nestalo,“ prehovorila o svojich citoch k milovanému dieťaťu v týždenníku Život.

Čas strávený so synom je pre ňu veľkou vzácnosťou. „Dni s rodinou sú pre mňa najdrahšie. To sa týka aj chvíľ s mojimi vnúčatami. Kedykoľvek by ma potrebovali, hneď som pri nich. Som taká babka na zavolanie. Momenty s nimi patria k najkrajším dňom môjho života, ktoré sa mi už nikdy nevrátia,“ dodala Marošova mama, ktorej robia radosť vnúčatá Timur, Marko a Tamara.

Ako prebieha odstránenie nádoru

Pri operácii je cieľom odstrániť ložisko obsahujúce nádorové bunky s ochranným lemom zdravého tkaniva. Nádor môže byť odstránený s celým prsníkom, alebo pri včasnom štádiu môže byť prsník zachovaný. Ide o rozsiahly výkon, ktorý býva v nezanedbateľnom počte prípadov sprevádzaný komplikáciami.

V súčasnej dobe nie sú adekvátne alternatívy k tomuto výkonu. Kožný rez sa vedie spravidla horizontálne, aby bola bezpečne odstránená celá žľaza vrátane kože nad a v okolí nádoru, bradavky a dvorca. Navonok je rez potiahnutý do podpazušia, aby bolo možné z jedného rezu odstrániť aj uzliny z podpazušia.

Otvoriť galériu
Odstránenie nádoru.
Zdroj: infografika NČ

Zdroj: Nemocnica Poprad, a. s.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Naja, mm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu