Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.05.2018 12:01 | Tip od Vás | Zahraničie
Foto

Záhadná smrť krásnej Slovenky v Turecku: Zastrelená pred očami svojho priateľa?!

Bola to náhoda? Krásna Eszter Gyurkovics († 32) z obce Lehnice, ležiacej neďaleko Šamorína, išla za hlasom svojho srdca a to sa jej stalo osudným.

Láska k priateľovi ju priviedla až do Turecka, kde si spolu budovali spoločné hniezdočko. Pred troma týždňami prišlo k tragédii, ktorá zasiahla jej rodinu a priateľov tým najhorším spôsobom. Smrť milovanej dcéry a kamarátky si nevedia vysvetliť a len ťažko sa zmierujú s tým, že ich krásnu Eszter zabila náhodná guľka. Čo sa stalo v osudný deň?

Fotogaléria
9
fotiek v galérii
Len ťažko hľadajú slová. Už tri týždne sa snažia zmieriť s najsmutnejšou správou ich života. Eszter, ktorá vyštudovala maďarčinu a estetiku na Komenského univerzite v Bratislave, opisujú všetci jej známi ako tiché a inteligentné dievča. „Bola nenápadná, ale veľmi obľúbená. Pred niekoľkými rokmi odišla do Grécka a domov chodila len sporadicky,“ spomína na Eszter jej kamarát.

Práve v tejto krajine si našla aj svoju životnú lásku a rozhodla sa odsťahovať za mužom svojho srdca do tureckej Ankary. „V Turecku bola len pár mesiacov, práve teraz sa mala vrátiť domov kvôli vízam,“ povedala pre Nový Čas suseda, ktorá tvrdí, že v dedine sa o ničom inom v posledných týždňoch ani nehovorí. Smrť krásnej Slovensky je však stále zahalená rúškom tajomstva a príčinu vedia zrejme len rodičia, ktorí však s médiami nekomunikujú. „Počul som, že na ulici v Ankare sa strhla šarvátka a Eszter sa vyklonila z okna a trafila ju náhodná guľka,“ potvrdil nám známy zavraždenej Slovenky s tým, že polícia na 24 hodín zadržala aj jej priateľa. Overovali zrejme, či so smrťou svojej priateľky nemá niečo spoločné. Nakoniec ho však pustili.

Otvoriť galériu

Náš konzulát mlčí

 

Informácie sme si chceli overiť priamo na konzuláte v Ankare. Telefonicky sa nám s nimi však spojiť nepodarilo. Aj ministerstvo zahraničných vecí je na informácie skúpe. „Áno, o prípade vieme. Náš zastupiteľský úrad je nápomocný rodine pri úkonoch súvisiacich s repatriáciou pozostatkov zosnulej, ako aj pri zisťovaní podrobností súvisiacich s prípadom,“ napísal v krátkej správe hovorca rezortu Peter Susko. Rodičov krásnej Eszter čaká v utorok najťažší okamih ich života. Pochovať milovanú dcéru, ktorú už nikdy  nebudú môcť pohladiť a povedať jej, ako veľmi ju ľúbia. „Je to pre nich veľmi ťažké,“ dodala suseda, ktorá poznala Eszterku odmala.

Je Turecko pre Slovákov nebezpečnou krajinou?

Lucie Yar, odborníčka na Turecko z portálu Euractiv

- Nepokojné oblasti Turecka sú hlavne juhovýchod a východ, teda kurdské oblasti. Oproti minulej letnej turistickej sezóne sa veľa nezmenilo, zostáva výnimočný stav. Zaujímavé to možno bude okolo 24. júna, keď budú v krajine voľby, vtedy možno očakávať vyššie bezpečnostné opatrenia.

HOTELOVÉ REZORTY

V bežných turistických destináciách je bezpečne. Turci si nemôžu dovoliť stratiť klientelu. Je to pre nich veľmi dôležitý biznis na to, aby sa tam čokoľvek dialo.

ČOMU SA VYHNÚŤ:

- viac si dávať pozor na termín okolo 24. júna, keď budú v krajine voľby - situácia môže byť vzhľadom na bezpečnosť komplikovanejšia

- voliť sa dá aj na letiskách, čiže aj tam môže byť väčší pohyb ľudí

- dodržiavať pokyny cestovných kancelárií, vyhýbať sa priestorom, na ktorých sa koncentruje veľa ľudí

- nevyberať sa na vlastnú päsť na spoznávacie cesty po krajine (platí výnimočný stav), môže sa stať, že vás polícia zastaví, skontroluje doklady či obmedzí určité slobody

NÁSILNÉ ÚMRTIA SLOVÁKOV V CUDZINE

Žiarlivý milenec

Danielu Karaffa zavraždil v Nemecku jej žiarlivý priateľ. Matka dvoch detí pochádzajúca zo Slovenska sa stratila zo svojho bytu už 18. marca 2013. Už krátko po nahlásení jej zmiznutia zatkli jej partnera. Susedia v osudný deň počuli z bytu výkriky. Hovorili proti nemu aj stopy a skutočnosť, že žena by nikdy nenechala svoje deti (2 a 5 rokov) s ním osamote. Slovenku našli v Kapucínskom lesíku v západnej časti Mníchova.

Zomrel pri plnení si amerického sna

Polícia v americkom meste Atlanta pátrala po štyroch páchateľoch, ktorí na pumpe smrteľne postrelili 31-ročného Bardejovčana Martina Hvizdu. Podľa Fox 5 opísali príbuzní a priatelia Hvizdu ako talentovaného umelca, ktorý v minulosti emigroval do Spojených štátov, naučil sa po anglicky a plnil si svoj americký sen.

Zastrelený počas prechádzky

Slovák A. V. († 36) prišiel o život vo švajčiarskom Ganterschwile. Pri prechádzke po poľnej ceste doňho začali strieľať dvaja muži. Muž mal podľa miestnych dlhy, čo sa mu mohlo stať osudným.

Vražedná párty

Incident s vraždou sa stal počas párty, ktorá bola v dome v Bradforde v októbri 2014. Marek Benák († 23) bol bodnutý jednou ranou, ktorá sa ukázala ako smrteľná. Polícia z vraždy obvinila Slováka Stanislava M. (47).

Dobodaný na diaľnici

Podnikateľa Petra (32) zavraždili na diaľnici medzi Mníchovom a Salzburgom ešte v roku 2005. Telo našla rodina rakúskych dovolenkárov v kríkoch na odpočívadle. Súdna pitva vykonaná na tele obete ukázala, že príčinou smrti boli opakované silné údery do oblasti hlavy a bodné zranenia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tom, ivš, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Jozef († 61) sa zrútil z manipulačného chodníka na betón.
Foto
Jozef († 61) sa zrútil zo 6 metrov na betón: Po páde ešte komunikoval! Ako k tragédii došlo?
Peter Pellegrini
Foto
Hudobníci z ministerstva vnútra oslavovali vo veľkom štýle: Kto robil garde političkám a budúcemu prezidentovi?!
Mikuláš a Harkabus dozorovali prípad vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27).
Foto
Otec Kuciaka († 27) reaguje na nečakaný koniec prokurátorov: Neskrýval sklamanie! Bude to mať veľký vplyv na...
O hrade v Banskej Štiavnici porozpráva rytier, ktorý je sprievodcom.
Foto
Cestovanie časom pri Banskej Štiavnici: Návrat do 13. storočia! Neuveríte, o čo ide
Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho
Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite
 Na proteste proti zákonu o zahraničnom vplyve bolo v Tbilisi vyše 20.000 ľudí.
Foto
Gruzínskom sa ozývajú výkriky skandovania: Desiatky tisíc ľudí vybehlo do ulíc! Situácia je vážna, čo sa tam deje?
Vlajka Kataru (ilustračné foto).
Katar prehodnocuje svoju úlohu sprostredkovateľa: Môžu za to konflikty? Najhoršie na tom skončí táto krajina!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Česko a Belgicko bijú na poplach! Prstom ukazujú na Rusko: Hrozné, do čoho majú zasahovať
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom