Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.05.2018 07:06 | Šport | Cyklistika
FotoVideo

Začali sa preteky Okolo Kalifornie: Sagan v úvodnej etape na stupni víťazov

Slovenský cyklista Peter Sagan (28) obsadil tretie miesto v úvodnej etape pretekov Okolo Kalifornie, ktorá mala štart aj cieľ v Long Beach (133 km).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Jazdec tímu Bora-hansgrohe nestačil v záverečnom šprinte iba na Kolumbijčana Fernanda Gaviriu (Quick-Step Floors) a Austrálčana Caleba Ewana (Mitchelton-Scott). Druhý Slovák Juraj Sagan (Bora-hansgrohe) finišoval na 45. priečke.

Dvadsaťtriročný Gaviria slávil 30. víťazstvo v kariére, ktoré bolo zároveň tridsiate v tejto sezóne pre stajňu Quick-Step. V priebežnej klasifikácii má pred dvojicou Caleb Ewan a Tanner Putt (USA/UnitedHealthcare) náskok štyroch sekúnd, Peter Sagan je na delenej štvrtej pozícii (+ 6 s), J. Sagan figuruje na 48. priečke (+10).

Peter Sagan sa vo finiši predieral dopredu zo zadných pozícií, no popri Ewanovi nemal dostatok miesta, aby sa prebojoval až na špicu. "Úvodná etapa Okolo Kalifornie sa začala v normálnom tempe a finišovala veľmi rýchlym šprintom. Keď záverečný šprint odštartoval, ocitol som sa trochu vzadu a nebol som už schopný predbehnúť Ewana a Gaviriu. Boli rýchlejší a Gaviria si odniesol pekné víťazstvo," uviedol trojnásobný majster sveta.

 

"Cítil som sa dnes v dobrej forme, nohy mi pracovali výborne, takže sa teším na ďalšie etapy. V pondelok nás čaká finiš na kopci Gibraltar Road, takže urobíme všetko pre to, aby sme pomohli Rafalovi Majkovi. Potom pôjdeme deň po dni," dodal pre web svojho tímu slovenský jazdec a víťaz 16 etáp na Okolo Kalifornie.

"Myslím si, že môžeme byť spokojní s tým, čo sme na úvod dosiahli," hodnotil štart podujatia Patxi Vila, športový riaditeľ tímu Bora-hansgrohe. "Bola to etapa stavaná pre šprintérov a vedeli sme, že to nebude jednoduché. V pelotóne je niekoľko najlepších šprintérov na svete, ktorí majú navyše silnú tímovú podporu, takže Petrovo tretie miesto v závese za dvomi lídrami je z tohto pohľadu pre nás dobrý štart. Peter prišiel do Kalifornie po dlhom a náročnom období klasík a sú to jeho prvé preteky po takmer mesačnej pauze. Tím pracoval vynikajúco, Rafal Majka mal z toho dobré pocity, takže sa tešíme na ďalšie etapy. Využijeme v nich každú príležitosť, ktorá sa nám naskytne."

Okolo Kalifornie - 1. etapa (Long Beach - Long Beach, 133 km):
1. Fernando Gaviria Rendon (Kol./Quick-Step) 3:02:23 h., 2. Caleb Ewan (Austr./Mitchelton-Scott), 3. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe), 4. Marcel Kittel (Nem./Kaťuš-Alpecin), 5. Alexander Kristoff (Nór./UAE Team Emirates), 6. Jasper Philipsen (Belg./Hagens Berman Axeon), 7. Kiel Reijnen (USA/Trek - Segafredo), 8. Maximilian Walscheid (Nem./Sunweb), 9. Tyler Magner (USA/Rally Cycling), 10. Mark Cavendish (V.Brit./Team Dimension Data), ..., 45. Juraj SAGAN (SR/Bora-hansgrohe) všetci rovnaký čas ako víťaz.
Poradie po 1. etape: 1. Gaviria 3:02:13 h., 2. Ewan, 3. Tanner Putt (USA/UnitedHealthcare) obaja +4 s, 4. P. SAGAN, 5. Andrej Krasilnikov (Biel./Holowesko) obaja +6, 6. Cavendish, 7. Alvaro Hodeg Chagui (Kol./Quick-Step) obaja +9, 8. Kittel, 9. Kristoff, 10. Jasper Philipsen (Belg./Hagens Berman Axeon), ..., 48. J. SAGAN všetci +10.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?