Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.05.2018 13:00 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka
Foto

Kuciak († 27) a Kušnírová († 27): Posledné zábery pred popravou! Čo zachytila kamera?

Posledné minúty ich života. Obec Veľká Mača, kde žili popravení novinár Ján Kuciak († 27) a jeho snúbenica Martina Kušnírová († 27), získala od polície späť zábery z pouličných kamier v blízkosti ich domu, ktoré si vzala na preverenie, či nezachytili páchateľa otrasného zločinu. Sú na nich zachytené posledné chvíle zamilovanej dvojice.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Starosta Veľkej Mače Štefan Lancz dostal späť nahrávacie zariadenie, kde je aj záznam z dňa vraždy. Poskytol ho televízii JOJ. „Všetko sme dostali naspäť v takom stave, ako sme to odovzdali. Aj tie dáta sú tam nedotknuté,“ povedal pre JOJ Lancz.

Kamera bola blízko ich domu. Na záberoch je vidieť, že Martina Kušnírová vychádza 21. februára v čase 18.27 na hlavnú cestu a smeruje na Galantu. Jej matka Zlatica vysvetlila, že Jánovi Kuciakovi sa vtedy pokazilo auto a Martina ho išla vyzdvihnúť. V následnom zábere o 19.03 sa auto vracia k domu. Áno, tie nasnímané zábery, ako Martinka ide po Janka, som videla. V podstate to boli posledné momenty, ktoré ich zachytili živých, povedala pre Nový Čas Kušnírová. Jej následné slová vyvolali zimomriavky. „Prežívala som zvláštny pocit. Sledovala som ich posledné okamihy, keď vôbec netušili, čo ich čaká po príchode domov,“ doplnila.

Špeciálna prokuratúra ešte koncom marca informovala, že smrť sa im na základe vyšetrovania podarilo ustáliť na časové rozmedzie päť minút, dvojicu zavraždili vo večerných hodinách 21. februára. Telá policajti objavili až po štyroch dňoch, keď sa dvojica neozývala rodine. Páchateľ ani objednávateľ popravy nie sú dodnes známi. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár nedávno definitívne potvrdil, že motívom bola práca mladého investigatívneho novinára, ktorý poukázal na prepojenie mafie a najvyšších politických špičiek. Jeho a Martinina smrť vyvolali najväčšie protesty od roku 1989. Ako pani Zlatica dodala, dúfa, že obidve vraždy budúvyšetrené a páchateľa chytia. „Ja stále verím a každý deň sa modlím, aby sa to stalo,“ povedala.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kz, rn

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!