Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.05.2018 18:30 | Šport | Hokej
Foto

Potrebné víťazstvo nad Francúzskom: Slováci sú stále v hre o štvrťfinále!

Slovenskí hokejisti si vo svojom štvrtom zápase na MS v Kodani pripísali na konto druhé víťazstvo. Vo štvrtok popoludní si v Royal Arene poradili s Francúzskom 3:1 a v tabuľke A-skupiny majú na konte sedem bodov a priebežne im patrí štvrtá priečka.

Slovákov poslala do dvojgólového vedenia tretia formácia, keď sa najprv v 6. minúte presadil Dávid Bondra a v 23. pridal druhý gól Dávid Buc. Za reprezentáciu "galského kohúta" korigoval v 34. minúte Valentin Claireaux. V závere strelil gól do prázdnej bránky obranca Michal Čajkovský. Slovákov čaká deň voľna a po ňom sa v sobotu o 12.15 h stretnú so Švédskom. Francúzsko si zahrá v piatok o 16.15 h proti Rakúsku.

Slovensko - Francúzsko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 6. Bondra (Buc, Svitana), 23. Buc (Svitana, Jaroš), 60. Čajkovský (Buc) - 34. Claireaux (Perret, Janil). Rozhodcovia: Gofman (Rus.), Jeřábek (ČR) - Jensen (Dán.), Kilian (Nór.), vylúčení 2:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 5855 divákov.

Slovensko: Čiliak – Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík – Jurčo, Krištof, Nagy – Haščák, Hovorka, Bakoš – Svitana, Buc, Bondra – Cingel, Marcinko, Kudrna
Francúzsko: Hardy - Auvitu, Manavian, Hecquefeuille, Chakiachvili, Janil, Raux, Thiry - Fleury, S. Da Costa, Rech - Guttig, T. Da Costa, Treille - Claireaux, Texier, Douay – Perret, Ritz, Leclerc - Lamperier

Zápas nemal v úvode príliš vysoké tempo, tímy sa skôr oťukávali a hralo sa v strednom pásme. Aktivita bola viac na strane Slovenska a s ňou prišli aj šance. Prvú vážnejšiu mal kapitán Sekera, ktorý si nakorčuľoval až pred bránku a skúsil prekvapiť Hardyho z uhla. V 4. minúte sa pridal Krištof a krátko po ňom mal dve možnosti aj Bakoš, ale ani jedna neprešla do siete. Na druhej strane pohrozil zblízka Treille, no Čiliakovi problémy nenarobil. V 6. minúte vyšiel brejk tretej formácii, Svitana poslal do prečíslenia dvoch na jedného Buca s Bondrom a druhý menovaný nezaváhal - 1:0. V 11. minúte hľadal Nagy pred bránkou Jurča, ale ten sa už k zakončeniu nedostal. V zostávajúcom priebehu prvej tretiny mali puk na hokejkách už len slovenskí hokejisti vďaka dvom presilovkám. Prvej dvoj a druhej štvorminútovej po faule na Jurča, ktorý sa prekľučkoval až pred Hardyho. Zahrali ich však veľmi pasívne a nevytvorili si žiadne poriadne šance. Pri prvej navyše takmer inkasovali.

Vynahradili si to v úvode druhej tretiny, opäť sa presadila tretia formácia. Svitana vypálil prudkú strelu, Hardy ju len vyrazil pred seba a tam čakal pripravený Buc - 2:0. V 25. minúte išiel na trestnú Haščák za zbytočný faul, keď súperovi zahodil hokejku a Francúzi na dve minúty zavreli Slovákov v obrannom pásme. Vďaka obetavosti hráčov a dobrým zákrokom Čiliaka však z presilovky gól nevyťažili. Ďalšie minúty veľa vzruchu nepriniesli, aktívnejší boli stále slovenskí hráči, no chýbali im šance. V 33. minúte stratil puk Jánošík a Texier po dlhej dobe poriadne prevetral Čiliaka. Slovenský brankár si s jeho štipľavou strelou ešte poradil, no o minútu neskôr už musel ťahať puk zo svojej siete. Perret prihral medzi kruhy Claireauxovi a ten znížil na 1:2. Tento stav vydržal aj po ďalšej slovenskej presilovke v závere druhého dejstva.

 

V 44. minúte bol dvakrát blízko ku gólu Nagy, najprv tečoval tesne pred Hardym nahodený puk, vzápätí obkorčuľoval bránku a takmer francúzskeho brankára prekvapil pri druhej žŕdke. Ten sa však stihol presunúť. Francúzi postupne stupňovali tlak a v záverečnej desaťminútovke boli niekoľkokrát blízko gólu. V 52. sa po chybe slovenskej obrany ocitol s pukom pred bránkou Douay, ale Čiliak výborne zasiahol. Vzápätí zachránil spoluhráčov aj pri šanci Recha. V 59. minúte predviedol krásne sólo Ladislav Nagy a dostal puk do siete. Francúzi však reklamovali ofsajd a videorozhodca im dal za pravdu. V závere strelil gól do prázdnej bránky Čajkovský a slovenskí hokejisti si do tabuľky A-skupiny pripísali ďalšie tri dôležité body.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: jm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Ilustračné foto
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!