Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.04.2018 10:36 | Šport | Futbal
Video

Kedysi veľkí rivali, dnes dobrí kamaráti: Aha, čo dostal Wenger od Fergusona!

V nedeľňajšom šlágri 35. kola anglickej Premier League zvíťazili futbalisti Manchestru United nad Arsenalom Londýn 2:1 a poistili si druhé miesto v tabuľke.

Triumf nad "kanoniermi" zariadil v nadstavenom čase belgický stredopoliar Marouane Fellaini, keď jeho zadovková hlavička so šťastím skončila v sieti.

Pred úvodným výkopom odovzdal legendárny bývalý kouč domácich United Alex Ferguson striebornú vázu trénerovi londýnskeho tímu Arsenemu Wengerovi, ktorý po tejto sezóne ukončí svoje takmer 22-ročné pôsobenia na lavičke Arsenalu. Krátko sa pri nich pristavil aj súčasný kormidelník "červených diablov" Jose Mourinho, tentoraz však k slovnému iskreniu medzi ním a Wengerom neprišlo - Portugalčan potriasol "Profesorovi" rukou a išiel si sadnúť na lavičku. "Nič podobné som nečakal, bolo to krásne gesto. Užil som si to. Rád by som Sira Alexa pozval na pohár vína," vyhlásil Wenger, ktorého tím v roku 2002 oslavoval na Old Trafford titul. Potom však prišli horšie časy bez zisku trofeje a momentálna séria 11 zápasov bez víťazstva na štadióne úhlavného rivala.

Wenger na pozápasovej tlačovej konferencii nedal odpoveď na otázku, či v budúcej sezóne uvidia fanúšikovia trénerské mikrosúboje s Mourinhom. "On zostáva trénerom United a ja momentálne stále neviem, kde budem pôsobiť. Pracoval som na vrcholnej úrovni 35 rokov. Nepoznám nikoho, kto by tak dlho vydržal. Ocitol som sa v novej situácii, ktorú som nikdy predtým nezažil. Či si doprajem oddych? Poviem to tak, že by som bol prekvapený, keby sme sa v novej sezóne videli znova."

 

Zisk bodu Arsenalu unikol medzi prstami v úplnom závere. "Hráči sú zničení, pretože zo seba vydali maximum a ich úsilie dostalo facku gólom z poslednej minúty. Výsledok nás neteší, ale výkon bol dobrý." Arsenal nastúpil s viacerými neskúsenými hráčmi, Wengerova zostava mala najnižší vekový priemer od roku 2011, keď s United prehrali "The Gunners" vysoko 2:8.

Mourinho bol spokojný s tým, že jeho tím si definitívne zaistil miestenku v novom ročníku Ligy majstrov. "Stále nám však chýbajú štyri body na to, aby sme skončili druhí v tabuľke, čo je náš cieľ," uviedol portugalský kouč. Jeho zverenci majú päťbodový náskok pred Liverpoolom, ktorý odohral o zápas menej.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa