Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2018 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Marek Fašiang z Oteckov má strach z otcovstva: Prečo nechce mať deti

Z pozerania markizáckych Oteckov sa v mnohých rodinách stala každodenná podvečerná rutina.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Príbehy štyroch mužov, ich detí a rodín priniesli na obrazovky city aj zábavu. Každý z nich je iný a každý má niečo do seba. Veľkým prekvapením je sympaťák Marek Fašiang. To by bol dobrý otec! Lenže zatiaľ nie je... Prečo herec so založením vlastnej rodiny otáľa?

Až donedávna nebol Marek Fašiang žiadnou televíznou hviezdou. Všetko však zmenil seriál Oteckovia. Dabingový herec, právnik a úspešný podnikateľ v jednej osobe je dnes na roztrhanie. Úlohu Julinkinho tatuša v seriáli hrá presvedčivo, a to aj napriek tomu, že žiadne deti v skutočnosti nemá. „Aj keď svoje nemám, vždy som mal k deťom pozitívny vzťah. V mojom okolí je ich veľa, či sú to už moji sedemroční bratia – dvojičky, moja ročná neter, alebo deti kamarátov,“ vysvetľuje Marek.

Otvoriť galériu

Tatušo

 

Fašiang si pochvaľuje aj seriálové deti, najmä svoju dcéru Julku, teda Laurinku Gavaldovú (8). „Úloha otca sa mi hrá ľahko. Keďže sa s Laurinkou máme radi aj v súkromí, je jednoduché hrať otcovský cit. Nemusíme nič predstierať,“ hovorí Fašiang a dodáva, že ak to čas dovolí, stretávajú sa aj mimo kamier. Dokonca aj vtedy ho detská herečka oslovuje tatušo.

Seriálový Tomáš je asi najcitlivejší zo štyroch oteckov a pri pohľade naňho sa ozve srdiečko nejednej diváčky. Pravda je však taká, že ani seriálová Julinka v hercovi nedokázala prebudiť rodičovský pud. Fašiang je už pár mesiacov bez partnerky a v najbližšom čase rodinu ani neplánuje! „Základným predpokladom pre založenie rodiny je partnerka a tú aktuálne nemám... Zato mám veľa práce a rôznych aktivít, takže založiť si teraz rodinu si neviem ani predstaviť. Nemohol by som sa jej zodpovedne venovať,“ priznáva.

Maká naplno

Na všetko je čas, myslí si Marek. „Ak mi to navyše prízvukuje aj stará mama, tak to už hovorí za všetko,“ tvrdí. „Iné by to bolo, keby som mal dlhoročnú priateľku a povieme si, že tento rok sa pustíme do budovania rodiny. Teraz ma však aktuálne zamestnáva naplno práca,“ hovorí podnikateľ, ktorý vlastní viacero kaviarní a celý týždeň nakrúca úspešný seriál. Čiže, paradoxne, aj Oteckovia sú teraz prekážkou na jeho ceste k vlastným deťom.

Ale ako si teda Fašiang aspoň predstavuje rodinu a akým by chcel byť otcom? „Určite by som chcel byť dobrým otcom a chcel by som sa rodine venovať naplno. Pevne verím, že tej práce bude v budúcnosti menej, ale je ťažko povedať kedy. Chcel by som svojim deťom dopriať minimálne to, čo moji rodičia dopriali mne a mojej sestre. Detstvo plné zábavy a plno možností na sebarealizáciu. Preto teraz tak veľa makám, aby som to neskôr mohol svojej rodine splniť,“ dodáva.

 

Braňo Deák: Už je načase

Otvoriť galériu
Aj ďalší spomedzi štvorice hercov sa na otecka iba hrá. Hoci Deák hral zo začiatku prelietavého donchuana, u ktorého dieťa vzbudzovalo hrôzu, postupne sa charakter jeho postavy zmenil a stal sa z neho seriálový superotecko. Skutočný bocian však zatiaľ u nich na okno nezaklopal, hoci s dlhoročnou priateľkou Laďkou sú spolu už tri roky manželmi. „Už si však uvedomujeme, že máme svoj vek, takže ak príde dieťatko, budeme sa určite tešiť. Navyše, očakávať presnú odpoveď na otázku, či, kedy a koľko budeme mať detí, je smiešne. Uvidíme, čo nám život prinesie,“ povedal nedávno pre Nový Čas Nedeľa.

Filip Tůma: Užíva si otcovstvo

Otvoriť galériu
Asi najviac si momentálne otcovstvo užíva Tůma. Na Veľkonočný pondelok sa mu za dramatických okolností narodila dcéra Lianka, ktorú má s partnerkou Nelou Pociskovou (27). Na sestričku už doma čakal aj brat Hektor, ktorý v júni oslávi dva roky. Filip aj Nela si súkromie strážia a svoje deti zatiaľ verejnosti neukázali.

A aký je Tůma otec? Trochu o tom pre nedeľník vlani prezradila sama Nela: „Do určitej miery sa v niečom musel obmedziť. Predtým bol nonstop na golfe, teda keď práve nepracoval. Stále niekam cestoval na výlety a toto obmedzil. Keď je Filip s nami, tak ide naplno. Od kamarátok viem, že niektorí otcovia nevedia mať úzky vzťah s bábätkom, že sa s ním nevedia zahrať, nerozumejú mu, a keď dieťa vyrastie, tiež ono nelipne na tom otcovi. Toto nie je, našťastie, Filipov prípad. Keď je s ním malý tri hodiny, tak ani nechce ísť ku mne na ruky a drží sa ho ako kliešť.“

Vladimír Kobielsky: Veľa práce, málo zábavy

Otvoriť galériu
Kobielsky je vyťaženým otcom už niekoľko rokov. Jeho deti Kristián (13) a Klára (10) sú už tínedžeri, ktorí o sebe neradi čítajú v novinách. Zato ich otec zapĺňa stánky magazínov a novín pomerne často, keďže sa v diváckej obľúbenosti drží na prvých priečkach. Nečudo, že sa mu pracovné ponuky len tak hrnú. Keď k tomu prirátame ešte to, že už niekoľko rokov úspešne podniká, človek sa začne pýtať, či jeho deň má 48 hodín.

No aj napriek veľkej pracovnej vyťaženosti si Kobielsky na rodinu vždy nájde čas a svoju absenciu doma im nahrádza spoločnými chvíľami na dovolenkách, kde si jeden druhého užívajú o to intenzívnejšie. Uvedomuje si však, že by mal byť s deťmi viac a že väčšia časť výchovy detí spočíva na pleciach jeho manželky Alenky. Ale aj on má jasno vo výchove detí: „Potrebujú priestor na sebarealizáciu, ale aj mantinely, ktoré treba dodržiavať.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!