Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2018 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Zuzana Tlučková trpko priznala: Aj ja som naletela šmejdom!

S herectvom začala už ako malé dievča, keď účinkovala v Zlatej bráne. Hoci Zuzana Tlučková dodnes hrá v mnohých divadelných predstaveniach, ako to už býva, najviac sa zviditeľnila v televíznych projektoch.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Momentálne zabáva divákov v Susedoch ako obchodníčka Zuza, ktorá by predala vari aj to, čo neexistuje. A s takou kšeftárkou sa stretla aj v reálnom živote.

Ste úspešnou herečkou, pritom ako dieťa ste vraj chceli byť aj zverolekárkou. Trochu rozdielne sny...

Mám rada zvieratá, pozerám prírodopisné filmy a zbožňujem spoznávať, čo prežívajú zvieratá, akým spôsobom žijú, ako komunikujú, ako sa prispôsobujú prostrediu, ktoré im my ľudia zaberáme a ničíme. Nedávno som dostala od kamarátok na narodeniny veľkú encyklopédiu vtákov, pretože mi priletel do záhrady dudok a tak ma zaujal, že som sa chcela o tomto vtáčikovi dozvedieť viac. Zvieratká sú fascinujúce, doma mám dva psíky - pitbula a čivavu.

 

Rozumejú si?

A ako! Vtipné je, že generálom je malá čivava. Ale keď treba, ten väčší je tomu malému ochrancom.

Ako to, že ste od veteriny upustili a stali ste sa herečkou?

Ono to bolo vlastne tak, že ako dievča som chcela byť herečka a zverolekárka bola len alternatíva, keby som sa na herectvo nedostala. No prijali ma...

Pamätáte si, aká bola vaša prvá herecká rola?

Ako štvorročná škôlkarka som účinkovala na besiedke o zdravom ovocí a zelenine. Na javisku nás bolo asi päť detí. V rukách sme mali ovocie alebo zeleninu a každý z nás povedal o tom svojom ovocí či zelenine krátky veršík. Ja som držala mrkvu. Ale kým som prišla na rad, zjedla som ju, tak­že mi v rukách zostal len malý mrkvový kýptik. Možno tam niekde bol začiatok môjho smerovania ku komédii. Bolo to vtipné, ľudia sa smiali a mne sa to náramne rátalo.

Otvoriť galériu

V Susedoch stvárňujete akčnú Zuzu, ktorá kdekomu predáva všelijaký tovar. Každého potrebuje zodrať z kože. Vedeli by ste takto obchodovať aj v reálnom živote?

Nie, na to určite nemám žalúdok!

Ale už ste sa od Zuzy mohli čo-to naučiť...

Nenaučila som sa nič, práve preto si tú Zuzu vychutnávam. Lebo ona nemá žiadne zábrany. Dokáže ponúknuť tovar, hoci vie, že je nekvalitný a okamžite sa pokazí. Nepozná vtedy priateľa ani rodinu. Potrebuje len zarobiť. Moji kamaráti sa na tom smejú, lebo je to môj totálny protipól. Som skôr človek, ktorý rozdáva, ktorý sa radšej stiahne, než by mal niekde preraziť, a už vonkoncom nie ponúkať niečo, čo je zlé. To v žiadnom prípade.

Stretli ste sa už niekedy s podobnou Zuzou?

Raz som jednej obchodníčke do telefónu povedala, že klobúk dolu, ste veľmi dobrá! Lebo skutočne som zažila „Zuzu“ v reálnom živote a podľahla som a kúpila som.

Čo to bolo?

Ani nechcem hovoriť! (smiech) Skrátka, tak ako to robí Zuza v Susedoch, cez telefón ma zmanipulovala. Potom, aby som sa z toho dostala, musela som napísať výpoveď zo zmluvy, ktorú som nikdy nevidela a nepodpísala. Bolo to dosť vtipné. Aj ma to hnevalo, aj som sa smiala. Vravím si, nech sa páči, Zuza, tak ti treba!

Okrem Susedov, ktorých aktuálne nakrúcate, pripravujete aj niečo v divadle?

So svojou kamarátkou a kolegyňou Martou Sládečkovou a ďalšími kolegyňami budeme hrať v novom predstavení režiséra Svetozára Sprušanského Klimaktérium. V Poľsku sa hrá už 12 rokov a má 2 500 repríz! Paradoxne pred štyrmi rokmi som sa o tejto hre dozvedela a veľmi som ju chcela robiť. Teraz si ma ten titul našiel sám.

Pre mnohé ženy je obdobie klimaktéria doslova strašiakom. Takže sa ani nečudujem, že má hra v Poľsku taký úspech, najmä ak sa na celú vec pozerá divák cez humor.

Ide o to, ako to človek prežíva. Mám veľmi príjemné životné obdobie a hovorím si, škoda, že už mám toľko rokov, lebo však idem do záverečnej fázy! (smiech) Ale pamätám si, ako ťažko klimaktériom prechádzali niektoré moje kamarátky. Desila som sa toho, že toto ma čaká. Jedna moja kolegyňa mi vravela, že keď v tom období vyšla na javisko, boli momenty, keď zrazu vôbec nevedela, ako sa volá a čo hrá. Moja mama zomrela ako šesťdesiatročná, bola vo veku, keď ma táto téma ešte nezaujímala. Nevedela som, ako to prežívala ona. Bola som zúfalá, bála som sa, ako to zvládnem a čo budem robiť. Chvalabohu, ani neviem, ako som si tým prešla.

Ako sa zmierujete s tým, že roky pribúdajú?

Letí to príšerne rýchlo. Kedysi mi utekali týždne, potom mesiace a teraz roky. Mám pocit, že som začala naozaj žiť v štyridsiatich piatich, ale musím povedať, že sa mi môj život teraz veľmi páči.

Otvoriť galériu

Je to pochopiteľné, veď v dvadsiatke či v tridsiatke si život takto vychutnávať nemôžete. Vtedy má človek malé deti, snaží sa o kariéru...

Určite. Vtedy sa naháňa, stará o rodinu a niekedy je to ozajstné šialenstvo. Teraz je to pokojnejšie, vychutnávam si veci, ktoré som kedysi ani neregistrovala. Mám dospelých synov, starší Tomáš (30) sa osamostatnil, mladší Lukáš (24) zatiaľ ešte býva u mňa.

Ako spolu vychádzate?

Veľmi dobre. Mladší sa smeje, že sa ho tak ľahko nezbavím a bude so mnou bývať aj v štyridsiatke. Ani sa mu nečudujem, keď má u mňa dokonalý servis! (smiech) Na druhej strane, keď som na zájazde, synovia sa dokážu o seba postarať a nemám stres z toho, kto im nakúpi a navarí. Lukáš ma párkrát prekvapil tým, že ma doma čakala večera, ktorú pripravil.

Mali synovia tendenciu prevziať rolu hlavy rodiny, keď ste sa v roku 2008 rozviedli s manželom, moderátorom Štefanom Skrúcaným?

Sú zlatí, veľmi mi prajú. Keď idem na dovolenku, chcú, aby som si oddýchla, aby som si užila. Keď sme zostali sami, Lukáš mal trinásť rokov a vtedy sa veľmi snažil zastať úlohu muža v domácnosti. No pomalinky sa to rozplynulo. Ale dodnes sú mi synovia oporou a ja sa teším, keď vidím, že sú šťastní.

Vraví sa: šťastná matka, šťastné deti. Je vo vašom živote muž, ktorý by vás urobil šťastnou a ktorý by vám bol oporou?

Prepáčte, ale k týmto súkromným veciam sa vyjadrovať naozaj nebudem.

Ste v kontakte s exmanželom? Obaja pracujete v šoubiznise, takže zrejme sa vaše cesty z času na čas stretnú.

Samozrejme, sme v kontakte, veď máme spolu dvoch synov.

Ako ste prijali fakt, že sa pred dvoma rokmi oženil s moderátorkou Smotánky Erikou Judínyovou?

Je to jeho rozhodnutie, ak je takto spokojný a šťastný...

Máte so Števom vyrovnaný vzťah?

Absolútne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Marika Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Trénerovi Kozákovi praskli nervy v priamom prenose: Sfúkol novinára a odišiel!
Rekreačné poukazy sú stále výhodným benefitom pre oddych
Aj tento rok možno požiadať o príspevok na oddych: Budú rekreačné poukazy prenosné na rodičov?
Milan Majerský a Richard Raši
Raši sa vidí na soličke šéfa NR SR: Čo si o tom myslí Majerský? Padla reč aj na Danka
Vizualizácia štadióna po dokončení. Moderný stánok by mal hostiť majstrovstvá Európy do 21 rokov.
Foto
Brzdia výstavbu štadióna sudičky?! O rok by mali byť na stavenisku v Prešove majstrovstvá Európy
(ilustračné foto).
Na východe Slovenska došlo k dopravnej nehode: Úseku sa radšej vyhnite
Užitie lieku spustilo strašnú reakciu.
Foto
Užila známy liek a začalo sa PEKLO: Príšerná reakcia! Ide o tabletky, ktoré má doma snáď každý
Military combat drone UAV
Tragické okolnosti ukrajinského útoku: Smutné, kto má byť medzi obeťami
Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Military surveillance drone flying over rocky deserts.
Ukrajina zasiahla viaceré ciele v Rusku: Medzi nimi aj viaceré elektrické stanice