Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2018 10:05 | Prominenti | Domáci Prominenti

Krištúfkovej brat, spisovateľ Peter († 44): Odišiel, keď bol najšťastnejší

Jeho život preťal jeden jediný okamih. Spisovateľ a filmár Peter Krištúfek († 44) mal hlavu plnú plánov a tešil sa zo šťastného manželstva aj malej dcérky.

Pred troma rokmi sa spolu so sestrou Petrou Krištúfkovou (39) musel vyrovnať s krutou ranou, keď prišiel o milovanú mamu Zoru († 67). No práve teraz, keď jeho bolesť v srdci pominula a užíval si život plnými dúškami, všetky jeho sny a plány nenávratne zničila pondelková dopravná nehoda. Z tejto udalosti je zdrvená najmä spisovateľova sestra Petra, pre ktorú je veľkou oporou jej bývalý partner Boris Kollár (52).

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Krištúfek († 44) pred troma rokmi deň pred Vianocami prišiel o mamu Zoru († 67), ktorá bola novinárkou a scenáristkou. „Bola mimoriadne bystrá a šikovná, svojho syna Petra určite inšpirovala, po nej bol taký všestranný. Petra som poznal od detstva a mal som ho rád,“ povedal

Otvoriť galériu

Novému Času textár Boris Filan, ktorý sa s Krištúfkovcami priatelil. Bolestné obdobie Petrovi pomohli prekonať radostné chvíle - svadba s Katkou a narodenie dcérky Olívie. Peter chcel aj veľa tvoriť. „Petra čakal pracovne veľmi úspešný rok. Mal nakrúcať film podľa vlastného scenára na motívy knihy Ema a smrtihlav, pripravil na vydanie komiks o Imim Lichtenfeldovi - zakladateľovi Krav magi, dokončil korektúry svojho nového románu, pripravoval sériu článkov o zabudnutých knihách. Po ťažkom období po smrti mamy sa nesmierne tešil zo života, z malej dcérky Olívie,“ povedal Denníku N publicista Dado Nagy, ktorý už svojho priateľa nikdy neuvidí. Krištúfek cestoval v pondelok autobusom z Banskej Bystrice. Táto cesta však bola, žiaľ, jeho posledná. Autobus sa zrazil s kamiónom a Petrov život vyhasol.

 

Ostala sama

Náhla smrť známeho spisovateľa zarmútila najmä jeho rodinu. Otrasená je Petrova sestra, politička Petra Krištúfková, ktorá o tragickej udalosti nedokáže hovoriť. „Včera som bol s nimi (s Petrou a jej dcérou Ester, pozn. red.), ale nie je to dobré. Petra si uvedomuje, že je tu už sama. Otec ešte žije, ale má novú rodinu. Petrini rodičia sa rozviedli a vyrastala s mamou a bratom,“ povedal Novému Času podnikateľ Boris Kollár, ktorý s Krištúfkovou tvoril pár a majú spolu spomínanú dcéru.

Šofér autobusu leží v nemocnici

K tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zahynuli Peter Krištúfek († 44) a Andrea († 29), došlo v pondelok na trase z Banskej Bystrice do Bratislavy. Päťdesiatdvaročný vodič autobusu z Topoľčian narazil na diaľnici R1 prednou časťou do zadnej časti nákladiaka.

Podľa informácií Nového Času utrpel ľahké zranenia, je však hospitalizovaný vo zvolenskej nemocnici na internom oddelení. „Áno, môžem potvrdiť, že pacient je u nás hospitalizovaný. Ale na jeho žiadosť o bližšom zdravotnom stave neinformujeme,“ povedala Alžbeta Sivá, hovorkyňa spoločnosti AGEL SK. Nový Čas vodiča navštívil, s médiami však komunikovať nechcel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rg, Novy Cas, mrh, mm, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu