Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
InfografikaFoto

Tragická havária služobného auta: Zomrel policajt († 31) z Kňažkovej vily!

Vždy chcel pomáhať iným a chrániť bezbranných. Miloval zvieratá a svoju prácu, ktorá ho napokon pripravila o život.

Policajt Miroslav Tesák († 31) pracoval niekoľko rokov na Obvodnom oddelení v bratislavskom Starom Meste. Okrem iného naháňal aj postreleného zlodeja pri dome Milana Kňažka. V stredu ho počas služby s kolegom Slavomírom (30) vyslali na pomoc Národnej kriminálnej agentúre do Sládkovičova. Ani jeden však na miesto nedorazil. Na rovnej ceste pri Galante sa ich auto nepochopiteľne zrazilo s autobusom. Všetko na vlastné oči videl ďalší kolega, ktorý išiel v aute za nimi.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Podobne tragická nehoda, pri ktorej zahynuli dvaja policajti Karol Sládiček († 39) a Michal Šulka († 34), sa stala v auguste 2017 pri obci Pribeta (okr. Komárno). Železniční policajti išli z Nových Zámkov na útvar do Štúrova, keď do nich z vedľajšej cesty autom narazila žena (35), ktorá mala v aute aj svoje deti a mamu! Policajné auto náraz odhodil do oprotiidúcej dodávky, obaja boli na mieste mŕtvi. Ostali po nich zúfalé manželky a po Michalovi aj dve malé deti. Neskôr zahynul aj vodič dodávky. „Vo veci prečinu usmrtenia naďalej prebieha vyšetrovanie,“ potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Tragédia sa navždy zapíše čiernymi písmenami do policajnej histórie. V stredu v skorých ranných hodinách vyrazila hliadka z bratislavského oddelenia na pomoc kolegom z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Kriminalisti zasahovali v dome zástupcu primátora Sládkovičova Alexandra Bendeho, ktorý je zároveň poslancom mestského zastupiteľstva.

 

NAKA zasahovala aj v Galante a okolí, dôvodom razie má byť vyšetrovanie podvodov s DPH. „Podľa prvotných informácií išli policajti po obchvate mesta Galanta, keď z nezistených príčin prešli do protismeru, kde prišlo k zrážke s autobusom. Pri čelnej zrážke došlo k vážnym zraneniam oboch policajtov,“ povedala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Nadstrážmajster Miroslav († 31) zraneniam na mieste podľahol, jeho kolegu Slavomíra (30) previezli záchranári s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Hneď za nimi išiel v ďalšom aute ich kolega, ktorý strašnú nehodu videl na vlastné oči. Okamžite im bežal na pomoc, no Mirovi už nedokázal pomôcť. Podľa informácií Nového Času mala obeť nehody sedieť na mieste spolujazdca. Náraz bol taký silný, že oboch policajtov z auta vymrštilo. Slavomíra záchranka okamžite previezla do galantskej nemocnice, kde sa podrobil ťažkej a náročnej niekoľkohodinovej operácii. „Utrpel viacpočetné devastačné zranenia končatín aj vnútorných orgánov. Jeho stav je kritický,“ uviedol hovorca Tomáš Kráľ. V autobuse sa v čase nehody nachádzal len vodič Ľubomír (45), ktorého s ľahkými zraneniami ošetrili len ambulantne.

Otvoriť galériu
Ako došlo k nehode.
Zdroj: infografika NČ

Kolegovia v uniformách sa len ťažko spamätávajú z predčasného konca mladého života. „Miro bol výnimočný kolega. Vždy chodil do práce usmiaty a táto robota ho fakt bavila. Nemal rád neprávosti, vždy sa postavil na stranu tých bezbranných. Kvôli práci sa presťahoval aj do Bratislavy. Toto si nezaslúžil,“ smúti kolega. Nadstrážmajster bol známy aj tým, že do všetkého išiel naplno. Bol aj pri zásahu, keď sa zlodej pokúšal vykradnúť dom Milana Kňažka na bratislavskom Slavíne. Práve Miro po záhrade naháňal zlodeja spolu s kolegami. Expolitika a herca strašná správa zasiahla. „Je mi to veľmi ľúto, držím palce všetkým dobrým policajtom, ktorí si plnia svoje povinnosti a podstupujú nebezpečenstvo napriek katastrofálnemu vedeniu,“ povedal Kňažko.

Prečo sa policajné auto ocitlo na rovnej ceste v protismere a následne došlo k tragédii, vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: ms, Zuzana Šišovská, vd, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!