Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2018 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Krištúfkovú tragická smrť brata Petra († 44) zdrvila: Slová jej expartnera Kollára hovoria za všetko

Prežíva obrovský žiaľ! Poslankyňa Petra Krištúfková (39) sa spamätáva z obrovského šoku, ktorý nechce zažiť nikto, kto má súrodenca.

Pri vážnej dopravnej nehode prišiel o život jej brat Peter Krištúfek († 44). Úspešný spisovateľ a filmár sedel v autobuse smrti, ktorý smeroval z Banskej Bystrice do Bratislavy. Smútia za ním nielen kolegovia a priatelia, ale najmä blízka rodina - milujúca sestra, aj manželka Katka a maličká dcérka Olívia. Tragická udalosť zasiahla aj Krištúfkovej bývalého partnera Borisa Kollára (52), ktorý sa s Petrom († 44) osobne poznal.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Krištúfková sa musí vyrovnať s obrovskou stratou - pri tragickej dopravnej nehode neďaleko Banskej Bystrice prišla o brata Petra († 44). V náročnej situácii len veľmi ťažko nachádzala slová. Keď ju Nový Čas oslovil, mala zastretý smutný hlas a o svojich pocitoch hovoriť nechcela. Na sociálnej sieti svoj smútok vyjadrila tiež bez slov tým, že jej profilová fotka je celá začiernená.

Nešťastná udalosť zarmútila aj Krištúfkovej bývalého partnera Borisa Kollára, s ktorým má dcéru Ester. „Peter bol introvert, veľmi sčítaný a inteligentný človek. Dalo sa s ním rozprávať na akúkoľvek tému. Aj napriek tomu, že sme sa denne nestretávali, je mi to nesmierne ľúto. Celú noc som bol pri Esterke a Petre, nevedia sa z toho spamätať,“ povedal Novému Času zronený podnikateľ. Dlhé roky je oporou aj Krištúfkovej dcére Vanesse, ktorej otcom je Róbert Dinič († 31). V deväťdesiatych rokoch sa pohyboval v bratislavskom podsvetí a v roku 1998 ho usmrtili výstrely zo samopalu. Vanessa mala vtedy len jeden rok. Medzitým z nej vyrástla kráska, ktorá našla otca práve v Kollárovi, ktorý ju berie ako svoju vlastnú.

Otvoriť galériu

Milovaná žena

 

Nepochybne najväčšiu bolesť v srdci teraz nosí Petrova († 44) manželka Katka, s ktorou sa zosobášil pred dvoma rokmi a majú spolu maličkú dcérku. „Keď mi včera Katka zavolala, čo sa Petrovi stalo, mal som pocit, že hovorí o niekom inom. Veď sme si ešte ráno esemeskovali. Minulú stredu sme sa videli v Prezidentskej záhrade. Prišiel s Katkou a malou Olivkou, ktorá už vedela krásne chodiť,“ zaspomínal si na svojho kamaráta na sociálnej sieti publicista Dado Nagy, ktorému práve Krištúfkova manželka oznámila túto zdrvujúcu správu.

Trestné stíhanie

Podľa informácií Nového Času došlo k osudnej zrážke autobusu a nákladiaka len zhruba desať minút po tom, ako autobus vyrazil z Banskej Bystrice a stihol tak prejsť len necelých desať kilometrov. Diaľkový autobus z dosiaľ nezistených príčin narazil do zadnej časti návesu poľského kamióna. Okrem Krištúfkovej brata prišla o život aj Andrea († 29) z Rakytoviec a pri nehode sa celkovo zranilo trinásť osôb, z toho štyria ľudia ťažko. Prípad je už v rukách polície. „Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia a do vyšetrovania boli pribratí aj znalci z odboru súdneho lekárstva a cestnej dopravy. V dôsledku dopravnej nehody bola cesta R1 v smere od Banskej Bystrice na Zvolen uzatvorená až do 0.30 hodiny,“ informovala Nový Čas policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

PLÁNOVAL AJ KNIHU

Filmár a spisovateľ Peter Krištúfek († 44) pracoval ako moderátor v rádiách, je držiteľom niekoľkých ocenení, najmä v oblasti réžie. Za film Dlhá krátka noc získal v roku 2004 cenu Igric. Je tiež držiteľom Ceny Ivana Kraska. Krištúfek vytvoril niekoľko dokumentárnych filmov a kratších hraných filmov. Brat političky Petry Krištúfkovej chystal krst nového románu a v pláne mal už ďalšie dve knihy. Chcel sfilmovať svoju novelu Ema a smrtihlav. Snímku sa chystal natočiť s kameramanom Martinom Štrbom, s ktorým sa podieľal aj na tvorbe svojho posledného filmu Viditeľný svet v hlavnej úlohe s hercom Ivanom Trojanom.

Otvoriť galériu
Miesto havárie.
Zdroj: tasr

Ako došlo k zrážke

1. Nákladiak z dôvodu krátkodobej poruchy stál na pravej krajnici

2. Po odstránení poruchy sa nákladiak rozbiehal pravou krajnicou

3. V tom momente vodič autobusu narazil prednou pravou časťou do zadnej ľavej časti nákladiaka

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pro

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 635 miliónov eur
(ilustračné foto).
Súdna rada rešpektuje právo na kritiku: Účelové výzvy na stíhanie sudcov však považuje za neakceptovateľné
Richard Rybníček
Únia miest Slovenska: Vláda schválila dokument, ktorý vynechal niektoré samosprávy
Na snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS)
Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný: Tvrdí, že rieši aj vlky a rysy
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.
V Budmericiach sa šíri, že Šimkovičová chce kúpiť kaštieľ: Ministerstvo kultúry reaguje!
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Na mieste zasahujú hasiči.
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste horelo auto!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová noc v Štítniku: Traja lupiči vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...